Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 56 min 2 sec ago

Zadnji dnevi, dno slovenskega novinarstva. Golobičeve inštrukcije: Cilj so posamezni poslanci, v slogu Suzane Perman.

11 hours 39 min ago

To so odločilni dnevi, ali bomo po "nepričakovanem" odstopu predsednika vlade Marjana Šarca dobili novo vlado pod vodstvom Janeza Janše ali pa bomo vendarle šli na predčasne volitve. Medtem ko iz - trenutno taktično precej zaprtih pogajalskih krogov morebitne bodoče koalicije (SDS, SMC, NSi in DeSUS) - curljajo informacije, da so "že skoraj usklajeni", se je številnim novinarjem in medijem, ki na zunaj sicer nastopajo pod zastavo samooklicane novinarske neodvisnosti, nepristranskosti, objektivnosti in profesionalnosti, v resnici pa so politično izrazito pristranski, odvisni, neobjektivni in neprofesionalni, zaradi možnosti, da vlado tretjič prevzema Janša, tako rekoč zmešalo, hkrati pa doživljamo nove dni slovenskega novinarstva.

In tukaj so nekatere podrobnosti:

- Prav neverjetno je, kako so večinski mediji večinsko in povsem nekritično sprejeli samoobrambno pozo Damirja Črnčeca, spornega državnega sekretarja za nacionalno varnost, da je domnevno vohunjenje za nekaterimi politiki izmi

Policijski viri, nove podrobnosti domnevnega vohunjenja: Imena, povezave, načrti. In primer Aleksandre Pivec.

Sat, 22/02/2020 - 06:58

Politika, razen seveda LMŠ, pravijo naši viri na policiji, je pravzaprav šele zdaj spoznala, da lahko policija s prikritimi ukrepi zbira podatke o komerkoli. In če teh oseb ne ovadi, potem te osebe ne bodo nikoli izvedele, da zanje - na policiji - obstajajo baze podatkov.

Na dan prihajajo nove informacije, povezane z domnevnim nezakonitim vohunjenjem za določenimi politiki (in drugimi znanimi Slovenci), kar naj bilo povezano z nekaterimi policijskimi uslužbenci. Tudi večina informacij, ki jih objavljamo v nadaljevanju, prihaja iz notranjih policijskih virov*1:

- Predsednik vlade Marjan Šarec in sporni državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec nista zamenjala samo vrha ministrstva za notranje zadeve, kar je seveda razumljivo in logično, ampak tudi celoten vrh slovenske policije, od generalnega direktorja policije do direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada. To najverjetneje pomeni, da je pri Šarcu in Črnčecu že vse od začetka šlo za to, da si podredita policijo.

- Ključn

Zdaj, ko se je vrnil Tonin in so se na SMC prešteli, naj bi šlo hitreje. In ja, Jani Möderndorfer prestopa v LMŠ.

Fri, 21/02/2020 - 06:51

Po naših informacijah se bodo zakulisni pogovori o novi vladni koaliciji zdaj precej pospešili. Predvsem zato, ker se je iz Bruslja fizično vrnil predsednik Nove Slovenije Matej Tonin in ker so se znotraj SMC, na sredinem sestanku sveta stranke, "prešteli". Ob petindvajsetih za (!) je bil proti nadaljnjim pogovorom o vladni koaliciji z Janezom Janšo in SDS edinole poslanec Jani Möderndorfer. So pa roki za sestavo nove vlade vse krajši, a znani, zato naj bi se stvari v prihodnjih dneh odvile pravzaprav zelo na hitro.

Sicer pa je večinska ocena ključnih političnih akterjev

trenutno naslednja:

- Politična kriza se je začela z "nepričakovanim" odstopom predsednika vlade Marjana Šarca, ki je odstopil zaradi sesutja vladnega dela Liste Marjana Šarca ter neposrednih Šarčevih težav, povezanih z aferami, tudi zasebnimi, zaslišanji Knovsa in zakulisnim delovanjem spornega državnega sekretarja za nacionalno varnost Damirja Črnčeca.

