Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 53 min 32 sec ago

Izjemno podle pravniške igre: danes pada Svetlič tudi zaradi osebnih ambicij doktorja tožibabe Zagorca?!

14 hours 25 min ago

Da je današnja izvolitev profesorja Roka Svetliča za novega ustavnega sodnika misija nemogoče, je praktično že jasno. Po naših informacijah iz vladne koalicije in opozicije naj bi Svetlič imel zagotovljenih 43 oziroma 44 poslanskih glasov, toda potrebuje jih najmanj 46, kar pomeni, da za njegovo izvolitev lahko poskrbi le še čudež sredi državnega zbora. No, se pa sicer lahko zgodi, pozor, da bo glasovanje o Svetliču celo - prestavljeno.

Tudi najnovejše grožnje s smrtjo z nabojem večjega kalibra v pisni pošiljki, naslovljeni na poslansko skupino Desusa oziroma poslanca Ivana Hršaka ...

Vir: Twitter

... so resda del širšega političnega vložka, vodenega tudi s pomočjo političnega podzemlja in ulice, a so hkrati konkretno namenjene brutalnemu prepričevanju posameznih poslancev, da bi glasovali za Svetliča.

Pri tem spopadu za Svetliča in proti njemu pa ne gre zgolj in samo za politiko (opozicije) in boj za obvladovanje ustavnega sodišča, češ, ne bomo več dopustili, da bi sedanja sestav

Kaj je Bojan Petan prepovedal objavljati Bojanu Požarju, ko je bil slednji urednik Dnevnikovega Direkta

Mon, 25/10/2021 - 06:00

Najprej naj uvodoma povem, da Bojan Petana, prvega človeka DZS in časopisa Dnevnik, po svoje tudi cenim. Zdi se mi namreč zelo prebrisan poslovnež, ki je pač izkoristil določene priložnosti, ki (mu) jih je ponujala slovenska tranzicija, pri čemer se nikakor ni branil zakulisnih brutalnosti. Stvari zna očitno tudi dobro predvideti, vsaj na primer na mojem primeru.

Leta 2004 me je povabil, naj zdaj pa res prestopim z Dela oziroma Slovenskih novic, kjer sem urejal slavno prilogo Bulvar, na Dnevnik. Prvič me je namreč kakšno letno prej na Dnevnik vabil Branko Pavlin, takratni direktor Dnevnika, podrejen Petanu, ki je bil prvi človek DZS, moj prestop na podlagi Pavlinove ponudbe pa je učinkovito preprečil tedanji direktor časopisne hiše Delo Jure Apih, ker mi je čez noč - ne boste verjeli - za 100 odstotkov povečal honorar za pisanje in vodenje Bulvarja. Toda izziv, ki mi ga je ponudil Petan, je bil prevelik, da bi ga lahko zavrnil: šlo je za vodenje novega Dnevnikovega tabloida Direkt, vod

Kako lahko je Jožetu Pirjevcu postati Giuseppe Pierazzi, ker Boris Pahor ne bi nikoli privolil v to, da bi bil Boriso Pachore

Sun, 24/10/2021 - 06:00

"Morda je prav zgodba Pirjevec, v nasilnosti svojih konstruktov, tisto, kar Slovenija najbolj potrebuje: kaplja čez rob političnih zlorab najvišje pravosodne institucije: nevihta, onkraj katere se že jasni obzorje."

Piše: Boštjan M. Turk*

Evropsko sodišče za človekove pravice je te dni v obravnavo sprejelo pritožbo podpisanega na sklep ustavnega sodišča, s katerim to razveljavlja sodbo okrajnega in višjega sodišča v zadevi Pirjevec.

