Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 6 hours 56 min ago

Golobove dvojne igre: pri Loredanu gre na izčrpavanje, da ga prisili k odstopu, Vesne Vuković si pa ne upa odstraniti

Fri, 09/06/2023 - 06:30

Pred dnevi smo poročali, da je Vesna Vuković, generalna sekretarka Gibanja Svoboda in tesna zaupnica Roberta Goloba, izgubila precejšnji del svojega vpliva in moči. Kar drži, drži pa tudi, da si je Golob ne upa - povsem - odstraniti. Viri blizu Goloba (kabineta predsednika vlade) namreč pravijo, da se je Golob ne upa oziroma ne more znebiti zato, ker Vukovićeva o njem preprosto preveč ve.

Dvojno igro pa Robert Golob igra tudi pri ministru za zdravje Danijelu Bešiču Loredanu. Čeprav njegov odstop ("Loredan mora stran") javno in uradno zahteva del skrajno leve civilne družbe (Jaša Jenull in Glas ljudstva ter Nika Kovač preko Inštituta 8. marec), gre v bistvu za prikrito Golobovo (dvojno) igro. Gre namreč za tako imenovano izčrpavanje Loredana, s ciljem, da se ga prisili k odstopu. Da si Golob kot premier ne umaže rok, ker mora zamenjevati ministre, češ, saj minister Loredan je odstopil sam. Je sam šel stran.

To dvojno - Golobovo - igro dokazuje vsaj dvoje:

- Loredana (in poslovneža Marka Bi

Kaj se zares dogaja na ljubljanski psihiatrični kliniki ter zakaj in kako je vse to prišlo v javnost

Fri, 09/06/2023 - 06:00

(Domnevna) dogajanja znotraj in okoli ljubljanske Univerzitetne psihiatrične klinike (UPKL) ter s tem povezane vladne poteze (konkretno ministrstva za zdravje) že nekaj dni polnijo naslovnice večine medijev. No, včeraj zvečer pa smo po elektronski pošti (Požareport.si) prejeli kopico dokumentacije, kjer se spretno mešajo insajderska anonimna pisanja in povsem uradni dokumenti, ki med drugim - zelo verjetno - navajajo tudi to, zakaj in kako je vse to prišlo v javnost.

Mi jih, saj gre za zadevo, pomembno za javnost, objavljamo v celoti, neredigirano, da si lahko o tem vsak ustvari svoje mnenje. (Bojan Požar)

Oviranje okrajnega sodišča.pdfNedovoljena poraba javnih sredstev, nepravilnosti.pdfUPKL.pdfNeuspeli poskus zamenjave.pdf

Zakaj Golob ni niti s prstom mignil za slovensko kandidaturo v Združenih narodih in zakaj ob naši izvolitvi ni ravno srečen?!

Thu, 08/06/2023 - 06:00

Da Robert Golob, predsednik vlade in lider Gibanja Svoboda, ni "niti s prstom mignil" (na svojih poteh v tujini) za slovensko kandidaturo za nestalno članico varnostnega sveta v Združenih narodih, je prvi javno razkril Mirko Mayer, odgovorni urednik informativnega programa Planet TV, kmalu po tem, ko je Slovenija na tajnem glasovanju dobila dovolj glasov, sklicujoč se na diplomatske vire. Mayer ob tem še cinično dodaja, da je pa bila Slovenija morda prav zato uspešna, saj Golob vse, česar se - v politiki - dotakne, zamoči, pokvari.

Diplomati so o tem sicer korektno molčali do zadnjega, do razpleta, toda Golobovo "nepočetje" je zanj "pravzaprav razumljivo". Iz vsaj dveh razlogov:

- Izvolitev Slovenije znotraj vladne koalicije močno krepi Tanjo Fajon in Socialne demokrate, ki jih je Golob dejansko nameraval aneksirati prek zamenjave Fajonove s svojo izbranko Dominiko Švarc Pipan, ministrico za pravosodje, in moti doslej ustaljena razmerja neposredno pod Golobom, politična in personalna.

