Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 39 min 17 sec ago

Razkrivamo tihi načrt Roberta Goloba, kako bo vse zamenjal v enem zamahu, celo "Janševe snažilke", dobesedno

13 hours 31 min ago

Medtem ko Ivan Simič, generalni direktor Fursa, skoraj dramatično piše, da je "čas za slovo" ter da je njegovo osebno in strokovno dostojanstvo vredno več kot 12 tisoč evrov odpravnine, ki bi jih dobil, če ne bi odstopil sam (tukaj), Robert Golob, predsednik Gibanja Svoboda in prihodnji šef vlade, na Odmevih (TV Slovenija) - kjer se sicer mimogrede tudi bizarno zlaže, da je Mongolija socialistična država, kot Severna Koreja, Tanja Starič, voditeljica oddaje, pa ob tem modro molči - bizarno napoveduje, da bodo oni zamenjali vse, celo čistilke, dobesedno, ki naj bi jih zaposlili med vlado Janeza Janše.

Razkrivamo njegov tihi načrt, kako namerava to storiti, v enem zamahu:

- Pri Golobu, tako naši viri, namreč pripravljajo poseben zakon o združitvi (fuziji) Slovenskega državnega holdinga in DUTB (slabe banke), kjer naj bi, vsaj po naših informacijah, že med prehodne določbe zapisali, da uveljavitev tega zakona avtomatično sproži padec vseh vodstvenih organov SDH in DUTB.

To pri SDH pomeni

Pred stavko in usodno sejo sveta RTV: podpora hujskačem in grožnjam namesto tistemu, ki je napaden

Sat, 21/05/2022 - 06:00

Pred ponedeljkovo "opozorilno stavko" na RTV Slovenija, točno na dan "usodne seje" programskega sveta RTV (kar seveda pomeni, da dan te stavke ni izbran naključno), se vrstijo zanimivi izstopi iz novinarskega sindikata in programskega sveta:

- Tako je minuli torek, 17. maja, iz Sindikata novinarjev Slovenije izstopila Jadranka Rebernik, odgovorna urednica informativnega programa TVS, njeno izstopno izjavo pa si lahko preberete tukaj:

"Obveščam vas, da z današnjim dnem izstopam iz Sindikata novinarjev Slovenije. Ko sem v sindikat pred nekaj leti vstopila na povabilo takratnega predsednika Tomaža Karata, so me ravno menjavali z mesta odgovorne urednice Informativnega programa TVS - po naročilu izven hiše in z bednimi, izmišljenimi izgovori. TV Slovenija je bilo treba "pospraviti" pred parlamentarnimi volitvami in jaz sem bila kot neodvisna novinarka in urednica moteč element. Kolega Karat mi je takrat, leta 2017 ponudil vso možno pomoč in zaščito. Zdaj Sindikat novinarjev Slovenije sode

Novinar-dvoživka Bergant delo mimo RTV še stopnjuje: ne gre več zgolj za kodeks, ampak tudi za nevarnost korupcije

Fri, 20/05/2022 - 06:00

Vse kaže, da Igor E. Bergant, voditelj Odmevov na TV Slovenija, svoje sporno nenovinarsko delo - prek statusa samostojnega podjetnika - zunaj redne zaposlitve na RTV Slovenija, samo še stopnjuje, celo tik pred napovedano stavko na RTV, kjer je tudi član stavkovnega odbora. Tako Bergant po javno dostopnih podatkih včeraj-danes moderira konferenco Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada Republike Slovenije (vir):

... 15. maja je na Bledu moderiral dan slovensko-nemškega gospodarstva (vir):

... 2. in 3. junija pa moderira Dneve zavarovalništva v Sloveniji (tukaj).

