PortalPlus.si

Syndicate content
RSS kanal Portala Plus
Updated: 10 hours 16 min ago

[Razkrivamo] Klinični center pred novo afero: Ali bodo predsedniku Združenja kardiologov Slovenije Zlatku Frasu pred nosom izmaknili Kardiološko kliniko?

21 hours 30 min ago

Ustanoviti Srčni center v UKC Ljubljana pod pretvezo, da bodo s tem rešili problem otroške kardiologije in otroške srčne kirurgije, kar ljudje radi slišijo, je izjemno perverzno. Rešitev otroške ... Več.

[Komentar] Katalonska neodvisnost: V Evropo prek Madrida ali Barcelone?

Sun, 20/10/2019 - 21:00

Zunanji ministerMiro Cerarnajbrž ni dobro vedel, kaj govori, ko je španski policijski in pravosodni teror v Kataloniji razglasil za notranjepolitični problem. Njegove izjave ga niso le postavile na ... Več.

[Komentar] So Adrio Airways prodali slamnatemu skladu, ker je bilo treba zabrisati sledi sumljivih poslov?

Sun, 20/10/2019 - 11:00

Agonija Adrie Airways se še ni prav končala, pa nam Alenka Bratušek in Zdravko Počivalšek že ponujata novo avanturo:ustanovitev nove letalske družbe.Ko dopustiš, da propade letalska družba, ki ima ... Več.

[Komentar] Oktavia. Trepanacija: Opera, ki je uprizorjena v odprti Leninovi glavi

Sat, 19/10/2019 - 21:00

Biti sto let kasneje v istem političnem prostoru Lenina in poslušati opero o njegovem brutalnem boljševizmu, je poseben privilegij. Iz vsega materiala je razvidno, da oktobrska revolucija ni mogla ... Več.

[Komentar] Farsa v Združenih narodih: Venezuelo izvolili v Svet za človekove pravice

Fri, 18/10/2019 - 22:00

17. oktobra, na dan umora venezuelskega opozicijskega aktivista Edmunda Rade, je Madurov režim prejel čudovito nagrado Generalne skupščine Organizacije združenih narodov: Venezuela je bila izvoljena ... Več.

[Razkrivamo] Psihološki profil Josipa Broza Tita so poznavalci opredelili kot tip grandioznega, celo patološkega narcisa

Fri, 18/10/2019 - 01:00

Slovenski komunistični ideolog Edvard Kardelj je zapisal, da so junaki, kakršen je Kralj Matjaž, figure, v katerih je izražen revolucionarni program našega kmečkega ljudstva, torej nekakšni ... Več.

[Karikatura] Pridi gola na večerjo

Thu, 17/10/2019 - 10:18

[Razkrivamo] Na Delu strah in tesnoba: Spet bodo masovno odpuščali, govori se celo o 100 preveč zaposlenih!

Thu, 17/10/2019 - 05:30

Novi lastniki, nova metla, so govorili že pred leti, ko je uprava Stojana Petriča izvedla precej obširno prestrukturiranje nekoč vodilnega časnika v državi in odpustila več deset novinarjev in ... Več.

[Komentar] Kratka zgodovina Evropske unije: Od raja na zemlji do problema

Wed, 16/10/2019 - 00:27

Raj na zemlji, rešitev, podpora, odgovornost, nadzorstvo in disciplina, problem. V jugoslovanskih časih smo Evropsko skupnost doživljali kot raj na zemlji, od Brionov naprej pa smo Slovenci na ... Več.

[Razkrivamo] Nova farsa na Sodnem svetu: njegov predsednik Erik Kerševan bi se moral izločiti, favoritke za sodnico v Luksemburgu pa ne najde niti Google!

Tue, 15/10/2019 - 01:00

Potem ko je spomladi klavrno propadel poskus imenovanja Mira Preka in Marka Pavlihe za sodnika Splošnega sodišča Evropske unije v Luksemburgu, je zdaj na vrhuncu ponovljeni postopek. Vanj se je po ... Več.