Od

Zanju velika moralna zaušnica, klofuta!

Wed, 07/06/2023 - 06:00

... in Boris A. Novak pravkar ostala pred vrati rednega člantva SAZU. (foto: Bobo)

Če mediji ne razbobnajo, se to ni zgodilo. Ker pa gre za "naše", celo nekdanje vidne in pomembne (kolesarske) protestnike proti Janševi vladi, so to - očitno - znova zamolčali, a se je vendarle zgodilo. Minuli četrtek so na SAZU, Slovenski akademiji znanosti in umetnosti, namreč potekale zelo zanimive volitve:

- Kjer izredni člani SAZU po šestih letih praviloma (praktično) vedno postanejo tudi redni člani, tokrat pa šok.

- Filozofinja in sociologinja Renata Salecl, znana tudi kot bivša žena slavnega Slavoja Žižka in ljubljenka ženskih revij, od Delove One do Odlazkove Jane, ter pesnik in profesor Boris A Novak, za ta prehod na internih volitvah SAZU nista dobila potrebne absolutne večine glasov rednih članov.

- Novaku je po naših informacijah zmanjkal en glas, Saleclovi pa kar trije glasovi.

Renata Salecl in Boris A. Novak tako ostajata samo izredna člana SAZU, do naslednjega glasovanja, saj drugih sankcij ni

Pod krinko depolizitacije in stroke na RTV dobili politično enoumje, ideologe, kšeftarje, revanšizem in drugo novinarsko ligo

Tue, 06/06/2023 - 06:00

Da je javno RTV Slovenija, pod najrazličnejšimi krinkami, formati ali fintami, zakoni ali statuti, vedno - od partijskih časov naprej - obvladovala vladajoča politika, že vemo in vsakršna sprenevedanja so tukaj resnično povsem odveč; za tiste, ki razmišljajo s svojo glavo, so pravzaprav žaljiva. O tem so bili napisani celi eseji, tipičen primer takšnega političnega obvladovanja pod krinko "civilne družbe" pa je bil pokojni politik (celo predsednik stranke, predhodnice današnjih Socialnih demokratov) in poslovnež Janez Kocijančič, ki je svet RTV - in to s trdo roko ter zanj značilnim cinizmom - vodil kot "predstavnik civilne družbe", konkretno Olimpijskega komiteja Slovenije.

Toda (programski) svet RTV je bil vedno sestavljen vsaj malo pluralno in je praviloma odražal razmerje sil znotraj državnega zbora. Med vlado Mira Cerarja mlajšega in kasneje med vlado Marjana Šarca je dve tretjini programskega sveta obvladovala leva sredina, med vlado Janeza Janše je približno matematično večino sv

Golob je zaljubljen in tako tudi živi: nobene reforme ne bo, je pa reformiral svoje zasebno življenje. Plus novosti z dvora.

Mon, 05/06/2023 - 06:00

Sredi poplave stereotipnih komentarjev ob prvi obletnici vlade Roberta Goloba so bistveno bolj zanimiva pričevanja neposrednih akterjev (oziroma virov) iz vladne koalicije, še toliko bolj, če ti insajderji sodijo med odločevalce. Ker slikovito opisujejo resnično stanje premierja ter nekatere zakulisne odnose znotraj Gibanja Svoboda in koalicije, kjer se dobesedno prepletajo zanimivi osebni in službeni odnosi:

- Imeli smo napovedanih pet reform, tudi časovnice, a od tega zdaj ni ostalo nič več. Nobene reforme ne bo.

- Je pa Golob reformiral svoje zasebno življenje. Ima novo frizuro in novo žensko. Formiral si je svojo varnostno službo (afera Milović) in si zdaj omislil še svoje zasebno letalo, namesto "pokvarjenega" falcona.

- Golob je sicer zaljubljen in temu primerno dela in živi. (Opomba avtorja članka: Golob je bil sicer že prej znan po tem, da je delal samo štiri do pet ur dnevno).

