Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 8 hours 12 min ago

Potrjeno: Črnčeca zaposlili Šarčevi, a je zadržal vladno stanovanje, pokasiral odpravnino in miruje mu služba v Vojski

Fri, 27/03/2020 - 06:05

"Spoštovani, na vaše vprašanje odgovarjamo, da je Damir Črnčec zaposlen na stranki LMŠ na delovnem mestu svetovalca. Z lepimi pozdravi, Lista Marjana Šarca".

Tako so nam včeraj malo po peti uri popoldne iz LMŠ delno odgovorili na naša vprašanja, povezana z Damirjem Črnčecem. Odgovor je prišel 8 dni po tem, ko smo jim poslali vprašanje, in 10 ur po objavi včerajšnjega članka (tukaj), še vedno pa na LMŠ molčijo o višini plače nekdanjega Šarčevega državnega sekretarja za nacionalno varnost.

JE TO ZAKONITO, ETIČNO?!

Zaposlitev Damirja Črnčeca na sedežu Šarčeve stranke je zdaj tudi "uradno" potrjena, na številna vprašanja, povezana z domnevno nezakonitostjo in etiko pri tej zaposlitvi ali "parkiranju", kot pravimo temu, pa morajo odgovoriti pristojni državni organi. Zato sprašujemo inšpektorat za javni sektor, urad za nadzor proračuna (sektor proračunske inšpekcije), Komisijo za preprečevanje korupcije in ministrstvo za javno upravo, ali je zakonito in etično, če se nekdanji državni sekreta

Umirajo. So pa tudi kšeftarji, dobičkarji, koronapodjetniki. Joc, nevladniki, sodišča ... A ljudje jim tega ne bodo pozabili!

Thu, 26/03/2020 - 06:41

BOJAN JE DOMA. DNEVNIŠKI ZAPISI #ostaniDoma

Ljudje umirajo, projekcije razmaha epidemije koronavirusa v prihodnjih tednih, ki jih za Slovenijo napovedujeta infektologa Bojana Beović in Andrej Trampuž, so naravnost srhljive (tukaj). Nihče ne ve natančno, kaj se bo zgodilo. Zadeva pa nas vse.

So pa tudi koronakšeftarji, "vojni" koronadobičkarji in tako imenovani koronapodjetniki. Tisti, ki epidemijo vidijo kot priložnost (dodatno) obogateti ali pa zadržati vse svoje privilegije.

In to je (le) nekaj primerov, ki so doslej izplavali na površje:

- Po naših informacijah je na vlado poslal elektronsko sporočilo Joc Pečečnik, sicer eden od najbogatejših Slovencev, predvidoma iz Las Vegasa. Menda se je predstavil kot veliki rešitelj Slovenije, vladi ponuja dobavo opreme, ki jo Slovenija potrebuje za boj proti epidemiji, pravi, da lahko vse zrihta, tudi iz Kitajske, želi pa - vnaprej - na svoje račune 30 milijonov evrov?! Poudarjamo - vnaprej!

Vse ostalo je prepuščeno domišljiji bralk in bralc

Protikorona medijski paket, 2. del: Kako pristriči peruti TV LMŠ, pardon, Pop TV. Enostavno, prek kablašev in davkov!

Wed, 25/03/2020 - 06:58

BOJAN JE DOMA. DNEVNIŠKI ZAPISI #ostaniDoma

#Dejstva:

- Zasebna televizija Pop TV je bila vedno medijski kanal vladajoče tranzicijske levice, čeprav je lastnik te televizije ameriška korporacija CME, Kanal A pa je tako ali tako nastal po volji in pod okriljem politične stranke LDS, kot rezervna televizija, če bi desnici nekoč uspelo prevzeti državno RTV Slovenija.

- Pro Plus, ki izdaja programa Pop TV in Kanal A ter še nekaj manjših pripadajočih televizijskih kanalov, pa je bil vedno izrazito privilegirano medijsko podjetje.