- Najnovejša eskalacija "specialne vojne" na medijski in političn

Policijski viri: Bobnarjeva se je Črnčecu upirala, toda minister Poklukar se ga boji. A že to je veliko, da "odteka"!

Thu, 20/02/2020 - 06:32

Nadaljujemo zgodbo domnevnega nezakonitega vohunjenja za nekaterimi politiki in drugimi znanimi Slovenci po včerajšnjem ostrem verbalnem spopadu med vodstvom policije in Knovsa ter med SDS in LMŠ oziroma spornim državnim sekretarjem za nacionalno varnost Damirjem Črnčecem in predsednikom vlade v odstopu Marjanom Šarcem. Naši policijski viri navajajo naslednje:

- Že to je veliko, da je "začelo odtekati".

- Je pa nenavadno, da vodstvo policije ni ugodilo željam oziroma zahtevam Knovsa, da bi tako ovrgli vse te informacije. Čudno, saj je zdaj zato res videti, kot da nekaj prikrivajo.

- Toda generalna direktorica policije Tatjana Bobnar ni del te zgodbe, saj je bila tudi ona pod pritiski Damirja Črnčeca.

- Črnčec je svoj vpliv znotraj policije, Sove, OVS in ministrstva za notranje zadeve dosegel prek Šarca in postavitve njemu uslužnih oseb. Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se ga, Črnčeca, boji in mu gre popolnoma na roko. Tudi tako, na primer, da je zaposlil Francija Kregarja k

Razkrivamo. Po vsem tem lahko utemeljeno sumimo, da je Črnčec za Šarca res organiziral vohunjenje določenih politikov.

Wed, 19/02/2020 - 06:54

Po našem včerajšnjem članku z naslovom "Drama na policiji, razkrivamo imena. Prišli seznami, zbira se vse o politikih SMC, Desusa, SAB, celo o njihovih otrocih?!" je sedež Nacionalnega preiskovalnega urada in kriminalistične uprave nenapovedano obiskala skupina treh poslancev Knovsa. Prišli so Žan Mahnič, Zvonko Černač (oba SDS) in Branko Simonovič (DeSUS), šlo je torej, kot običajno, za politično "mešan" parlamentarni nadzor, sestavljen iz poslancev opozicije in vladajoče koalicije. In prišli so po sledeh navedb, objavljenih v našem članku, toda generalna direktorica policije Tatjana Bobnar je parlamentarni nadzor delno blokirala. Blokirala pa naj bi ravno to, kar so člani Knovsa, sicer pristojni za nadzor nad obveščevalno-varnostnimi službami, želele preveriti. Zahtevali so vpogled v evidence, beri konkretne dostope uslužbencev policije do posameznih arhivov. Toda Bobnarjeva je to zavrnila, zato navedb virov oziroma indicev, ki smo jih objavili v naših zadnjih dveh člankih, povezanih

Drama na policiji, razkrivamo imena. Prišli seznami, zbira se vse o politikih SMC, Desusa, SAB, celo o njihovih otrocih?!

Tue, 18/02/2020 - 06:49

Zbirale naj bi se čisto vse "uporabne informacije":

Od tega, ali je kdo kdaj in kje kaj "napihal", do prepirov v družinah, jointov pri otrocih, pretepov v šolah in tako naprej ...). Informacije naj bi se zbirale tudi iz arhivov, pa ne samo o (teh) politikih SMC, Desusa in SAB, ampak tudi o njihovih sorodnikih.

Po našem izjemno odmevnem članku, objavljenem prejšnji četrtek (vir: Ne samo pri Šabedru, Črnčeca ujeli tudi NPU-jevci: telefonske prisluhe dali naprej. Petrol, Agrokor, Šarec dviga roke?!; Požareport, 13. 2.) se je, tako naši viri, znotraj policije začela odvijati prava drama. To so nekatere podrobnosti:

- Ker naj bi kabinet predsednika vlade v odstopu Marjana Šarca oziroma sporni državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnec ugotovil, da naj bi bil NPU, ki ga vodi Darko Muženič, sicer "njihov človek", kadrovsko prestreljen z različnimi kadri, žvižgači pa nosijo informacije tudi do Knovsa, in podobno se je že prej, spomnimo, zgodilo na Sovi, naj bi Črnec operativo prenese

Napisal pismo. Užaljeni Vavpotič ne bo direktor Združenja Manager, ker ne zna hrvaško, srbsko, pa oh in sploh je zaseden.