Gre za znano recenzijo knjige Jožeta Pirjevca Tito in tovariši, katere platnice se bleščijo v rdeči barvi. Hkrati sem začel dolgi pohod skozi medijske institucije Evropske unije: s svojim primerom nameravam kolikor se da izčrpno seznaniti mednarodno javnost. Gre namreč za nedopusten poseg (slovenskega) ustavnega sodišča v pravice, ki jih glede svobode govora določa evropsko sodišče za človekove pravice. Gre tudi za nerazumljiv poseg v sodbo slovenskega vrhovnega sodišča; ta je judikate okrožnega in višjega sodišča v Ljubljani v celoti razveljavilo, saj so

Petanove kletvice, degradacija Dnevnika in ključni vprašanji, ki se jih novinarji izogibajo: kdo je snemal Vizjaka in zakaj?

Sat, 23/10/2021 - 06:00

Vsi tisti, ki bolje poznajo tranzicijskega poslovneža Bojana Petana (DZS, Dnevnik), vam lahko potrdijo, da Petan med pogovori ves čas preklinja. Kletvice so njegov značilni verbalni slog in med daljšim pogovorom ali kosilom s Petanom boste lahko neštetokrat slišali eno od njegovih najbolj priljubljenih kletvic: "Fucking Shit". To je pravzaprav njegov šlager. Zato je odsotnost značilnih Petanovih kletvic samo še en praktičen dokaz, da je tajni posnetek (domnevnega) pogovora med Andrejem Vizjakom in Bojanom Petanom iz leta 2007 tako imenovana "vrhunska montaža" (več na tej povezavi) ali po "domače zlepljenka".

Se pa novinarji, mediji in del politike ob tej aferi vztrajno izogibajo dveh ključnih vprašanj:

- Kdo je (takrat) snemal Vizjaka?

- In zakaj so ga posneli?

Odgovor na drugo vprašanje je pravzaprav bolj ali manj jasen, celo logičen: posneli so ga zato, da bi ga lahko izsiljevali. Motiv je bil torej izsiljevanje, sicer bi posnetek lahko že davno izročili policiji, državnemu tožilstvu

Ugotovitve eksperta: Vizjakov posnetek narejen profesionalno in vrhunsko zmontiran. Petan pa izpuhtel.

Thu, 21/10/2021 - 06:00

Najnovejša afera Vizjak (več na tej povezavi) je dobila (ne)pričakovane preobrate:

- Mitja Krapša, tonski mojster, ekspert za zvočno tehniko in lastnik ljubljanskega glasbenega studia Jama, je na posebno prošnjo Planet TV (vir) opravil neodvisno strokovno analizo javno objavljenega posnetka 14 let starega (domnevnega) pogovora med Andrejem Vizjakom in Bojanom Petanom ter ugotovil naslednje:

Vir: Planet TV

- Te ugotovite so za Pop TV, vključno z Urošem Slakom, voditeljem oddaje 24ur zvečer, ki je te posnetke minuli ponedeljek zvečer objavil kot ekskluzivne, porazne in posledično popolna profesionalna blamaža, saj so, očitno, pod krinko avtentičnih prisluhov objavili zmontirani prispevek, "lepljenko", pri čemer naj bi tudi oni - vsaj po naših zanesljivih informacijah - že pred dvema dnevoma zelo dobro vedeli, da gre za ponaredek, pa tega niso povedali oziroma priznali.

- Ni pa še čisto jasno, ali so za to, da gre za ponaredek, vedeli tudi tisti, ki naj bi ta posnetek na Pop TV kakor

Vprašanje za 10 milijonov evrov: je Petan poleg Vizjaka (in drugih) tajno snemal tudi Golobiča?!

Wed, 20/10/2021 - 06:00

"Zakaj noben novinar ničesar ne vpraša Petana?" se je včeraj, ob medijskem stopnjevanju najnovejše afere Vizjak, na twitterju retorično vprašal Janez Pogorelec, visoki državni uradnik in vidni politik Nove Slovenije. Njegovo javno vprašanje, ki ni zgolj retorično, ampak tudi najbolj logično (Bojan Petan namreč skriva ključe do afere Vizjak), je ostalo neodgovorjeno, toda odgovori na to vprašanje se večinoma skrivajo tukaj:

- Bojan Petan seveda ni kdorsigabodi, ravno nasprotno, predvsem pa ni to, kakor ga zdaj, med afero Vizjak, celo lažno poimenujejo mediji: "podjetnik in bivši član LDS". Halo, wtf?! In pozor, Petana lažno predstavljajo celo na njegovem Dnevniku, časopisu, kjer je on direktor (kjer so o tem sicer naprej previdno molčali, potem pa uvideli, da tako pač ne bo šlo), resda v nepodpisanem članku:

Vir: Dnevnik, 19. 10. 2021

Ker Bojan Petan je eden od najbolj znanih slovenskih tranzicijskih tajkunov, predvsem pa tudi prvi človek časopisa Dnevnik, ki je celotno tajkunsk

Odlazek proti Vizjaku s Petanovim posnetkom: in zdaj bomo videli, ali je Vizjak res prevelik, da bi padel

Tue, 19/10/2021 - 06:00

Ko je Andrej Vizjak (SDS), minister za okolje in prostor, močno izgubil referendum o vodah, smo na tem portalu večkrat ultimativno zapisali, da bi zaradi politične higiene moral odstopiti (tukaj). Niso pa njegovega odstopa (pretirano) zahtevali mediji pod kontrolo tranzicijske levice, kar pa glede na Vizjakove povezave na levi, tudi skozi famozne zidanice na Dolenjskem, za boljše poznavalce politične in medijske scene ni (bilo) presenetljivo. No, mediji v lasti tajkuna Martina Odlazka so takrat - o Vizjaku - celo laskavo poročali, da je minister Vizjak, imenovan tudi "mali zasavski princ", "prevelik, da bi padel" (Too Big to Fail). Povedano drugače, Odlazkovi mediji so ga, ministra Vizjaka, po referendumu o vodah, tako rekoč reševali.

Toda zdaj je - kot vse kaže - med Odlazkom in Vizjakom usodno počilo:

- Počilo pa naj bi, no, je, zaradi Vizjakovega zakona ZVO-2 ...

Vir: Twitter

... ki (lahko) usodno posega v Odlazkove poslovne interese na področju zbiranja in predelave odpadkov,

Izza konference SD: Fajonova izpeta, ponuja se Pikalo, klonejo pred Levico, zato pa skupna lista z Desusom

Mon, 18/10/2021 - 06:00

Če je Tanja Fajon še zmogla vnaprej pripravljeno nasmejano promocijsko fotografijo z najnovejšim programom stranke SD (slika zgoraj), je nedeljska rubrika Politično med osrednjim TV Dnevnikom (na prvem programu TV Slovenija) kljub že skrajno neokusnemu pristranskemu vodenju novinarke Tanje Gobec (poleg Fajonove je bil v studiu še Matej Tonin, minister za obrambo in predsednik NSi) dobrih 24 ur po koncu sobotne programske konference Socialnih demokratov v ljubljanskem Cankarjevem domu postregla s povsem resnično oziroma realno Fajonovo: ne več zaskrbljeno, ampak nejevoljno, jezno, tudi z jeznim pogledom, žaljivo, pretirano porjavelo, sicer z obveznim dekoltejem, polno fraz in pripravljeno direktno lagati o zlahka dokazljivih dejstvih, pa še z novim nezavednim momentom - ta političarka praktično ne more več skrivati, da prav sovraži svojo državo, če slučajno na oblasti ni levica.

Pa to še ni vse, ker prej ali slej bo tudi prisiljena pojasniti, v kakšnem razmerju živi: je res, da se je nj

Počil Iskratel. Avstrijci čez noč odslovili Puljića, Erjavec zdaj (lahko samo še) trepeta.

Sat, 16/10/2021 - 06:00

Ko je včeraj nenadoma prišlo sporočilo za javnost, da je Željko Puljić - kakor - "sporazumno" zapustil kranjski Iskratel ...

... je postalo jasno, da je tam počilo in da so se ga (Puljića!) avstrijski lastniki (spomnimo: Iskratel je julija lani za skoraj 38 milijonov evrov kupilo podjetje S&T iz Linza) "nenadoma" in preprosto znebili, novi prvi človek Iskratela pa je postal Robert Kuzmič, sicer dolgoletni vodilni uslužbenec tega podjetja ...