- Zakaj, kako je to mogoče, na eni strani tranzicijska levica, na drugi strani pa tipična ameriška korporacija in še sedež v davčni oazi, trenutno na Bermudih, kamor se tudi stekajo ekstra dobički iz poslovanja v Sloveniji?! Preprosto, šlo je in gre za daj-dam dogovor, za nekakšno blagovno menjavo: Mi vam omogočimo velike zaslužke, vi nam pa prepustite uredniško politiko.

Da je (bila) uredniška politika Pop TV in Kanala A vedno v rokah tranzicijske levice, pričaj

Ekskluzivno. Kaj se je v resnici zgodilo na Sodu. Na kratko, minister Vrtovec : trojka Golob-Ribič-Šalamun - 1:0!

Wed, 25/03/2020 - 06:57

Že včeraj smo poročali (tukaj), da - zdaj že razvpito - državno energetsko družbo Sodo namesto predvidenega Viktorja Tajnška začasno, kot vršilec dolžnosti direktorja, prevzema Stanislav Vojsk, nekdanji direktor Elektra Maribor. Toda zakulisje se je dogajalo na polno, lobiji in lovke tudi, na koncu pa naj bi svoje dosegel Jernej Vrtovec, novi minister za infrastrukturo (NSi), ki naj bi porazil famozno trojko ali pač, recimo, tudi nenačelno interesno "koalicijo SDS+(nekdanji) Zares".

To so nekatere zakulisne podrobnosti:

- Potem ko je - zaradi odstopa predsednika vlade Marjana Šarca - prevzemanje Soda spodletelo prejšnji ministrici za infrastrukturo Alenki Bratušek (vir), je Sodo hotela prevzeti znana trojka, Robert Golob (Gen-I), Andrej Ribič (Elektro Ljubljana, politično pa Zares) in Igor Šalamun, ki sta ga Golob in Ribič sprva videla tudi kot direktorja Soda. Ampak Šalamun je imel še eno posebno nalogo: kot nekdanji kader SDS je poskušal tej zakulisni operaciji Goloba in Ribiča zagot

Moj protikorona medijski paket: 9 točk za malo bolj pošteno novinarstvo. To predlagam Janši, Lahovniku in Simonitiju.

Tue, 24/03/2020 - 06:56

Bojan je doma. Dnevniški zapiski #ostanidoma

Epidemija koronovirusa oziroma recesija, kamor je globalni svet in Slovenijo nenadoma pahnil ta virus, je strahovito zadela tudi žurnalizem in medijsko industrijo. To je vidno na vsakem koraku, ob vsakem trenutku, moralno in poslovno.

Je pa to hkrati tudi izjemna priložnost, da se nekatere stvari, ki so resnično šle že zdavnaj čez mejo dobrega okusa in družbene sprejemljivosti, resetirajo in postavijo drugače. Postavijo na noge kot bolj pošteno novinarstvo, kot okolje, kjer bi vsi, ki imamo radi ta poklic in ga tudi opravljamo ali pa kako drugače delamo v medijih in medijski ekonomiji, imeli vsaj približno enake startne pozicije in vsaj približno enake poslovne in druge pogoje.

Kar je - vemo - prvenstvena naloga države, ostalo pa bomo že sami zmogli.

Zato teh 9 točk kot moj "krizni protikorona medijski paket", namenjam pa ga predvsem predsedniku vlade Janezu Janši, vodji posebne posvetovalne skupine za vladne ekonomske ukrepe Mateju Lahovn

Zakaj epidemijo gledamo prek Sky Newsa, naša RTV pa nam predvaja Kocijančiča?! Ker, vem, infantilno nagajajo Janši.

Mon, 23/03/2020 - 06:54

KADER ŠT. 1

Včeraj, po hudem potresu, ki je sesul Zagreb in spotoma stresel tudi precejšnji del Slovenije, je bilo samo še vprašanje časa, kdaj bo slovenski novinarski kartel tudi za potres obtožil Janeza Janšo. Ni bilo treba dolgo čakati. Medtem ko smo lahko prek družabnih omrežij spremljali srhljive posnetke iz sosednje dežele, medtem ko so se hrvaški zdravniki borili za življenje 15-letnice, je Klara Širovnik, novinarka mariborskega časopisa Večer, nonšalantno tvitnila:

"Ni bil potres. Janši je ego padel iz postelje".

