Bivše vodstvo naj plača nastalo škodo

NatisniNatisni

Medij: Večer Avtorji: Rijavec Rosana Teme: Mali delničarji Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 11. 09. 2009 Stran: 11

Delničarji Intereurope so na včerajšnji skupščini podprli sklep o pripravi in vložitvi tožbe za povrnitev škode, kije družbi nastala kot posledica kršitve dolžnosti članov organov vodenja in nadzora

Delničarji Intereurope so se na včerajšnji skupščini seznanili s končnim poročilom in povzetkom ugotovitev posebne revizije vodenja posameznih poslov družbe v obdobju zadnjih petih let, ki sta ju na podlagi sklepa skupščine aprila letos pripravila pooblaščena revizorja. Prav tako so na nasprotni predlog delničarja Luke Koper, ki je bil vložen na sami skupščini, sprejeli sklep o pripravi in vložitvi tožbe za povrnitev škode, po katerem mora uprava družbe v šestih mesecih od dneva skupščine vložiti tožbo za povrnitev škode v zvezi z vodenjem posameznih poslov družbe, ki je družbi nastala kot posledica kršitve dolžnosti članov organov vodenja in nadzora. Na ta sklep je na sami skupščini že napovedana izpodbojna tožba s strani malega delničarja.

Na predlog Kapitalske družbe in Slovenske odškodninske družbe so delničarji odpoklicali s funkcije člana nadzornega sveta Boštjana Riglerja in Emerika Eržena. Zaradi njunega odpoklica je bil sprejet tudi sklep na 20. skupščini delničarjev konec julija letos, po katerem nova člana nadzornega sveta predstavnika delničarjev Tadej Tufek in Maša Čertalič nastopita funkcijo za štiriletno mandatno obdobje že z današnjim dnem in ne šele 16. novembra 2009. Kaj več o samih poslovnih rezultatih in poslovanju letos včeraj niso govorili, bo pa to zagotovo ena pomembnejših tem na seji članov nadzornega sveta.

V Intereuropi so sicer zagotovili, da kljub slabšemu poslovanju letos v roku poravnavajo vse svoje obveznosti, kar velja tudi za obroke posojil, ki jih je morala družba najeti zaradi močno prekoračenega zneska za ruski logistični center, ki je letošnje poletje pridobil tudi uporabno dovoljenje. Intereuropa še poravnava obroke posojil, ki jih je najela za naložbo v ruski logistični center Zaradi močno prekoračenega zneska naložbe v Intereuropin ruski logistični center Čehov pri Moskvi bodo sprožili odškodninske tožbe zoper nekdanjo upravo in nadzornike.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.