Mon, 17/02/2020 - 06:39

Spomnimo: 16. januarja smo objavili članek z naslovom "Stranski učinki Petrola, zakulisni spopad za Združenje Manager: Žiga Vavpotič proti Ajši Vodnik", kjer smo napovedali bitko za funkcijo direktorja Združenja Manager, po napovedanem odhodu aktualne direktorice Saške Mrak v Združene države Amerike.

Po tej objavi sta Ajša Š. Vodnik in Žiga Vavpotič vsak po svoje prek facebooka sporočila, da se na javni razpis, objavljen tri dni po objavi našega članka, ne bosta prijavila. Toda Žiga Vavpotič se je po naših zanesljivih informacijah kljub temu poskušal prebiti do tega delovnega mesta, saj je na pogovoru za to službo - bil, vendar je dobil signale, da na Združenju Manager ni ravno preveč zaželen. Zato je potem - očitno - napisal naslednje užaljeno pismo:

NE ZNAM HRVAŠKO, NITI SRBSKO, PA ŠE NAPADI V MEDIJIH

"Spoštovani,

vesel in počaščen sem bil, ko se je nekaj ljudi obrnilo name kot na potencialnega direktorja Združenja manager. To organizacijo sem vedno cenil in spoštoval, po premisleku

Hobotnica vseh hobotnic, kjer bi bil celo Matjaž Han amater: Kako naši uradniki pri prodaji drog delajo za tuje farmacevte!

Mon, 17/02/2020 - 06:38

Da ne bo dišalo zgolj po prodaji banan. In belega prahu.

Piše: mag. Gregor Kos

Odbor za zdravstvo v državnem zboru je na svoji 11. nujni seji 19. aprila 2019 (seja, sklicana na zahtevo poslanske skupine Levica) sprejel pomemben sklep:

"Odbor za zdravstvo predlaga Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ), da v roku enega leta zagotovi vsebinsko ustrezen prevod Enotne konvencije o mamilih iz leta 1961, dopolnjene s Protokolom iz leta 1972."

Obe letnici datirata pred moje rojstno leto in kot davkoplačevalec se danes upravičeno lahko vprašam, kaj preprečuje uradnim organom, da leta 2020 očitno še vedno nimamo "vsebinsko ustreznega" prevoda enega od temeljnih dokumentov s področja drog, obenem pa naj bi lovili balkanske in ne vem kakšne še bojevnike? In zakaj, čemu je potrebno več kot eno leto, več kot 365 dni, da se "vsebinsko ustrezno" prevede tovrsten dokument. Odgovor na obe nerazumevanji z moje strani najverjetneje leži v interesih. Vprašanje je zgolj, ali gre za interese za čim kasnejšo

Ekskluzivno, uradni dokumenti KPK, črno na belem: Aleksandra Pivec 3x kršila zakon, a vsi se delajo, kot da to ni nič!

Sat, 15/02/2020 - 06:53

Tri mesece in pol po našem razkritju razvpite afere SRIPT (vir: Požareport, 28. 10. 2019, članek z naslovom "Ministrica Aleksandra Pivec vpletena v ponarejanje, krajo intelektualne lastnine in goljufije - proračunski denar pa v žep?!") ekskluzivno objavljamo celotno dokumentacijo Komisije za preprečevanje korupcije, ki ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano uradno, črno na belem bremeni trikratne (!!!) kršitve protikorupcijske zakonodaje, vsi pa se - zdaj ko je Pivčeva postala nova predsednica stranke DeSUS, Marjan Šarec je odstopil kot predsednik vlade, Pivčeva pa se pogaja za vstop v Janševo vlado - delajo, kot da to ni nič?!