[Razkrivamo] Nemirni Bližnji Vzhod: Zakaj si Združene države v resnici ne želijo vojne z Iranom

Sun, 13/10/2019 - 20:00

Kljub temu, da je središče svetovne pozornosti zadnje dni zaradi turške invazije usmerjeno na sever Sirije, pa razmere na Bližnjem Vzhodu še zdajleč niso stabilne. V naposredni bližini ... Več.

[Komentar] Do koga bo prišla preiskovalna komisija, ki se ukvarja z otroško srčno kirurgijo v UKCL, če bo šla po sledi denarja in je ne bodo ustavili?

Sun, 13/10/2019 - 08:00

Zelo dolg naslov, a izjemno kratek odgovor: do mafije. To pa je beseda, ki v Sloveniji, ko gre za javno zdravstvo, sploh nikogar več ne gane. V tokratnem komentarju avtor s pomočjo indicev ... Več.

[Komentar] Bioumetnost in pragovi živega: Ko si ti ti vse do trenutka, ko ti nisi več ti

Sat, 12/10/2019 - 19:01

Za Robertino Šebjanič reka ni samo voda v reki, je tudi geološko dno, je rečni geološki presek. Voda je zanjo trenutek, prerez trenutka, dno pa spomin na preteklost, ki ima celo svoj vonj. V vodo ... Več.

[Razkrivamo] Popravek: Diplomacija a la Cerar: Erdogan norel zaradi Pahorja, Šoltes bi rad v Beograd, sramotni fiasko na recepciji Združenih narodov

Sat, 12/10/2019 - 10:00

Zapis z naslovomZmeda v Mladiki zahteva popravek, ker napačno interpretira 27. člen Zakona o zunanjih zadevah in piše o sramotnem incidentu v New Yorku, o katerem ne vedo nič niti člani slovenske ... Več.

[Komentar] Bodo Slovenci preživeli, ker je Peter Handke dobil Nobelovo nagrado?

Fri, 11/10/2019 - 02:17

Pravzaprav me ne čudi, da je med ljudstvom završalo ob novici, da je Peter Handke prejemnik letošnje Nobelove nagrade za književnost. Mešanici folklorne fovšije in frustracij zaradi njegovega ... Več.

[Izjava dneva] Kanglerjeva pomlad

Thu, 10/10/2019 - 23:49

Diši po pomladi.

[Komentar] Turški napad na Kurde: Če bi Evropska unija protestirala, ji Erdogan lahko spet pošlje milijon beguncev!

Thu, 10/10/2019 - 00:20

Potreben je bil en telefonski klic turškega predsednika Erdogana ameriškemu predsednikuTrumpu, da je ta sklenil pripadnike ameriške vojske umakniti iz območja s kurdskimi enotami. S tem je dal ... Več.

[Razkrivamo] Diplomacija a la Cerar: Erdogan norel zaradi Pahorja, Šoltes bi rad v Beograd, sramotni fiasko na recepciji Združenih narodov

Tue, 08/10/2019 - 23:40

Potem ko se je umaknil s položaja predsednika stranke in mesto prepustil operativno sposobnejšemu Zdravku Počivalšku, Miro Cerar za zdaj še ne misli odstopiti kot zunanji minister, četudi na ... Več.

[Razkrivamo] Pada vlada? Jutri še ne - kljub izsiljevanju Levice, je pa že pripravljen "Scenarij 2020", ključna stranka bo SMC!

Mon, 07/10/2019 - 20:00

Vladna koalicija bo razpadla, Marjan Šarec ne bo sposoben odpeljati mandata do konca, probleme bo imel tudi s predsedovanjem Evropski uniji v drugi polovici prihodnjega leta, poleg tega nihče ne ve, ... Več.

[Komentar] Šarčeva Slovenija v Evropskem svetu: Majhna, šibka in nepomembna

Sun, 06/10/2019 - 20:00

Povprečni član Evropskega sveta praviloma predstavlja tretjino (34%) volilnega telesa svoje države in praviloma najmanj polovico nacionalnega parlamenta. Če odštejemo federalno in zares posebno ... Več.

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.