Vir: Finance, 15. 10.

... ampak, seveda, širši slovenski javnosti bistveno znan kot predsednik aktualnega slovenskega nogometnega klubskega prvaka - NK Mure.

Toda nič se ni zgodilo čez noč:

- Željko Puljić je (bil) namreč tudi tisti direktor, ki je po letošnji padli konstruktivni nezaupnici koalicije KUL na Iskratelu zaposlil spornega povratnika na politično sceno - Karla Erjavca, ki je postal svetovalec uprave.

To seveda ni bilo presenetljivo, saj Puljić in Erjavec veljata za dolgoletna zaupnika, Puljić je bil med drugim večni kandidat s

Gre zares, Golobič dela 5. stranko Kula: Vesel, Zorčič, a tokrat tudi Arsenovič. Če to drži, se Počivalšku upravičeno meša.

Fri, 15/10/2021 - 06:00

... Tomaž Vesel, predsednik računskega sodišča ...

... in mariborski župan Saša Arsenovič (P. S.: v ozadju Miro Cerar)

Ko tuji študentje prihajajo v Ljubljano, jih med drugim najbolj čudi, celo tako, da sprašujejo profesorje na ljubljanskih fakultetah, zakaj, po kateri logiki morajo za prevoze z mestnimi avtobus najprej kupiti kartico Urbana, če je povsod drugje po evropskih mestih mogoče javni prevoz plačevati direktno s kreditnimi karticami ali mobilnimi telefoni. Tujcem pač ni jasno, da je Urbana zgolj poslovna renta na proračunskem denarju mesta Ljubljane - s privolitvijo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki jo prek poslovnih dedičev razvpite Ultre, s katerimi neposredno upravljata, jih konzumirata podjetnik Miloš Urbanija in nekdanji politik Gregor Golobič (LDS, Zares, Ultra).

Golobič, ki se po novem pogosteje pojavlja v Mariboru, naj bi želel Urbano prodati tudi mariborskemu javnemu podjetju Marprom (mestni avtobusi in žičnice na Pohorju), ni pa to, tako naši viri, edin

Ekskluzivno: dokumenti, ki potapljajo Odlazkovo medijsko hobotnico. Razkrita prevara, storjena že v startu.

Thu, 14/10/2021 - 06:00

Danes razkrivamo doslej še nikjer objavljano dokumentacijo, ki je že predmet odločanja na Okrožnem sodišču v Ljubljani, gre pa za nezakonita dejanja, povezana z družbama Dolenjski list in Salomon ter odgovornimi osebami teh družb, ki sestavljata osrednjo strukturo tako imenovane medijske hobotnice tajkuna Martina Odlazka, pred leti sicer že pravnomočno obsojenega na zaporno kazen zaradi poslovne goljufije. No, formalni direktor obeh omenjenih podjetij je Gregor Repič, znan tudi kot eden od ključnih Odlazkovih operativcev.

Pričujoča dokumentacija med drugim preprosto in tudi laikom brez pravnega znanja povsem razumljivo razkriva, kako je bila prva in, kot se kaže zdaj, tudi usodna Odlazkova prevara storjena že na samem začetku, startu Odlazkove hobotnice, marca 2012, ko je Odlazkov Dolenjski list pridobil 33,33-odstotni poslovni delež v družbi Salomon, ki je takrat že bila več kot 20-odstotna lastnica ljubljanskega radia RGL, ni pa za posel pridobil zakonsko potrebnega predhodnega sogla

Ekskluzivno iz Desusa: usodni Jasničev dokument. Ali vse je bilo v redu, dokler ni prišla točka razno

Wed, 13/10/2021 - 06:00

Svet stranke DeSUS je na včerajšnji "usodni seji" odrekel vso podporo Janševi vladi, toda kot pravijo naši viri, se je vse zgodilo šele pod točko razno:

- Do takrat naj bi šlo "vse v redu". Na seji vodstva stranke, na seji izvršnega odbora, celo Drago Kocbek, lokalni politik Desusa iz Radencev, naj bi umaknil svoj predlog, podan na septembrski klavzuri stranke, da je poslance treba izključiti iz stranke, vse je bilo sprva v redu tudi na seji sveta stranke, dokler ni prišla famozna točka razno. Ko je udaril predsednik stranke Ljubo Jasnič (ki naj bi sicer pri prejšnjih točkah bolj ali manj molčal) z dokumentom pod delovnim naslovom "Tega kot predsednik stranke ne morem dovoliti in ne bom dovolil", ki ga v celoti ekskluzivno objavljamo tukaj:

- Svet stranke je potem z glasovanjem ta dokument (večinsko) podprl, ob sicer kopici vzdržanih, dva pa sta glasovala proti - poslanca Branko Simonovič in Ivan Hršak, medtem ko vodje poslanske skupine Desusa Franca Jurše zaradi hude bolezni ni b

Jasnič meče ven poslance Desusa, njemu pa očitajo: bil pri Kučanu, se prodal Šarcu, ponižujoče klonil pred Bratuškovo

Tue, 12/10/2021 - 06:00

Vse to in še več, kar bi se moralo zgoditi že prejšnji torek, naj bi se zgodilo danes - ker znova Dan D za stranko DeSUS?! Razmere znotraj stranke upokojencev so se namreč po nedavni klavzuri (petek, 10. septembra) spet totalno zaostrile, in tokrat naj bi se res na (za) vse ali nič. Novi predsednik stranke Ljubo Jasnič naj bi bil namreč trdno odločen, da se mora stranka dokončno znebiti vseh treh preostalih poslancev, hudo bolnega vodje poslanske skupine Franca Jurše, Branka Simonoviča in Ivana Hršaka, pa bo znova vse okej, poslanci pa naj bi rušili Jasniča in ga želeli zamenjati z novo podpredsednico stranke, sicer znano Desusovo veteranko, prej pa tudi vidno političarko Socialnih demokratov in bivšo ministrico za kulturo v Cerarjevi vladi - Julijano Bizjak Mlakar.

Danes bo namreč najprej na sporedu sestanek vodstva Desusa, sledi izvršni odbor stranke, na koncu pa še svet Desusa, vse to pa v "njihovi" ljubljanski restavraciji Livada, ki jim jo je pred časom, spomnimo, začasno simbolič

Tranzicijska levica vsa iz sebe - med nasiljem in državljani samo še policija, brez nje bi bile že žrtve

Sun, 10/10/2021 - 06:00

"Antifarji so bili eno samo kričanje, razbijanje, maltretiranje in ustrahovanje. Bili so to ljudje, ki so izstopili iz sebe. Jerneju Štromajerju (na primer) gre to toliko od rok, da pri njem levica ne ve več, kaj je prejšnji teden počela desnica ..."

Piše: Boštjan M. Turk*

Slovenska tranzicijska levica je vsa iz sebe. Mediji dogajanje zunaj, na ulicah prikazujejo kot nekaj, kar se mora nujno dogajati v vsakem od nas, v naši notranjosti. Ščuvanje in sipanje žveplenega sovraštva sta dosegli stopnjo, ko je mnogo ljudi prestopilo prag elementarne človečnosti, to je svojega intimnega sveta, in bi bili v imenu nasilja zoper tiste, ki se danes zavzemajo za minimalen obstoj normalnosti, pripravljeni narediti tudi nekaj strašnega. Med nasiljem in državljani je samo še policija. Brez nje bi bile že žrtve.