Celotno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije številka 06224-18/2029/11 22011 si lahko preberete tukaj:

KPK - primer ministrice Aleksander Pivec, 23. 12. 2019.pdf

Vmes pa se je zgodilo še najmanj naslednje:

- Od 11. do 18. novembra 2019, torej po izbruhu afere SRIPT, je bila Pivčeva uradno v polnem bolniškem staležu. A to je ni motilo, d

Še ena malo nora napaka Marjana Šarca. Po bizarnem odstopu šel tja, kjer ga čakajo Židan, Mesec in vsa rdeča klapa.

Fri, 14/02/2020 - 06:54

Samo najnaivnejši znotraj LMŠ lahko nasedajo volilnim izračunom in volilnim napovedim novinarja Igorja Kršinarja, ki jih objavlja v Reporterju, saj se zelo dobro ve, da za temi - pa ne samo temi - članki stoji kabinet Marjana Šarca.

Danes, tudi za tiste, ki so Marjana Šarca do konca povzdigovali v politične zvezde, ni več nobenega dvoma. Njegov "nepričakovani odstop" je bil premalo domišljen, če ne celo usodna politična napaka, bitka za njegovo interpretacijo odstopa je zanj izgubljena in edina rešitev njegovega političnega preživetja so zdaj le še predčasne volitve. Nihče namreč ne verjame več, da bi se Lista Marjana Šarca lahko čez dve leti, na rednih volitvah, prebila čez parlamentarni prag.

Toda kmalu po odstopu je sledila še druga velika - ali malo nora - Šarčeva napaka. On, nekdanji vaški imitator, gorenjski kmet Serpentinšek, ki je bil izvoljen z glasovi sredinskega, prejkone tihega desnega podeželja, kot mešanica vernega župana in ljubitelja gasilcev, ki hodi tudi na partizan

Ne samo pri Šabedru, Črnčeca ujeli tudi NPU-jevci: telefonske prisluhe dali naprej. Petrol, Agrokor, Šarec dviga roke?!

Thu, 13/02/2020 - 06:49

Viri pravijo, da je Črnčec, ko je na Knovsu slišal vprašanja, ki mu jih je postavil Tonin, ne samo prebledel in umolknil, ampak tudi takoj vedel, za kaj gre. Povedano drugače, postalo mu je jasno, da so ga "ujeli" ...

Včerajšnja zgodba o domnevno spornih poslih na ministrstvu za zdravje, povezanih z javnimi razpisi, kjer naj bi proračunski denar, namenjen javnemu zdravstvu, izginjal v izbranih zasebnih žepih, in vpletenosti Damirja Črnčeca, spornega državnega sekretarja za nacionalno varnost (vir: Ekskluzivno, dokumenti, NPU: Šabeder hotel zamenjati uradnika, zapletenega v sporne razpise, pa naj bi to preprečil Črnčec?!) "naključno" potrjuje in dodatno osvetljuje tudi nekatera že objavljena razkritja, prepletena s temno platjo kabineta odstopljenega predsednika vlade Marjana Šarca.

Če smo tako pred časom že dokumentirano razkrili, kako sta se v poznih večernih urah v stanovanju na Hacquetovi ulici za ljubljanskim Bežigradom na skrivaj*1 dobivala Črnčec ter razvpiti poslovnež in lobis

Ekskluzivno, dokumenti, NPU: Šabeder hotel zamenjati uradnika, zapletenega v sporne razpise, pa naj bi to preprečil Črnčec?!

Wed, 12/02/2020 - 06:52

"Za njih je to samopostrežba. Ko se jim zahoče denarja, nadzornik stisne izvajalca, ta zahteva aneks od ministrstva, če minister, v tem primeru Aleš Šabeder, noče podpisati, angažirajo Murija (Damirja Črnčeca) ali pa uredijo, da pride inšpekcija in išče napake ..."