Toda naši sogovorniki z RTV, ki želijo ostati neimenovani, glede na to, kakšne dogodke vse moderira voditelj Odmevov, opozarjajo, da pri tem ne gre (več) samo za evidentne kršitve novinarskega kodeksa Društva novinarjev Slovenije, katerega član je tudi Igor E. Bergant (več na tej povezavi), ampak tudi za nevarnost korupcije. Namreč, voditelj Odmevov Bergant, kot vsi novinarji, redno za

Velika vrnitev Žige Debeljaka pod velikim vprašajem, kam gre Vesel, kje se vidi Sovič in ključi Ivana Simiča

Thu, 19/05/2022 - 06:00

Ob dogajanjih znotraj državnega zbora in sestavljanju vlade Roberta Goloba se že delijo tudi stolčki po državnih podjetjih. In to je nekaj najnovejših zakulisnih informacij:

- Napovedana velika vrnitev Žige Debeljaka, nekdanjega predsednika uprave Mercatorja in člana zadnjega slovenskega vodstva Gorenja, je - tako naši viri - pod velikim vprašajem. Če naj bi Debeljak zavrnil funkcijo finančnega ministra (potem ko je, hočeš nočeš, odpadel Igor Sterbernak - več na tej povezavi), ki naj bi mu jo ponujal Golob, zaradi spornih poslov iz časov Mercatorja (nekateri sicer cinično pravijo, da naj bi Debeljak ponujeno službo ministra za finance zavrnil zato, ker ni navajen delati za tako nizko plačo, okoli 3500 evrov neto?!), se podobno lahko odvrti tudi pri njegovi morebitni kandidaturi za predsednika uprave Telekoma Slovenije. Žiga Debeljak danes sicer sodi v tako imenovani ožji krog Boruta Jamnika, predsednika uprave Modre zavarovalnice.

Šlo pa naj bi sporne Debeljakove (Mercatorjeve) posle z

Korsika ne dolguje samo Bavčarju, ampak tudi drugim, skupno več kot dva milijona evrov

Tue, 17/05/2022 - 06:00

O znanem sodnem procesu, "vrednem Honoréja de Balzaca", kjer Igor Bavčar toži Bojana Korsiko, smo nazadnje poročali maja 2019 (vir: Korsika mu zdaj dolguje že več kot pol milijona evrov), danes pa razkrivamo, da Korsika, ki je julija istega leta (2019) objavil osebni stečaj, različnim upnikom dolguje že več kot dva milijona evrov.

Vse to uradno razkriva sodna odločba, ki jo je nedavno, 9. maja 2022, podpisala okrožna sodnica Jasna Levc Uršič, potem ko je Okrožno sodišče v Kranju zavrnilo predlog Korsike, da se mu odpustijo finančne obveznosti - do Igorja Bavčarja, ki sicer znašajo 400 tisoč evrov neto, brez obresti.

  Iz odločbe okrožnega sodišča v Kranju

Ko razpada Povežimo Slovenijo: Kangler in Počivalšek odhajata, Kovšca bi vzel Konkretno, SLS pa se združila s Pivčevo

Mon, 16/05/2022 - 06:00

Po naših zadnjih informacijah je večstrankarski projekt Povežimo Slovenijo (POS), ki se mu na parlamentarnih volitvah (24. aprila) ni uspelo prebiti v državni zbor (vir), tik pred razpadom, če ni medtem že praktično razpadel. Sicer še nič ni dokončno, kot je to običajno za politiko, a to so zadnje zakulisne telegrafske podrobnosti:

- Franc Kangler (Nova ljudska stranka Slovenije) in Zdravko Počivalšek (Konkretno, prej SMC) menda, tako se govori, zapuščata politiko. Če temu seveda verjamemo?!

In prav na slednjega, Počivalška, znotraj Povežimo Slovenijo po volilnem porazu leti tudi največ kritik. Ker je zadnjih 14 dni sam prevzel vse televizijske nastope, pri čemer naj bi ga, Počivalška, na Pop TV in TV Slovenija (in tam, na TVS, v  živo naletel tudi na - resda precej primitivne - verbalne napade Ivana Galeta) načrtno zvabili v past, med volilno kampanjo pa se je razšel tudi z obema ključnima marketinškima strategoma tega projekta Sebastjanom Jeretičem (no, med Jeretičem in Počivalškom n

Dokumenti in druga dejstva: kako je ekipa Odmevov cenzurirala Golobovo plačo in potem so še strahopetno lagali

Wed, 11/05/2022 - 06:00

Današnja ekskluzivna zgodba, ki jo - z dokumenti in drugimi dejstvi vred, vse je črno na belem - objavljamo v nadaljevanju, zelo zgovorno priča o resničnem političnem aktivizmu vpletenih novinarjev in urednikov državne RTV Slovenija, ki se pri zaščiti svojih političnih botrov in političnih preferenc ne izogibajo niti direktni cenzuri paradnih informativnih oddaj (v tem primeru Odmevov) ter lažem pri prikrivanju cenzure, pa tudi o njihovi komaj verjetni osebni in poklicni strahopetnosti. In ne nazadnje tudi o pokoravanju kolektiva, zaroti molka, vzporednem mehanizmu znotraj RTV Slovenija in predvsem o tem, kdo na RTV dejansko vlada!