Tvit je sicer kmalu izbrisala, odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik pa ga je poskušal prikriti in opravičevati. Širovnikova pa, češ, šlo je samo za neprimerno šalo.

Vendar ji ni kar tako ušlo. Gre za tipičen odraz stanja duha med slovenskim žurnalizmom. V primeru Klare Žirovnik, novinarke mlajše generacije, celo nagrajene (na kartelnem Društvu novinarjev Slovenije kakopak), katere dosedanjo novinarsko kariero je Janša preživel v opoziciji, se lahko zgolj vprašamo,

Patologija notranjega kroga pobeglega Šarca. Zdaj se hvalijo, da gre zahvala za kitajske maske njim, ne pa Čeferinu?!

Mon, 23/03/2020 - 06:52

KDO SE LAŽE IN KITI S TUJIM PERJEM?

Bizarni patologiji praktično pobeglega predsednika vlade Marjana Šarca in njegovega notranjega kroga, ki ga pooseblja Damir Črnčec, tudi fizično izginuli Šarčev sekretar za nacionalno varnost, ni videti konca. Ne samo na facebooku, ampak tudi na twitterju.

Medtem ko mediji pred dnevi kar niso mogli prehvaliti predsednika UEFA Aleksandra Čeferina, ki je, tudi po lastnih besedah, zrihtal 300 tisoč zaščitnih medicinskih mask za Slovenijo, in sicer tako, da je poklical svojega dobrega prijatelja Jacka Maa, ustanovitelja kitajskega Amazona - Alibabe, ta pa je maske doniral in pripeljal do Belgije ...

(mimogrede, tokratne hvale Čeferina po medijih so sicer prešle mejo dobrega okusa; Uroš Slak, voditelj oddaje 24ur zvečer na Pop TV, je med pogovorom s Čeferinom denimo dosegel marsikatero dno priliznjenega žurnalizma, ko je postavil naslednje vprašanje, citiramo po spominu: Zakaj ste se kot uspešen Slovenec v tujini odločili pomagati Sloveniji?! - namreč,

Smo edina država, kjer se novinarji borijo samo proti vladi, ne proti koronavirusu. Materialni dokazi: plače in Pivčeva.

Sun, 22/03/2020 - 07:10

Ko skrbno izluščimo naštete komunikacijske napake prvih dni vlade Janeza Janše (tukaj), vidimo, da pri večini novinarjev slovenskih večinskih medijev oziroma medijev sploh ne gre za "svobodno, ostro in kritično" spremljanje dela vlade (sicer itak ne bi bili zadnjega leta in pol med Šarčevo vlado praktično popolnom tiho), ampak za vedno manj prikriti kulturni boj proti - Janši, četudi med epidemijo.

Tako je Slovenija postala edina evropska država, kjer se novinarji - med epidemijo - načrtno ter organizirano ne borijo proti koronavirusu, ampak samo, izključno proti - vladi?!

Sveži materialni dokazi, primera višanja-nižanja plač in Aleksandre Pivec.

Medijsko sesutje napovedi Janševe vlade, da bo "zvišala plače" pod krinko uvrstitve ministrov in državnih sekretarjev za dva plačilna razreda višje, kar bi posameznikom iz vlade prineslo približno 400 evrov bruto višje prihodke - v tem, kriznem času, med epidemijo koronavirusa, je bilo povsem upravičeno. Na Pop TV - 24ur je to takoj postala to

7 dni Janševe vlade: 5 napak in totalna vojna z mediji, ki jih pumpajo politiki. Vojna proti Janši, ne koronavirusu.

Sat, 21/03/2020 - 06:52

Včeraj je minilo (komaj) sedem dni, odkar je zaprisegla vlada Janeza Janše. Ta, 14. slovenska vlada po vrsti, in 3. Janševa vlada, dela v razmerah, kot jih pri nas in v svetu, vsaj sodobnem ne, še ni bilo - med globalno epidemijo koronavirusa. Gre za razmere, ki niso zgolj kaotične, ampak - vojna je! In vlada (seveda) dela tudi napake, predvsem komunikacijske, ene večje, druge manjše.