Ekskluzivna in eksplozivna zgodba, ki jo objavljamo v nadaljevanju članka, temelji na pridobljenih dokumentih, ki jih imajo tudi na ministrstvu za zdravje, Nacionalnem preiskovalnem uradu in predvidoma tudi v kabinetu predsednika vlade, ter na pričevanju naših virov z ministrstva za zdravje. Gre pa za zgodbo, ki tako ali drugače kaže na prepletenost posameznikov iz kabineta Marjana Šarca, konkretno, šlo naj bi za Damirja Črnčeca, spornega državnega sekretarja za nacionalno varnost, ki naj bi iz ozadja varoval izbrane visoke uradnike ministrstva za zdravje, neposredno vpletene v posamezne sporne (koruptivne) javne razpise in sprege, v tem primeru razpisa za nadomestno novogradnjo v Splošni bolnišnici Celje, težkega 25 milij

Razkrivamo: 3 scenariji za Cerarja, boj za dušo Janje Sluga in psihoza že 5. (!) stranke, ki jo uničuje Jani Möderndorfer.

Tue, 11/02/2020 - 07:08

SMC bi s takšno zavezo postala politična stranka z omejeno opravilno sposobnostjo, Zdravko Počivalšek pa predsednik vazalske stranke, ki jo nadzoruje LMŠ.

Ponudba, ki jo je od Marjana Šarca oziroma Liste Marjana Šarca prejela SMC za skupni nastop na (morebitnih) predčasnih volitvah, naj bi bila celo žaljiva, ponižujoča, predvsem pa politično popolnoma bizarna. Zakaj?

- SMC naj bi po navedbah različnih virov pripadlo od 30 do 50 odstotkov poslanskih kandidatov, vendar bi se morala že vnaprej ponižno zavezati (komu - LMŠ in Marjanu Šarcu?!), da po volitvah ne bi niti slučajno stopila v koalicijo z Janševo SDS?! Povedano drugače, SMC bi s takšno zavezo postala politična stranka z omejeno opravilno sposobnostjo, Zdravko Počivalšek pa predsednik vazalske stranke, ki jo nadzoruje LMŠ.

- Hkrati ponudba ne vsebuje odstranitve spornega državnega sekretarja Damirja Črnčeca (vir), ki je, po vsem sodeč, za Šarca nepogrešljiv.

ŠAJS

- Edini program tako združene stranke pa bi očitno imel eno samo

Užaljeni Šarec tone vedno globje: žrtvoval bi tudi Damirja, javno. In kako je Židan hotel postati mandatar z glasovi LMŠ?!

Mon, 10/02/2020 - 06:26

Minuli petek, ko so se začela prva "uradna koalicijska" pogajanja med SDS, SMC, Novo Slovenijo in Desusom, je odstopljeni predsednik vlade Marjan Šarec - pravijo - ponovno izgubil živce in padel še nižje:

- Ne samo da je, spomnimo, jezno tvital, tako naj bi tudi po mobilnem telefonu užaljeno klical Zdravka Počivalška in Aleksandro Pivec.

- V SMC pa posredno pošiljal signale, da se je pripravljen odreči tudi svojemu zaupniku in državnemu sekretarju za nacionalno varnost Damirju Črnčecu (vir), in to javno, če/da bi le prišlo do dogovora med LMŠ in SMC.

Medtem pa iz baze Liste Marjana Šarca prihajajo takšna in podobna pisma članov Šarčeve LMŠ (ime pošiljatelja je znano uredništvu):

PRVO JE KAR OSTOPU, ZDAJ PA RAZMIŠLJA, KAKO BO NAZAJ SESTAVU. PA SAJ NI GLADEK, ŠE ZA NAŠE NI MOGU POSKRBET ...

ŽIDAN SKRITI MANDATAR?!

Za famozno projektno vlado Alenke Bratušek pa stojijo Socialni demokrati oziroma ideja, kako za mandatarja postaviti Dejana Židana, to je poznavalcem zdaj že povsem jasno.

Last man standing. Ko nihče ni verjel vanj, mu je rekel, Marjan, ti boš predsednik vlade. On pa je postal mehanik Damir.

Sat, 08/02/2020 - 06:43

DUMB & DAMIR

Piše: Aljuš Pertinač

Marjan Šarec, ex župan Kamnika, ex premier ter (še vedno) podeželski zabavljač in vaški oponašalec, je na poti v opozicijo, če ne celo iz politike. Medtem Janez Janša, lider najmočnejše stranke, ki je prepričljivo dobila zadnje parlamentarne volitve, sestavlja novo, desnosredinsko vlado.