So se pa zadnje čase zgodile pomembne sprememba na njegovem dvoru:

- Generalna sekretarka Gibanja Svoboda

Če bo Sloveniji po slepi sreči uspelo preživeti golobovanje: morda nam bo pa Bog milosten

Sun, 04/06/2023 - 06:00

"Namesto nas bo stroj tisti, ki bo postal - Bog."

Piše: Boštjan M. Turk*

V golobovini, v kar se je spričo pomanjkljive inteligentnosti levičarskega volilnega telesa spremenila Slovenija, postaja predvidljivo vse. To je najprej v nasprotju s splošnim trendom v svetu, kot bomo videli. A zadržimo se še nekaj trenutkov pri domači predvidljivosti. Državni udar, kot ga je izvedlo ustavno sodišče, po diktatu iz tranzicijskega ozadja, je bilo mogoče pričakovati. To je bil namreč eden od temeljnih elementov, ki so se v novi »svobodi« morali uveljaviti. Robert Golob je napovedal, da bodo na takšen ali drugačen način - s silo ali brez nje - dosegli premoč na RTV Slovenija, edinem večinskem mediju, ki ga še niso imeli pod kontrolo.

Predvidljive so tudi druge stvari: na primer ustanavljanje novega letalskega prevoznika, za kar je študijo, vredno celih 35.000 evrov, napisal Jože P. Damijan. Seveda je ustanovitev živo priporočil. Detajl, ki moti, je ta, da se je isti osebek enkrat - in vsej državi na oč

Dokaz, da Golobova Svoboda neposredno kadruje na RTV: primer Ksenije Horvat in Mojce Pašek Šetinc, ki zdaj ima politično moč

Sat, 03/06/2023 - 06:00

Ko smo minuli ponedeljek na tem portalu napovedali velike kadrovske čistke na RTV Slovenija (več na tej povezavi), smo med drugim tudi navedli, kako in kje se bodo sprejemale vse ključne kadrovske in programske odločitve: na zakulisnih relacijah med ožjim krogom Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) in nekaterimi vidnimi politiki Levice.

Da so vse te napovedi še kako točne, skratka, da - tudi - Golobova Svoboda neposredno kadruje na RTV, nam slikovito pritrjuje tudi primer Ksenije Horvat. Če je Horvatova pred časom veljala za resno kandidatko za funkcijo nove direktorice TV Slovenija (namesto odhajajočega Uroša Urbanije), danes temu, pravijo naši viri iz RTV, ni več tako. Razlog pa je dokaj preprost: Horvatove pač ne mara poslanka Gibanja Svoboda Mojca Pašek Šetinc, še iz časov, ko je bila Pašek Šetinčeva novinarka informativnega programa TV, Ksenija Horvat pa njena odgovorna urednica, torej šefinja. Toda Mojca Pašek Šetinc je zdaj dobila politično moč. Zato naj bi Horvatova, ki je resda bil

Ustavni sodnik Svetlič: sklep o RTV nezakonit. Ta sklep laže, šlo je za prevaro in politično izsiljevanje. Kriminalka!

Fri, 02/06/2023 - 06:00

Odklonilno ločeno mnenje ustavnega sodnika Roka Svetliča ob razvpitem spornem sklepu ustavnega sodišča (vir), ki je minuli petek z glasovanjem 4 proti 1 odpravilo (razveljavilo) sklep taistega sodišča o začasnem delnem zadržanju ustavno sporne Golobove novele zakona o RTV Slovenija, spisano na osmih straneh (na tej povezavi: ločena mnenja), je šokantno, če ne celo srhljivo.

Spomnimo: Svetlič je tisti ustavni sodnik, ki je edini glasoval proti razvpitemu sklepu, in hkrati tudi tisti, ki je pri tem odločanju, v sicer še vedno ne povsem pojasnjenih okoliščinah, zagotovil minimalno sklepčnost ustavnega sodišča.