Ta zadnja, ki zadeva "povišanje plač" ministrov in državnih sekretarjev, pa se zdi celo - za Janšo - lahko politično precej usodna. Ker včeraj, če smo spremljali večinske medije, ni šlo (več) za boj proti koronavirusu, ampak za boj proti Janši. In če se je Janez Janša po prvih nekaj dneh vlade - kljub prvim napakam - že bližal 35 do 40 odstotkom javnomnenjske podpore, je zdaj spet zdrsnil nazaj, na svojih standardnih 25.

5 (KOMUNIKACIJSKIH) NAPAK VLADE JJ

1 Promocijsko poziranje v zaščitnih maskah na prvi seji vlade, maskah, ki so se čez nekaj dni - karma je the bitch - vrnile kot bumerang.

2 Nepojasnjeno

Ob prosjačenju Društva novinarjev, Dela in Večera. Zdaj ste na dnu, že letos ali drugo leto vas ne bo več. Klic obupanih!

Fri, 20/03/2020 - 10:37

"Novinarske ekipe so v trenutnih razmerah še bolj obremenjene kot običajno. Medijske hiše in samostojni delavci pa se že soočajo z upadom prihodkov. Vabimo vas, da medije po svojih zmožnostih podprete tudi finančno."

Več tukaj: novinar.com

Piše: dr. Teo Zor

Slovenski pravopis – donirati: podaritev, darovanje, ‪dobrodelnost‬‬

Moj odgovor novinarjem:

Gospodarska kriza v Sloveniji v zadnjem letu in sedanja pandemija koronavirusa se je v novinarskem poklicu združila s hitrim tehnološkim razvojem ter razvojem družbenih medijev in ekonomskim prestrukturiranjem celotne medijske scene. Razvoj medijskih platform je prinesel popolnoma drugačen način zbiranja, obdelovanja in distribuiranja informacij. Vse morate narediti hitreje, manj osebno, na žalost tudi manj natančno. Novinarstvo je postalo izključno politična in profitna dejavnost. Obdelava zgodb in informacij izgublja kakovost, na drugi strani se mnogi izjemni novinarski dosežki ali takšni, ki bi to lahko postali z nadaljnjim raziskovanj

Avtor, ki je zaslovel z izrazom novinarski piškotki: To je njegov obris načrta za ustavitev koronavirusa v Sloveniji

Fri, 20/03/2020 - 06:45

OBRIS NAČRTA ZA USTAVITEV EPIDEMIJE COVID-19 V SLOVENIJI

Piše: Blaž Vodopivec

PTTQ (Prevent/Test/Trace/Quarantine), mednarodno sprejeta strategija za spopad z epidemijo covid-19, je edini znani način, da se ta zaustavi. Je tudi strategija z najmanjšo skupno zdravstveno in ekonomsko ceno. Vse druge strategije imajo višje pričakovane stroške.

Dejstvo pa je, da ta strategija zahteva izjemno mobilizacijo in organizacijo resursov in da je zaenkrat ni uspelo implementirati še nobeni evropski državi. Tu imajo vlade in celotne države priložnost, da se izkažejo, kdo je najboljši.

PREVENT – omejevanje prenosa virusa na javnih mestih. Družbena distanca in samoizolacija, obvezna uporaba mask (in rokavic) za vse, ki se pojavljajo na javnih mestih, obvezno razkuževanje rok in merjenje temperature na vseh točkah prehoda in sistematično razkuževanje javnih površin.

TEST – testiranje vseh s sumom na okužbo (začetni simptomi, tesni stiki z znanimi okuženimi, širše na lokalnih žariščih.

TRACE – sledenj

Primera Bandelli in Karba. Norci, infantilni, totalni egoisti ali pač samo prepričani, da jim nihče nič ne more?!

Thu, 19/03/2020 - 06:48

Vojna je, piše pravnik in kolumnist Matej Avbelj. Situacija je zelo resna, posledice bodo katastrofalne, opozarjajo skoraj vsi ekonomisti, sociologi in psihologi. Številni apelirajo na solidarnost, drugi se kljub smrtonosni epidemiji  gredo brezkompromisni ideološki boj proti Janezu Janši, tretji pa mislijo samo na svojo rit. In še to seveda tako, da bi svoje riti reševali na stroške davkoplačevalcev.