V Sloveniji je, politično gledano, torej (spet) vse normalno. No, bilo bi, če bi se pisal julij 2018, ne pa februar 2020. Vmes smo namreč imeli, kot se je sedaj dokončno izkazalo, docela neuspel ter za državo, politični sistem, družbo in ljudi izrazito škodljiv politični eksperiment, ki se mu je ljubkovalno reklo 13. manjšinska mavrična #antijanša vlada Marjana Šarca.

Najprej je ta sui generis politična tvorba, ta unikum v slovenskem, če ne celo evropskem političnem prostoru vegetiral s podporo samooklicano opozicijske stranke Levica. Kasneje se je izkazalo, da jih drži skupaj zgolj sla po oblasti in #samodanijanša refleks. Razen programa Levice niso imeli praktično

Trgovina na drobno: Šarec, ki mu je že žal odstopa, ponuja Počivalšku 40 % LMŠ, a Zdravko hoče 50 % in televizijske pravice!

Fri, 07/02/2020 - 06:39

ŠARCU ŽE STRAHOTNO ŽAL, KER JE ODSTOPIL, IN TUDI PRVE ANKETE TA ODSTOP POTRJUJEJO KOT NAPAKO

Po včerajšnjem prvem Šarčevem - resda samo delnem - darilu za Zdravka Počivalška, ko je slednji na vladi dobil soglasje za ustanovitev famoznega državnega turističnega holdinga (vir - delnem zato, ker še ni povsem jasno, kdo bo glavni pri njegovem upravljanju - SDH, DUTB ali kar Matej Narat, nesporno prvi človek holdinga Sava - in kaj bo na koncu ob tolikšni koncentraciji turizma naredila Agencija za varstvo konkurence), je samoodstopljeni premier Marjan Šarec še zvišal ponudbo za Počivalška, da slednji ne bi prestopil v morebitno vlado Janeza Janše.

Zdaj mu po naših zanesljivih informacijah Šarec ponuja še naslednje:

NOVA STRANKA LMŠ-SMC IN TELEVIZIJA

- Združitev, fuzijo (!!!) LMŠ in SMC, pri čemer bi LMŠ zadržala 60 odstotkov volilnih okrajev oziroma stranke, SMC pa bi dobila 40 odstotkov bodoče združene stranke "LMŠ-SMC".

Toda Zdravko Počivalšek, ki te dni doživlja svoje fantastične dni, s

Razkrivamo: Pozabite spinanje odvisnih medijev, zgodba praktično sestavljena. In baroni levice se znebijo tudi Šarca.

Thu, 06/02/2020 - 06:55

Normalno politično kohabitacijo evropskega tipa med levico in desnico danes večinsko zagovarja tudi vodilni ter vplivni menedžerski (recimo Borut Jamnik, Matej Narat in drugi močni "nečaki iz ozadja") in podjetniški sloj, čeprav je večinoma - ideološko gledano, zaradi spleta zgodovinskih okoliščin - nazorsko bližje levi sredini.

Tistim, ki slovensko politično sceno spremljamo bolj pozorno, subtilno in tudi strateško, je po "nepričakovanem" odstopu predsednika vlade Marjana Šarca jasno vsaj naslednje:

- Šarec ni sposoben (stabilno) voditi slovenske vlade!

- Zakulisni baroni tranzicijske levice tokrat Janeza Janše ne ovirajo preveč resno pri sestavi morebitne nove vladne koalicije, kar je vidno tudi pri medijski obdelavi:

Spinanje za Šarca se napol histerično dogaja samo še pri v tistih odvisnih medijih, ki jih skoraj neposredno upravlja kabinet predsednika vlade (Reporter, Siol.net, marginalni TopNews) in ker rešujejo Šarca, večinski mediji pa se več kot z Janšo ukvarjajo celo z Alenk

Danes gre za Počivalška. Mu bo Šarec zaradi LMŠ in SMC pomagal do turističnega holdinga in povezanih zasebnih poslov?

