Kad umika zahteve za spremembo statuta Intereurope

NatisniNatisni

Medij: Delo Avtorji: G. R. Teme: Sklici skupščin delniških družb Rubrika / Oddaja: Gospodarstvo Datum: 10. 09. 2009 Stran: 13

Ljubljana - Kapitalska družba se je skupaj s Slovensko odškodninsko družbo odločila za umik zahteve za dodatno točko dnevnega reda 21. skupščine družbe Intereuropa, sklicane za 10. september. Na skupščini naj bi delničarji odločali o spremembi statuta v delu, ki določa število članov nadzornega sveta. Kapitalska družba je umik točke objavila včeraj, torej dan pred današnjo skupščino Intereurope. Z umikom predloga sprememb statuta se Kapitalska družba ne odpoveduje svojim, javno objavljenim stališčem, so zapisali v sporočilu za javnost.

Kapitalska družba je prepričana, da vsi člani nadzornega sveta Intereurope v preteklosti svoje vloge niso opravili, kot bi jo morali in kot se od organa upravljanja tudi pričakuje. Nadzorni svet gospodarske družbe je kolektivni organ, v katerem vsak član sodeluje pri vseh odločitvah, ki se sprejemajo, kar pomeni tudi prevzemanje odgovornosti za vsako izmed svojih odločitev. Zato bi odgovornost morali prevzeti vsi člani nadzornega sveta, tudi predstavniki zaposlenih, in omogočiti učinkovito sanacijo družbe. Kapitalska družba in Slovenska odškodninska družba sta se zavzemali za zmanjšanje števila članov nadzornega sveta Intereurope, s čimer bi se posledično zmanjšalo tudi število predstavnikov delavcev v nadzornem svetu družbe.

portalov

Tuje novice iz regije

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.