BANDELLI

Moraš biti - kot politik in človek - res nor, infantilen ali totalni egoist, kot je - sodeč po spodnjem tvitu ...

... poslanec Stranke Alenke Bratušek in nekdanji minister Marko Bandelli, če sredi takšne epidemije kot poslanec javno zahtevaš, da ti predsednik državnega zbora na stroške davkoplačevalcev nabavi zaščitno masko, medtem ko skoraj noben slovenski državljan maske ne more niti kupiti - z denarjem iz lastnega žepa, in to po krivdi tiste politike, katere glasni predstavnik je Bandelli! Pa še ob tem, da si hkrati razmeroma bogat podjetnik, lastnik zasebne betonarne, ki

#koronavirus. Slovenija zdaj ne potrebuje junakov. Potrebujemo pa sprejemanje odločitev. Danes, ne jutri!

Thu, 19/03/2020 - 06:48

V KRIZI S KRIZO NAD KRIZO

Piše: mag. Gregor Kos

Nisem ekonomist in se vnaprej opravičujem vsem ekonomistom*, da vdiram v vaše strokovno polje. Pišem kot politolog, kot človek, ki je pred študijem, med njim in po njem stremel k širini zaobseženih znanj in izkušenj, in kot človek, ki mu nikoli ni vseeno. Predvsem pa kot nekdo, ki nikoli ne gleda zgolj na osebno korist. Če verjamete ali ne.

Zdaj že legendarno malomarno ravnanje nekdanje vlade z nastankom in širitvijo koronavirusa je na srečo začela načrtno obračati v drugo smer nova vlada z novo ekipo. Pohvaliti gre hitrost potrditve nove ministrske ekipe, ne glede na dejstvo, da nekateri vendarle niso zamudili priložnosti za politizacijo razmer in postopkov. In ne nazadnje velja pohvaliti aktualno ekipo, ki ne priznava koncev tedna in nočnih ur, temveč več kot očitno dela. Sprejema odločitve. Za tiste, ki redno spremljamo aktivnosti vlad, je slednje pomembnejša ter dolgo in težko pričakovana novost, saj je sprejemanje odločitev v Slove

Boj za državno energetiko, virus gor ali dol. Golob in Ribič nad Košoroka, tudi z Jankovićem. In spet se tolčejo za SODO!

Wed, 18/03/2020 - 07:01

Da imenovanje Blaža Košoroka na funkcijo državnega sekretarja za energetiko za nekatere igralce v slovenski energetiki pomeni precejšnje tveganje, je popolnoma jasno. Predvsem zato, ker velja za precej nepopustljivega in vse te igralce tudi zelo dobro pozna. (foto: Bobo)

Koronavirus gor ali dol, tudi epidemija očitno ne (z)moti permanentnega spopada za državno energetiko, za pozicije, za vpliv, za denar.

Tako sta po naših zanesljivih informacijah Robert Golob (Gen-I) in Andrej Ribič (Elektro Ljubljana) zadnje dni pred imenovanem nove vlade močno lobirala proti imenovanju Blaža Košoroka za državnega sekretarja za energetiko, menda tudi pri Zdravku Počivalšku, češ naj nekako prepreči, da pride Košorok na ministrstvo za infrastrukturo in prevzame državno energetiko.

Za osvežitev spomina, Blaž Košorok, tisti pravnik iz ljubljanske odvetniške družine z obveznim metuljčkom, je nekdanji direktor ljubljanskega TeTola, kjer je dlje časa preživel tudi ob Zoranu Jankoviću, čeprav je (resda z

Na Sovi, ekskluzivno: direktor Kozmelj se trese, ker ne ve, kaj bo, a svoje ljudi od 12. marca dalje parkira na varno.

Tue, 17/03/2020 - 06:40

Naša včerajšnja razkritja (več na tej povezavi), povezana s sporno zaposlitvijo Nataše Hribar, zasebne prijateljice bivšega predsednika vlade Marjana Šarca, na Sovi, so dokumentirano razkrila tudi laganje direktorja Sove Rajka Kozmelja na zaslišanjih pred Knovsom pa tudi pred javnostjo v njegovih intervjujih ali izjavah za skrbno izbrane medije, kot so Pop TV, Mladina in Delo.