Demokracija po ceniku

In kaj - me drugim - zapiše Rok Svetlič, kar se bere kot kriminalka?

- Sprejeti sklep ustavnega sodišča je nezakonit, saj nima podlage niti v ustavi niti v kakšnem zakonu ali sodni praksi.

- Svetlič pritrjuje, da je bil sklep politično izsiljen, in še marsikaj drugega. Kar smo sicer nekateri že vedeli, vsaj posamezne drobce iz mozaika zadnjih dogajanj na ustavnem so

Sodeč po imenih je Logar matematična politična sredina. In tudi zato je postal tarča, morda celo večja kot Janša.

Thu, 01/06/2023 - 06:00

Avtor teh vrstic je bil pretekla leta - hočeš, nočeš, tako ali drugače - neposredna priča številnim podobnim ustanovitvenim dogodkom raznoraznih društev in političnih strank. Skozi njih se je med slovensko tranzicijo sprehodilo ogromno znanih in manj znanih obrazov, bolj ali manj uspešnih, pa tudi čudnih tranzicijskih likov, od opic, gangsterjev, herojev, genijev do prevarantov in papkov, večina teh ustanovitvenih seans je bila nabitih z visokoletečimi ambicijami, celo čustvi in silnimi obljubami, kako so se končale, pa tudi vemo.

Včeraj, ob 9. uri in 30 minut, ko se je začelo dogajanje v dvorani Safir, v drugem nadstropju novega ljubljanskega hotela Grand Plaza (katerega lastnik je Bojan Albreht, sicer tudi večinski lastnik Zlatarne Celje in bivši mestni svetnik Jankovićeve Pozitivne Slovenije), na ustanovitvi društva Platforma sodelovanja, pa je bilo vendarle nekoliko drugače.

Ni se, na primer, drenjalo toliko ljudi kot na tisti ustanovitveni konvenciji Cerarjeve stranke SMC, nekaj sto

Ko že sestankujeta Tina Gaber in Marcel Štefančič: seveda, vnel se je spopad za nove funkcije na RTV

Wed, 31/05/2023 - 06:00

Znana ljubljanska kavarna SEM na Metelkovi, včeraj dopoldne. Ob kavi, kot poročajo viri, že sestankujeta Tina Gaber in Marcel Štefančič jr. ...

Okoli desetih dopoldne: viri navajajo, bilo je tudi nekaj smeha in celo dotikanja.

... kar nesporno potrjuje naše ponedeljkove napovedi, da bodo vse ključne kadrovske in programske zadeve, povezane z "osvobojeno" in "depolitizirano" RTV Slovenija, sprejemali ali vsaj potrjevali na relacijah med ožjim krogom predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) in nekaterimi vodilnimi politiki Levice (vir: Scenarija masakra), saj se premierjeva nova spremljevalka, ki, mimogrede, postaja vedno močnejša odločevalska figura neposredno blizu premierja Goloba, in nekdanji voditelj oddaje Studio City zagotovo nista pogovarjala (samo) o nutrijah in veganski prehrani. Pa najmanj dve uri sta sedela skupaj.

Seveda ne, vnel se je zakulisni spopad za nove vodilne pozicije na RTV:

- Po včerajšnjih informacijah držijo - na tem portalu zapisane - napovedi, da bo novi

Dokazi, da je Pahor pri Logarju zraven na polno?!