Prejšnjo soboto, 2. oktobra, je potekal Pohod za življenje. Sam sem se ga udeležil: prišel sem nekoliko pozno, ker je bilo napovedano, da bodo okrog 11. ure na Prešernovem trgu v Ljubljani. Pol

Slika iz elitnega hotela Plesnik: "hišni gradbinec Cajzek" in dva obraza člana uprave Pošte Slovenije

Fri, 08/10/2021 - 06:00

Nekateri mediji so pred kratkim poročali o zakulisnem spopadu za najnovejši gradbeni posel Intereurope, hčerinske družbe Pošte Slovenije, v Kukuljanovem, znani industrijski coni nad Reko, kjer se bo zdaj gradil novi logistični center Intereurope, posel pa naj bi bil vreden šest milijonov evrov - brez bodočih aneksov. Spopad je očitno dobilo podjetje GIC Gradnje v lasti Ivana Cajzeka*, ki je premagalo avstrijski Strabag. Hkrati se je pojavila tudi anonimka, ki pa podrobno bremeni Andreja Rihterja, donedavnega člana uprave Pošte Slovenije, ki naj bi bil tesno povezan s Cajzekom, "hišnim gradbincem" Pošte, ter njegovimi posli s Pošto Slovenije. Oziroma: Rihter naj bi kot član uprave znotraj Pošte trasiral pot do Cajzekovega posla na hrvaški Reki.

Mimogrede, anonimko seveda hranimo tudi v uredništvu tega portala.

Fotografija iz hotela Plesnik

No, zdaj pa pozor: Rihter in Cajzek, menda skupaj s soprogama, naj bi se konec minulega tedna znašla na "zasebni zabavi" v elitnem hotelu Plesnik sre

Kadunc na STA: bizarni upokojeni padalec ali premišljeni ter brezobzirni Golobičev igralec?!

Thu, 07/10/2021 - 06:00

Zdaj ko nam anonimni avtorji pod vzdevkom "Ford Perfect" skozi portal Necenzurirano brez sramu sporočajo, da njim, političnim nasprotnikom Janševe vlade, niso mar niti človeška življenja, samo da se vrnejo na oblast in dobijo nazaj privilegije, izgubljene z nepremišljenim odstopom prvaka LMŠ Marjana Šarca, si lahko predstavljamo, kako popolnoma vseeno jim je potem šele za plače nekih sto zaposlenih na Slovenski tiskovni agenciji, ki so - tako ali drugače - talec vložka, imenovanega medijska hiša STA, v tej njihovi sveti vojni zoper Janeza Janšo.

Bojan Veselinovič, te dni odstopljeni direktor STA ter dolgoletni in preverjeni izbranec tranzicijske levice za vodilne medijske funkcije, je v tem delu spopada z Janšo odigral ključno vlogo, odstopil pa po tem, ko je prišel do konca. Do konca svojega direktorskega mandata (ta se mu izteče 31. decembra letos) in do točke, ko si je uredil službo in kariero drugje, pri medijskem tajkunu Martinu Odlazku, kjer bo, kot kaže, nadaljeval sveti boj z J

Naša dežela: kako se (bivši) Cerarjevi fantje rinejo v posteljo z Aleksandro Pivec

Wed, 06/10/2021 - 06:00

Naša dežela, nova politična stranka Alekdandre Pivec, nekdanje kmetijske ministrice v Šarčevi in Janševi vladi ter bivše predsednice Desusa, naj bi že julija letos imela 2500 članov, toda v "posteljo z Aleksandro Pivec" očitno rinejo tudi nekateri notorni prestopniki iz stranke v stranko.

Tak primer je širši javnosti verjetno ne preveč znani Marko Velikanje iz Idrije, toda številni iz njegovih krajev se res in upravičeno držijo za glavo. Ko je bil predsednik SMC še Miro Cerar, je Velikanje prevzel vodenje lokalnega odbora SMC v Idriji, potem pa naj bi čudežno dobil tudi službo v AvtoKrki, menda v Škofji Loki. No, SMC je sredi Idrije po vodstvom Velikanje praktično propadla, danes na primer nimajo niti enega mestnega svetnika, zdaj pa se je Velikanje čez noč preselil v Našo deželo, novo stranko Aleksandre Pivec. Še več, po javno dostopnih medijskih objavah je postal celo "koordinator deželnega odbora" ...?!