Poglejmo bistvene in dokumentirane podrobnosti:

- Spomnimo: da sta Aleš Malerič, dnevni urednik Odmevov, in Tanja Starič, voditeljica Odmevov, 15. aprila 2022, torej devet dni pred "prelomnimi volitvami" (24. aprila), cenzurirala prispevek o plači oziroma dohodnini Roberta Goloba, predsednika Gibanja Svobode, ki ga je takrat za Odmeve pripravil novinar Gašpe

Pod Golobom bi se celo Erjavec vrnil v politiko, tokrat diplomacijo, zato, razkrinkan, grozi s tožbami

Mon, 09/05/2022 - 06:00

To je sicer skoraj za kakšno novinarsko rubriko v slogu "Saj ni res, pa je", toda primer propadlega politika Karla Viktorja Erjavca dokazuje, da naključij na slovenski politični in medijski sceni preprosto ni. Zato tudi intervju, ki ga je prvo soboto po parlamentarnih volitvah na Pop TV naredil Uroš Slak prav z - Erjavcem, skoraj zanesljivo ni bil nikakršno naključje. Nasprotno, Erjavec, danes samostojni podjetnik iz Naklega, ki naj bi se preživljal s poslovnim svetovanjem (vir), se - vsaj po naših informacijah - želi vrniti v politiko, tokrat sicer v diplomacijo (v igri naj bi bilo dovolj pomembno veleposlaniško mesto), intervju pa je bil očitno zgolj stopnička na poti te vrnitve. Erjavec naj bi sicer - pri Robertu Golobu (Gibanje Svoboda) in omrežju tranzicijske levice - unovčeval svoje zasluge pri zamenjavi vlade Janeza Janše, kot nesojeni mandatar in tisti, ki je objektivno poskrbel za pokop poslancev stranke DeSUS, ker so podpirali Janševo vlado.

In zato tudi grožnja s tožbami, ki

So trije posnetki iz stanovanja Andreja Marčiča, ki povsem kompromitirajo propadlega politika Erjavca

Sat, 07/05/2022 - 06:00

Propadli politik Karl Erjavec, ki se je minulo soboto na kratko vrnil pod žaromete javnosti (kot bi si tudi on želel politični comeback?!), z intervjujem Ena na ena na Pop TV, je voditelju Urošu Slaku med drugim povedal, da so ga v stanovanju njegovega (bivšega) zeta, milijonarja Andreja Marčiča, poročenega z Evo Erjavec (ta ločitev, spomnimo, je dodobra pretresala in zaznamovala leto 2021), na Trgu Francoske revolucije, tik nad znanim ljubljanskim lokalom Le Petit Cafe, tajno posneli.

Toda resnica je po naših zanesljivih informacijah nekoliko drugačna:

- Varnostne kamere so v tem stanovanju montirane "že dvajset let" in Marčičev tast Karl Erjavec se je - zato - avtomatično samo "ujel" v posnetke. So pa vsaj trije posnetki, ki Erjavca tudi močno kompromitirajo:

- Na enem od njih naj bi Erjavec držal v rokah jokajočega se vnuka in govoril, da bi ga najraje zadušil, ker mali se tako dere.

- Na drugem posnetku naj bi Erjavec hvalisavo pripovedoval svoji ženi Ljubi Erjavec, kako je udaril

Kam so izginile velike afere Roberta Goloba? Ena čaka uradno razkrijte, druge v mapah omrežja in tajnih služb

Fri, 06/05/2022 - 06:00

Če se morda sprašujete, kam so izginile štiri velike "predvolilne" afere Roberta Goloba (Gibanje Svoboda), bodočega predsednika vlade, je za poznavalce odgovor na dlani: Nikamor! Ena čaka samo še na uradno razkritje, preostale tri pa so zgolj začasno poniknile v mapah omrežja tranzicijske levice in tujih tajnih služb.