Tue, 30/05/2023 - 06:00

Povabilo italijanskega predsednika Sergia Matarelle prejšnjemu slovenskemu predsedniku Borutu Pahorju, naj se mu pridruži na nedeljskim finalu Giro d'Italia v Rimu, ne pa aktualni predsednici države Nataši Pirc Musar, zagotovo presega znano Pahorjevo športno navijanje, še zlasti za Primoža Rogliča, veličastnega zmagovalca letošnjega Gira, ali pa simboliko fascinantne Rogličeve zmage na Svetih Višarjah. Ne, šlo je za vidno diplomatsko zaušnico aktualni slovenski (zunanji) politiki, nabiti s kulturnim bojem in ideološkimi spopadi, kjer vsak Italijan tako ali drugače obvelja za "fašista" (berite na primer novinarko in zunanjepolitično ekspertko Sašo Vidmajer v sobotnem Delu), čeprav, vemo, se Milan Kučan, ki želi s Pirc Musarjevo čim prej ustvariti pozabo - njemu tako osovraženega - Pahorja kot "predsednika vseh Slovencev", zaradi tovrstnih klofut iz tujine ne sekira preveč, saj je zanj(e) edino pomembno, da so zadeve dovolj kontrolirane doma.

Na drugi strani je zanimiva najnovejša Pahorje

Scenarij masakra na osvobojeni RTV: prišli bodo po zadnjega novinarja v slogu medijske Ruande in masovno naročevali Mladino

Mon, 29/05/2023 - 06:00

Po odločitvi ustavnega sodišča o umiku delnega začasnega zadržanja Golobove novele zakona o RTV Slovenije, ki bo predvidoma objavljena že danes v Uradnem listu (in posledično začela delovati), se bo na "osvobojeni" RTV sprožil pravi plaz. Kjer se bo pod krinko "depolitizacije" in "stroke" kar najhitreje zgodilo najmanj dvoje: doslej nevideni kadrovski masaker v slogu "medijske Ruande", saj bodo prišli po vsakega novinarja in voditelja, ne samo po urednike, tako ali drugače angažirane pod sedanjim vodstvom RTV (no, predvsem na TV Slovenija in portalu MMC, kajti vse druge programe na TVS in nacionalnem radiu je politična levica med vlado Janeza Janše oziroma do danes obdržala povsem nedotaknjene), in temeljite spremembe programa.

Konkretno:

- Najkasneje v roku 15 dni od uveljavitve novega zakona mora sedanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja RTV Andrej Grah Whatmough sklicati nov svet RTV, ki je prav tako izbran politično (več na tej povezavi, kjer je natančno opisana "matematika" p

Sekretarka Tina Seršen nehote razgali Golobovo strategijo: Slovenija brez energetske samooskrbe kot raj za trgovca Goloba

Fri, 26/05/2023 - 06:30

Objava videoposnetka Tine Seršen* in zgodba o strokovno nekompetentni, a hkrati nesramni in arogantni državni sekretarki za energijo, bistveno presega golo škandalozno vedenje uradnice Seršenove, potrjuje naši viri iz državne energetike. Gre namreč za to, da sekretarka Seršenova nehote razkriva ali razgalja strategijo (in cilje) predsednika vlade Roberta Goloba, ki je - očitno - naslednja: Slovenija brez energetske samooskrbe, kar je potem raj za ekskluzivnega trgovca z energijo - Roberta Goloba.

A pojdimo po vrsti, uvodoma nekaj zanimivih dodatnih informacij, neposredno povezanih z državno sekretarko Tino Seršen:

- Seršenova (doma iz Mariboru, prej se je sicer pisala Fištravec, kot nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec) se prvič javno pojavi oziroma izpostavi pred vstopom Slovenije v zvezo Nato (marca 2004), kjer je aktivistka na strani kampanje proti Natu.

- Tesna zasebna zveza med sedanjim ministrom za okolje, podnebje in energijo Bojanom Kumrom se (tudi po navedbah naših virov s

Odstop državne sekretarke, križanke med Jasmino Držanič in Urško Klakočar Zupančič? Ne, ker Golob in Kumer je ne bosta dala.