Marko Velikanje, junija 2018:

... in Marko Velikanje, junija 2021:

Kaj

Če je Stevanovič pri Pahorju pokazal #PCT, je izdal svoje principe, če ga pri Pahorju niso preverili, kršijo ukrepe

Tue, 05/10/2021 - 06:00

Če se predsednik republike Borut Pahor - ob siceršnji srhljivi sporočilnosti svojega včerajšnjega sestanka z Zoranom Stevanovićem, mestim svetnikom občine Kranj, predsednikom stranke Resni.ca in pobudnikom nasilnih sredinih protestov, zaradi nenošenja mask med pogovorom v predsedniški palači - lahko še nekako izogne očitkom o kršitvi zaščitnih ukrepov ...

Vir: Twitter. Opomba: Špela Vovk je svetovalka predsednika republike.

... pa je ključno vprašanje - zato - naslednje:

- Ali je Zoran Stevanović ob prihodu v predsedniško palačo pokazal, da izpolnjuje pogoj #PCT? Ker če ga je, potem je, kot pravimo, "p......", saj je gladko izdal svoja načela in principe, tudi tiste o nepriznavanju epidemija covida-19 ...

- Če pa pri Borutu Pahorju niso predpisano preverjali, ali Stevanović in njegova dva spremljevalca res izpolnjujejo pogoje #PCT, potem so, preprosto rečeno, kršili tiste ukrepe, zaradi katerih vlada preganja goste in gostince celo na terasah gostinskih lokalov?!

To je, vsaj kar s

Krajo fotografij poslovneža Marčiča že preiskujejo kriminalisti. "Prvoosumljena": Karl in Eva Erjavec?

Mon, 04/10/2021 - 06:00

Po naših neuradnih, vendar zanesljivih informacijah krajo (oziroma odtujitev, izginotje, karkoli ...) razvpitih fotografij poslovneža Andreja Marčiča že preiskuje policija, gre pa, konkretno, za kriminaliste iz Celja. Zadeva je v predkazenskem postopku in - tako naši viri iz policije - velja za pomembno in prioritetno, "prvoosumljena" pa naj bi bila Karl in Eva Erjavec.

No, doslej je bolj ali manj znano naslednje:

- Da so bile fotografije odtujene (ukradene) iz Marčičevega stanovanja na Trgu francoske revolucije v Ljubljani, in to v času, ko je tam bival (tudi) Karl Erjavec.

- Gre za še neprikazane fotografije, ki prikazujejo pikantne podrobnosti iz intimnega življenja poslovneža Marčiča, in sklop fotografij, povezanih z lobistom in poslovnežem Božom Dimnikom ter politikom Janezom Janšo, ki jih je širša javnost večinoma že videla v različnih medijih. 

- Marčič je zaradi kraje fotografij podal kazensko ovadbo zoper neznanega storilca. Bi pa naj tudi Erjavec pred kratkim vložil kazensko

Kaj bi Veselinovič delal pri Odlazku? Skrbel za to, da bodo čisto vsi novinarski izdelki napadali Janšo.

Sat, 02/10/2021 - 06:00

Uvodoma dve potrebni pojasnili:

- Prvič, teze, ki jih pravkar izrekajo danes slučajno levi opozicijski politiki ter njim privrženi novinarji ali njihovi drugi mnenjski voditelji, da naj bi odstop (odhod) Bojana Veselinoviča z mesta direktorja Slovenske tiskovne agencije ogrožal neodvisnost te "medijske hiše", so pravzaprav žalitev za zdravo pamet in poznavanje slovenske medijske zgodovine in realnosti. Direktorje STA je, potem ko je STA prešla v državne roke, namreč vedno nastavljala politika, v primeru Veselinoviča je bila to Pahorjeva vlada oziroma stranke SD, Zares, LDS in DeSUS. In - zato - je bila nesrečna zgodba z STA, ki jo je med vlado Janeza Janše peljal Veselinovič, sicer seveda ne sam, ampak s polno podporo tranzicijske levice, izključno politično motivirana zgodba, pa naj novinarji STA in del javnosti temu verjamejo ali ne.

- In drugič, kar zadeva Veselinovičevo novo, z njegove strani sicer še ne potrjeno službo pri medijsko-smetarskem tajkunu Martinu Odlazku, pa naj bi se

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.