- Afera prikritega financiranja Vesne Vuković, novinarke Odlazkovega portala Necenzurirano, prek državnega podjetja GEN-I, ko je bil predsednik uprave Golob, šlo pa naj bi za 103 tisoč evrov (več na tej povezavi), samo še čaka - na podlagi odločbe informacijske pooblaščenke - uradno potrditev oziroma razkritje. Vendar sedanje vodstvo GEN-I (na čelu z Igorjem Koprivnikarjem, dolgoletnim tesnim sodelavcem Roberta Goloba - vir: Famozno drobovje državnega GEN-I), skoraj zanesljivo na podlagi dogovora z Golobom, s tem zavlačuje iz dneva v dan, četudi so parlamentarne volitve že mimo.

Sicer pa naj bi se - vsaj po nekaterih informacijah s twitterja - Vesna Vuković in Primož Cir

Past za Goloba na strehi: kako bi Šarec postal minister za obrambo, Črnčec pa vodil OVS, kot tajno službo LMŠ

Thu, 05/05/2022 - 06:00

Marjan Šarec in Damir Črnčec očitno delata vse, da bi se jima uspelo prebiti med nastajajočo Golobovo vladno garnituro in ostati - kljub hudemu volilnemu porazu, ko so Šarca in LMŠ volivci poslali iz parlamenta - na vrhu državne politike, mi pa danes, ekskluzivno, razkrivamo veliko, vendar tudi tako tipično povolilno spletko "vohunčka Murčija", v senci uradnih koalicijskih pogajanj.

Vohunsko spletko, katere cilj je spraviti Marjana Šarca na funkcijo ministra za obrambo, tam zaposliti kopico politikov iz LMŠ in posledično prevzeti vojaško obveščevalno-varnostno službo OVS, ki bi jo potem iz ozadja vodil Črnčec in jo, predvidljivo, spremenil v tajno službo LMŠ:

- Ker je za Roberta Goloba, SD in Levico problematičen predvsem Damir Črnčec, ki mu Golob v nasprotju z drugimi sodelavci poslanske skupine LMŠ ne ponuja sodelovanja (no, tako je Golob vsaj javno izjavil) z Gibanjem Svobode, je Črnčec po medijski sceni plasiral dve lažni novici, da sta se on in Šarec razšla, Socialni demokrati pa

Zakaj Marcelu Štefančiču niso podaljšali pogodbe in dva scenarija usode Studia City

Sat, 30/04/2022 - 06:00

Po naših zanesljivih informacijah vodstvo RTV Slovenija pogodbe z Marcelom Štefančičem jr. za vodenje oddaje Studio City ne bo podaljšalo (mimogrede, ne gre za odpoved ali prekinitev pogodbe, formalno gre zgolj za to, da se pogodbe, ki je iztekla, ne podaljša), razlog za nepodaljšanje pa je srhljiv sovražni govor voditelja Studia City na nedavni javni tribuni o razmerah na RTV, kjer je Štefančič, spomnimo, med drugim vpil: "Jebeno več nas je k´t njih. Njih je samo ene par. In vemo točno, kateri so!", pri tem pa nedvoumno ciljal na tiste novinarje oziroma urednike RTV Slovenija, ki ideološko ne pripadajo istemu političnemu taboru kot on - torej levici (vir).

Gre za izrazito napadalni sovražni govor (si predstavljate, da bi nekaj podobnega vpila Igor Pirkovič ali Jože Možina - večinski mediji bi ju dobesedno zmasakrirali), ki ga novinarji, še posebno tisti, ki delajo na državni RTV Slovenija, res ne bi smeli uporabljati, in verjetno tudi ni dvoma, da bi Marcel Štefančič jr. s tovrstnimi

Levo-desna koalicija med Golobom in Toninom padla že pred volitvami. Razkrivamo, kdo je bil za in kdo proti?

Thu, 28/04/2022 - 06:00

Levo-desna sredinska koalicija (Gibanje Svoboda + NSi + Socialni demokrati ali celo zgolj GS + NSi), ki bi jo ob takšnih volilnih rezultatih zagotovo poskušal sestaviti pokojni Janez Drnovšek (več na tej povezavi), je po naših zanesljivih informacijah znotraj političnega zakulisja pravzaprav padla v vodo že pred samimi volitvami.