Thu, 25/05/2023 - 06:30

Poznate Jasmino Držanič? Ne, večina vas je verjetno res ne. Gre za nekdanjo pripadnico politično-poslovne elite LDS, bivšo uslužbenko Nove Ljubljanske banke in varovanko Ivana Zidarja (SCT), znano tudi po tem, da je trem ustanoviteljem agencije Pristop (Franciju Zavrlu, Dejanu Verčiču in Franciju Perčiču) ugodno uredila tri nova stanovanja v takrat nastajajočem novem bivalnem kompleksu v Župančičevi jami (za Bežigradom), in po svoji nesmrtni zaljubljenosti v tedanjega politika, danes publicista Igorja Omerzo, ki se je po novem transformirala v fanatično navijačico ultralevice z Miho Kordišem na čelu in ki slovi po tem, da na twitterju nemudoma blokira vsakogar, ki se ji slučajno drzne v čemerkoli ugovarjati.

No, eden od bolj duhovitih ter cinično posrečenih odmevov na včeraj objavljeno zgodbo in videoposnetek (tukaj) nastopa Tine Seršen, državne sekretarke za energetiko, je bil povezan prav z Držaničevo. Češ, Seršenova je "križanka med Jasmino Držanič in Urško Klakočar Zupančič", predse

Zbogom nuklearka 2, ker zdaj v igri je samo še sonce, Golob pač sončni kralj. In Kumrova princesa energetike Tina Seršen.

Wed, 24/05/2023 - 06:30

Zanimive informacije prihajajo iz energetskih krogov. Viri pravijo, da se je vlada Roberta Goloba, potem ko je Golob z nekdanjimi sodelavci iz Gen-I in družinskimi prijatelji dobesedno zasegel vsa vodilna delovna mesta znotraj državne energetike (edina kadrovska izjema oziroma "last man standing" je Aleksander Mervar, ki mu je uspelo ostati predsednik uprave Elesa in zdaj postaja še predsednik Energetske zbornice Slovenije, ampak to je že druga in podobno kompleksna zgodba), tudi tam začela ukvarjati s čisto "energetsko ideologijo". V igri je zdaj namreč samo še sonce, sončna energija, zato drugega bloka jedrske elektrarne Krško (JEK/NEK2) pod to - Golobovo - vlado zagotovo ne bomo videli.

Kosilo pri Zgornjem Kirnu na robu Ljubljane

Ker Golob je pač "sončni kralj", njegov tihi namen pa si je po koncu tega premierskega mandata zagotoviti podobno ekskluzivno poslovno pozicijo, kot jo je imel prej v Gen-I, kjer so - med drugim - ekskluzivno prodajali električno energijo iz nuklearke, tokrat

Danes dan D ustavnega sodišča: strahoviti pritiski na sodnika Šorlija in nič ni izključeno, niti to, da se samoukinejo

Mon, 22/05/2023 - 06:00

Po vsem tem, kar se na politični, medijski in pravni sceni dogaja od 16. februarja dalje, ko je ustavno sodišče z večino glasov (5 proti 3) začasno delno zadržalo ustavnopravno sporno Golobovo novelo zakona o javno RTV Slovenija in posledično že med volilno kampanjo pred lanskimi parlamentarnimi volitvami tudi začasno ustavilo obljubljeni 100-odstotni politični prevzem javne RTV, s strani sedanje vladne koalicije - pod zdaj že bizarno krinko "depolitizacije", najbrž ni dvoma, da je/bo danes, začetek ob 9. uri in 30 minut, ko je na dnevnem redu znova ta novela, poseben dan D za slovensko ustavno sodišče. Saj bo danes namreč končno bolj ali manj jasno, ali ustavni sodniki odločajo po pravu ali pač na podlagi političnih preferenc, želja in ukazov, glede na dejstvo, da ustavnopravna stroka (kar anonimna loža Pravna mreža za demokracijo zagotovo ni) zelo jasno navaja, da bi odprava začasnega zadržanja, skratka sprememba odločitve istega ustavnega sodišča v isti zadevi, pomenila ne samo odst

Vsi dokumenti: kako je srbski tajkun Šolak speljal slovensko televizijo mimo naše države na Sejšele

Fri, 19/05/2023 - 06:00


4. februarja 2015 so na Slovenskih novicah poročali, da je prva slovenska športna televizija Šport TV "prodana Srbom", pri čemer so se sklicevali na poročanje Nedeljskega dnevnika. Ustanovitelj Roman Lisac naj bi jo - po poročanju Nedeljca - prodajal "zadnji dve leti". Lisac je bil takrat direktor jadranske košarkaške lige ABA (kasneje je postal tudi direktor košarkarskega kluba Petrol Olimpija) in častni konzul Izraela v Ljubljani. No, kdo je kupec televizije, pa Nedeljski dnevnik ne poroča, so še zapisali na Slovenskih novicah.