Zakaj nova vlada Janeza Janše še ni zamenjala direktorja Sove, ni povsem jasno, naši viri iz vlade pa pravijo, da so zaenkrat opravili zamenjave zgolj na tistih "represivnih resorjih", kjer vlada potrebuje popolno kooperativnost pri ukrepih za zajezitev epidemije koronavirusa, torej policije in vojske. Se pa zamenjava na vrhu Sove seveda pričakuje v prihodnjih dneh oziroma tednih. In po novem, od včeraj, direktor Sove tudi ni več član sveta za nacionalno varnost!

MARJAN ŠAREC JE SICER ZAMENJAL ČISTO VSE!

Za osvežitev spomina: Šarec je zamenjal čisto vse predstojnike, od vojske, policije, NPU, Sove, vojaške obveš

Ekskluzivno, imena, datumi: Kako so Šarčevi na Sovi zaposlili Natašo. Kozmelj je to začel urejevati že prvi dan službe!

Mon, 16/03/2020 - 06:51

Skoraj šest mesecev po razkritju afere "Sova - Lepa N.", ki je povzročila začetek konca vlade Marjana Šarca (tukaj), ekskluzivno objavljamo doslej povsem neznane dokumentirane podrobnosti sporne zaposlitve Nataše Hribar, zasebne prijateljice nekdanjega premierja, na sedežu Sove v ljubljanskih Stegnah.

Opomba: vsa - v tem članku - omenjena imena zaposlenih na Sovi so znana uredništvu. Kratice smo uporabili zaradi zavarovanja zaupnih podatkov oziroma varovanja agentov. Objavljamo zgolj tiste informacije, ki so pomembne za javnost ter razumevanje zgodbe, in ki nesporno kažejo na zlorabo oblasti, zlorabo obveščevalne službe Sova in posledično na ogrožanje nacionalne varnosti.

VSE JE BILO ZREŽIRANO DO ZADNJIH PODROBNOSTI:

- 17. avgust 2018: Marjan Šarec je izvoljen za predsednika vlade.

- 13. september: Državni zbor izvoli vlado Marjana Šarca.

- 27. september: Vlada Marjana Šarca za novega direktorja Sove imenuje Rajka Kozmelja. Isti dan, torej na dan imenovanja Rajka Kozmelja za direktorja

Pokazal pravi značaj! Ne ve se (še), kam se je parkiral Črnčec, se pa že ve, da rešuje vladno stanovanje. Blamaža!

Sun, 15/03/2020 - 06:53

Eno izmed presenečenj ob prenosu oblasti s Šarčeve vlade na vladno ekipo Janeza Janše je tudi pobeg Damirja Črnčeca, notoričnega državnega sekretarja za nacionalno varnost (tukaj). Predvsem zato, ker je potihoma odstopil tudi kot sekretar sveta za nacionalno varnost (ja, tistega sveta za nacionalno varnost, ki ga zdaj že bivši predsednik vlade Marjan Šarec še pred enim tednom ni hotel niti sklicati, češ, saj nimamo nobene epidemije?!), in to v času največje varnostne krize Slovenije zadnjih desetletij, v času, ki tako rekoč spominja na vojno.

In če je Damir Črnčec že samo s tem pokazal svoj pravi značaj, svoj resnični karakter, je prav neverjetno, kaj se z njim dogaja še naprej. Po naših zanesljivih informacijah*1 se je minuli petek dopoldne, torej na dan glasovanja v državnem zboru o novi vladi, in dan kasneje, ko ga je potihoma - na njegovo željo - razrešila Šarčeva vlada, osebno pojavil na ministrstvu za obrambo oziroma v Generalštabu Slovenske vojske, na sestanku s poveljnico Slove

V senci koronavirusa: potihoma odstopil Damir Črnčec, Šarčev notorični državni sekretar. Pobegnil kot luzer luzerjev.