A zanimivo, kdo je bil - po naših informacijah - za in kdo proti:

- Idejo sta bila, tako naši viri, pripravljena podpreti Aleksander Čeferin in Borut Jamnik, dva sicer ključna nova strica iz ozadja - po zmagi Roberta Goloba in GS.

- Toda proti je bil klan družine Kos (Marta Kos, Drago Kos, Tjaša Slokar Kos), ki postaja ena od najvplivnejših frakcij znotraj GS (vir).

In zato je zdaj vse znova na čistih linijah: Golob bo novo vladno koalicijo skoraj zagotovo sestavil z Levico in SD, kooptiranje posameznikov iz propadlih strank LMŠ in SAB pa že sodi tudi med projekt tako imenovane "konsolidacije levice".

Dan potem: vrnitev LDS in konsolidacija levice. A Drnovšek bi zdaj ravnal drugače, on bi našel pot do NSi

Tue, 26/04/2022 - 06:00

Dan potem (po nedeljskih volitvah - tukaj) še nekaj pomembnih ugotovitev:

- Zgodila se (nam) je vrnitev LDS. Sicer precej drugačna ter seveda brez Gregorja Golobiča in mnogih drugi znanih obrazov te nekoč velike, a kasneje propadle stranke.

Razlika med Golobom in Drnovškom

- Bi pa Janez Drnovšek, zdaj že pokojna legenda LDS, danes, ob takšnih volilnih rezultatih, ravnal drugače. On bi danes našel pot do NSi, torej do takšne vladne koalicije, do takšne vlade, ki bi presegala ideološke delitve. O tem naj bi sicer razmišljal in s tem koketiral, no, bolj potihoma, tudi Robert Golob, kar (mi) potrjujejo tudi viri znotraj Socialnih demokratov (saj Golob v resnici ni ravno neki levičar, on je pravzaprav "bogat poslovnež", kot piše francoski časopis Le Monde, toda iz državnega podjetja tranzicijske Slovenije - to ključno podrobnost pri Le Mondu seveda pozabijo dodati - ter iz pravega družinsko-političnega miljeja prejšnjega režima), navijal oziroma lobiral pa velik del poslovnega miljeja, vend

Izjemna zmaga Gibanja Svobode: Golob - zaenkrat - šef vlade, novi strici iz ozadja pa so Jamnik, Kos in Čeferin

Mon, 25/04/2022 - 06:00

Uradni in rezultatski razplet včerajšnjih "prelomnih volitev" v državni zbor je torej znan. Veliki zmagovalec je Gibanje svoboda (41 poslancev), Janševa SDS (29) je pristala na drugem mestu, Toninova NSi z osmimi poslanci na tretjem, Socialni demokrati (7 poslanskih mandatov) so četrti, Levica pa se je skozi šivankino uho pozno zvečer le prebila čez 4-odstotni parlamentarni prag in osvojila pet poslanskih sedežev:

Nova sestava državnega zbora (vir: DVK)

Glavne značilnosti rezultatov (vir: DVK - vsi uradni rezultati na tej povezavi) včerajšnje volilne nedelje, v telegrafskem slogu, pa so naslednje:

- Robert Golob bo skoraj zanesljivo mandatar in kasneje tudi predsednik vlade, kljub že znanim dogajanjem znotraj in okoli GS (vir), saj ga zaradi izjemnega volilnega rezultati ta hip ni možno zamenjati, ga bo pa tranzicijsko omrežje toliko bolj kontroliralo iz ozadja. Kar ne bo posebno težko, saj Golobu za vratom ostajajo njegove - za zdaj znane finančne - afere, ki ne bodo nikamor izgi

Omrežje vedelo za črnogorsko afero, a jim je ustrezala kompromitacija Goloba. On že bivši, prihaja Marta Kos.

Fri, 22/04/2022 - 19:00

Po naših zanesljivih informacijah je omrežje tranzicijske levice že dlje časa vedelo za črnogorsko afero Roberta Goloba, vendar jim je to tudi ustrezalo. Zakaj?

- Ocenili so, da ta afera ne bo toliko škodila volilnemu rezultatu Gibanja Svoboda (ker jo dominantni mediji pod kontrolo tranzicijske levice popolnoma blokirajo), bo pa ravno dovolj kompromitirala Goloba, da ne bo mogel postati mandatar, kaj šele predsednik vlade. On je zdaj že, kot pravijo naši viri na levici, tako rekoč "že bivši".