Danes pa tukaj dokumentirano razkrivamo, kako se je takrat prodajala prva slovenska športna televizija Šport TV (oziroma podjetje ASPN, d. o. o., v 100-odstotni lasti Romana Lisca) in kdo so bili kupci. Res je, prodana je bila Srbom, aprila 2014, končni kupec pa, sodeč po ključnih povezanih osebah, srbski tajkun Dragan Šolak (United Group, SBB), danes - med drugim - lastnik slovenskega Telemacha, portala N1 in golf igrišča na Bledu, hkrati pa tudi nesojeni last

Poslovna senzacija leta: Darko Horvat prevzema Studio Moderna, Sandi Češko ga predstavlja kot velikega rešitelja

Thu, 18/05/2023 - 06:00

Poslovna stavba na Litostrojski 52 v Ljubljani, peto nadstropje, kjer je sedež Studia Moderna, družbe, ki jo prek nizozemskega podjetja SM Holding Investments 100-odstotno obvladujeta zakonca Sandi Češko in Livija Dolanc (pri čemer Sandi Češko "uradno" velja za drugega najbogatejšega Slovenca, takoj za bivšima zakoncem Izo in Samom Loginom), pred dvema dnevoma: Sandi Češko svojim najožjim sodelavcem predstavi novega velikega rešitelja - Darka Horvata, ki ga širša slovenska javnost pozna kot nekdanjega pidovskega barona, pred leti poslovno in zasebno umaknjenega v London, potem ko naj bi za seboj zapustil več kot 200 milijonov evrov bančnih dolgov (vir: mediji in slovita Pezdirjeva knjiga Vzporedni mehanizem globoke države), po tem, da ima - menda - drugo najdražjo vilo v švicarskem St. Moritzu, pa tudi po tem, da sta bila v njegovem podjetju Aktiva Group zaposlena aktualna predsednica republike Nataša Pirc Musar in njen mož, prav tako tranzicijski tajkun Aleš Musar. In ne nazadnje, Dar

Ko Golob komaj čaka, da Tino Gaber predstavi Macronu, se pa hkrati boji, da bi ven prišli kakšni filmčki iz njene preteklosti

Wed, 17/05/2023 - 06:00

Najnovejša dokumentirana razkritja (ne)znane preteklosti "prve dame" Tine Gaber in njenih poslov, povezanih s kriptovalutami in surovimi kriptoprevarami, ki jih je pred dnevi na twitterju objavil Mirko Mayer, urednik informativnega programa Planet TV, in povzela ta televizija (tukaj), so tako obremenjujoča, da bi - praviloma in brez večjega pardona - odnesla vsakega predsednika vlade ali kakšnega drugega visokega politika v državah klasične demokracije zahodne (oziroma "jedrne", če hočete) Evrope, le pri nas temu žal ni tako. Nasprotno, z neverjetnim molkom, ki ga ob teh razkritjih škandalozno demonstrirajo večinski mediji, dejansko branijo politika Roberta Goloba, ki se mu zato tudi ni treba nič izjasniti, ničesar pojasniti?!

Medklic: namesto tega mediji skupaj s politiko, kar je več kot očitno, forsirajo ideološke spopade, a to je že druga zgodba.

Toda Golob, kot pravijo naši viri blizu predsednika vlade, je bistveno bolj "osebno občutljiv" na tiste zapise in govorice po družbenih omre

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.