Fri, 13/03/2020 - 06:52

V senci izbruha vedno bolj srhljive in nevarne pandemije koronavirusa ter boja proti njegovi zajezitvi je tako rekoč pobegnil Damir Črnčec, notorični državni sekretar za nacionalno varnost v kabinetu odhajajočega predsednika vlade Marjana Šarca. Potihoma je odstopil, menda že minulo sredo, Šarčeva vlada pa ga je prav tako potihoma, včeraj, na svoji zadnji seji, razrešila na njegovo, torej Črnčecevo željo. Vse se je zgodilo skoraj na skrivaj, tudi mediji, celo Slovenska tiskovna agencije, o tem niso poročali, z izjemo Večera in Dnevnika, pri čemer naj bi si Črnčec zminimalizirano objavo na Večeru preventivno uredil kar sam.

Neverjetno ali pač prav značilno za to, kar se je v kratkem mandatu Šarčeve vlade dogajalo z Damirjem Črnčecem. Ki se je namesto z državno varnostjo, toda z neposrednim žegnom Marjana Šarca ukvarjal z vsem drugim. Spomnimo:

- Svojo vlogo in "nove prijeme" je Črnčec javno napovedal marca 2019 v tistem svojem dogovorjenem, a bizarnem intervjuju na provladnem spletnem p

Urbas že zapustil Delo, zdaj pa lastniku Dela Petriču grozi s knjigo. In panika: vse pogovore menda tajno snemal?!

Thu, 12/03/2020 - 06:38

Nekaj dni po dveh naših člankih o najnovejših dogajanjih na Delu (Požareport, 6. marec: tukaj) se je napovedano tudi zgodilo: Uroš Urbas, odgovorni urednik časopisa Delo, je fizično zapustil stavbo Dela in časopisa ne ureja več. Uradno je sicer na bolniški, vodenje Dela pa sta - po naših informacijah - prevzeli Ženja Leiler in Katja Svenšek.

Medtem pa Urbas, očitno povsem zdrav, na svojem facebook profilu grozi lastniku Dela Stojanu Petriču s knjigo, na Delu pa panika, saj naj bi Uroš Urbas, tako govorice iz Delove hiše, vse pogovore s Petričem in drugimi menda tajno oziroma na skrivaj - snemal ...

No, koliko si bo padli urednik Urbas na koncu v resnici upal objaviti oziroma ali bo sploh karkoli objavil, saj veste, eno so jezne napovedi, ihta in sla po maščevanju, drugo pa, ko te dohiti realnost, bomo seveda šele videli.

ZANJ MENDA ZAPRTA VRATA, CELO NA VEČERU

Spomnimo: Uroš Urbas je prej delal na Financah, na Delo je prešel s spletnega portala Siol, no, lani spomladi pa je kot ur

Aljuš Pertinač secira bodoče ministre: Kdo je največje upanje plačanih gobezdačev in kdo bolj pošten kot pameten?!

Wed, 11/03/2020 - 06:26

Koritniki bodo pač zmeraj radi pri koritu. Za vsako ceno.

Piše: Aljuš Pertinač

V sili hudič še muhe žre in tudi Marjan Šarec je moral končno popustiti, in sicer že po svojem odstopu in izvolitvi Janeza Janše za novega predsednika vlade, ter zaradi grozeče epidemije koronavirusa vendarle sklicati svet za nacionalno varnost v razširjeni sestavi. Torej v takšni, kot je v resnici zakonsko tudi predviden. Ne samo z "mehanikom Damirjem (Črnčecem)" in s kopico bolj ali manj uvelih kariernih uradnic, ki so se v časih brezvladja strank novih obrazov ne krive ne dolžne znašle na funkcijah namestnic ministrov oziroma državnih sekretark, ampak tudi z opozicijo in predsednikom republike.

V vsaki drugi situaciji bi bila to minulo soboto prav gotovo novica dneva. Tokrat pa ni bila, ker se je dan prej, torej minuli petek, v poznih večernih urah uradni seznam ministrskih kandidatov in kandidatk tretje vlade Janeza Janše vendarle znašel v parlamentu. Po podelitvi mandata Janši za sestavo vlade, njegov

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.