Thu, 06/02/2020 - 06:54

ŠIFRA: TERME OLIMIA

Po famoznem odstopu predsednika vlade Marjana Šarca lider SMC ter minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek doživlja svojevrstne zvezdniške trenutke. Toda danes je zanj dan D, pa ne samo politični, ampak predvsem poslovni. Danes se gre torej osebno za - Počivalška. Poglejmo podrobnosti:

- Šarčeva vlada bo na današnji seji, če ne pride kaj vmes, obravnavala tudi "Letni načrt upravljanja kapitalskih naložb za leto 2020 in Merila za merjenje uspešnosti poslovanja Slovenskega državnega holdinga in poslovanja s kapitalsko naložbo države". Gre sicer za načrt, ki ga sprejme uprava SDH ob soglasju nadzornega sveta in vlade.

Dnevni red 60. seje vlade RS.pdf

- Toda pozor: vlada je obravnavo le-tega doslej že večkrat prestavila, češ, načrt, ki predvideva tudi 60 milijonov evrov za državne naložbe, ni primeren, ampak danes, pravijo viri, naj bi na dnevnem redu vlade pristal na podlagi posebnega dogovora med Šarcem in Počivalškom, povezanega z najnove

Razkrivamo: razpad sistema LMŠ. Zaj..... poslanci jezni, odstopa tudi Besek in reševanje užaljene veličine Marjana Šarca?!

Wed, 05/02/2020 - 06:59

SPOMNIMO: NAJBOLJ ZNANI POSLANEC LMŠ MORAL ODSTOPITI ZARADI KRAJE SENDVIČA

Ko Franc Jurša, vodja poslanske skupine stranke DeSUS, po kuloarjih državnega zbora razlaga, da je Marjan Šarec z bizarnim odstopom "zajebal 90 poslancev", tako, vsaj po naših informacijah, večinsko razmišljajo tudi poslanci Liste Marjana Šarca. Ne nazadnje, spomnimo, kar dva ali tri dni je potrebovala poslanska skupina LMŠ, da je končno javno "podprla" odstop predsednika vlade in njegov poziv na predčasne volitve.

Tega poslanci LMŠ sicer ne bodo javno priznali, vsaj zaenkrat še ne, toda njihovi problemi, ki jih je slišati off the record, so naslednji:

- Od 13 poslancev LMŠ so zgolj trije postali javno prepoznavni, pri čemer tukaj ne štejemo Braneta Golubovića, vodje poslanske skupine LMŠ, ki je na sceni še iz nekega drugega vica, časov LDS in Jankovićeve Pozitivne Slovenije. To pa so plavolasa podpredsednica državnega zbora Tina Heferle, ki je - zaradi svoje všečnosti - dobra za fotografije, radikalni levičar

Primož Roglič je postal najboljši, ko je zapustil slovenski klub!

Wed, 05/02/2020 - 06:54

Piše: Tone Tiselj

Rezultati naših športnikov so glede na pogoje naravnost fantastični, dokazujejo pa, da slovenskemu športu ne manjka poguma, vztrajnosti, znanja, zmagovalne miselnosti, ampak primerljivih (vrhunskih) razmer za delo.

Odkar smo se osamosvojili, od dela slovenske javnosti in tudi športne srenje poslušam, da Slovenci nismo za igre z žogo in da nimamo zmagovalne miselnosti. V tem obdobju so slovenske reprezentance v igrah z žogo z velikih tekmovanj prinesle pet kolajn vseh treh sijev. Po porazu odbojkarjev s Francozi za olimpijske igre in "samo" četrtem mestu rokometašev na Evropskem prvenstvu so se ocene o pomanjkanju zmagovalne miselnosti znova pojavile.

To naj bi imeli Srbi in Hrvati. Zanimivo pa je, da imajo to miselnost v Srbiji odbojkarji in košarkarji, nimajo pa je nogometaši in rokometaši. Pri sosedih Hrvatih je ravno nasprotno. Imajo jo rokometaši in nogometaši, nimajo pa je odbojkarji in košarkarji. Rezultati seveda niso odvisni od miselnosti, ampak od organiziran

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.