- To naj bi mu dali vedeli takoj prihodnji teden, če bo GS slavilo na nedeljskih volitvah in dobilo mandat za sestavo vlade. To naj bi Golobu povedali znotraj vrha stranke.

- "Stečajna upraviteljica" Gibanja Svoboda in prva kandidatka za predsednico morebitne leve vlade pa postaja Marta Kos, zato tudi njeno nedavno hitro imenovanje za podpredsednico stranke.

- Za mandatarja - namesto Goloba - na polno lobira tudi Zoran Janković, ki je zaslutil novo priložnost, da vendarle postane predsednik vlade,

Romunske laži in sprenevedanja Roberta Goloba, ki ga politično vzdržujejo plačani novinarji in navijaški mediji

Wed, 20/04/2022 - 06:00

Dan po tem, ko je Robert Golob (Gibanje Svoboda) na podlagi samotestiranja razglasil, da je pozitiven na koronavirus, se umaknil v domačo izolacijo, politično kampanjo pa nadaljuje prek spleta (zooma, skypa) in njemu naklonjenih medijev, so se praktično vse njegove navedbe o razkritem bančnem računu v Romuniji dokumentirano že sesule v prah laži in spirale sprenevedanja.

Poglejmo nekatere ključne podrobnosti:

- Golob je za časnik Delo, ki se zdaj tudi dokončno in nedvoumno vzpostavi kot neuradno glasilo Roberta Goloba in stranke Gibanje Svoboda, 17. aprila povedal, da je bil bančni račun v Romuniji (ki naj bi, tako, spomnimo, razlaga Golob, odprt na podlagi kraje njegove identitete) odprt leta 2018, no, dva dni kasneje, za RTV Slovenija, pa Golob pove, da je bil račun odprt že leto prej - 2017?!

- Včeraj popoldne pa Golob za Delo pove, da mu avstrijska Raiffeisen Bank v Romuniji, ki jo Golob pred dnevi kar javno obtoži, da je sodelovala (?!) pri odprtju računa ob kraji identitete,

Vprašanja za Simiča in policijo: koga ima Golob na Fursu v Novi Gorici, da so mu kupili to fantastično romunsko zgodbo?

Tue, 19/04/2022 - 06:00

Ob resnično neverjetni zgodbi "kraje identitete Roberta Goloba" v nekem zakotnem kraju sredi Romunije in nadbizarnih pojasnilih predsednika stranke Gibanje Svoboda ter kandidata za novega predsednika vlade objavljamo daljše kompetentno pismo odličnega poznavalca (tudi javnih) financ, ki pa zaenkrat želi ostati anonimen.

Pismo objavljamo v prvi osebi ednine in nelektorirano:

"1. Zakaj je Golob sploh zahteval vsa ta potrdila od FURS?

- Potrdilo FURS o dohodkih iz leta 2020 ima datum december 2021. Decembra 2021 je že moral imeti informativni izračun dohodnine. Njegov IID za 2020 ima namreč datum 21. 5. 21 (objavljeno na portalu N1). Tudi če bi se pošta izgubila, kar se zgodi, ampak redko, bi FURS že zdavnaj prej poslal opomin za plačilo doplačila in najkasneje takrat bi Golob dobil tudi IID. Zakaj bi torej sploh še enkrat prosil FURS za potrdilo o dohodkih, ki so že bili na odločbi, ki jo je že prejel?

- Ena možnost je, da je morda moral komu tretjemu dokazovati, koliko zasluži, in je p

Follow the money: hja, kje pa je potem Golobov denar, saj so tudi nepremičnine pisane na njegovo ženo?!

Mon, 18/04/2022 - 06:00

Afere Roberta Goloba (15% v Bosni in Hercegovini, nakup oziroma prevzem svojega zasebnega podjetja BCP, d. o. o. z denarjem državnega podjetja, ki ga vodiš, kar si doslej, preverjeno, ni drznil storiti še noben direktor ali predsednik uprave državne družbe - vse podrobnosti na tej povezavi, (p)osebno financiranje vsaj ene novinarke z državnim denarjem, javno laganje o višini plače na GEN-I, prikrivanje dohodninske napovedi, "pozabil" prijaviti svoje premoženje Komisiji za prerečevanje korupcije in zdaj še famozni bančni račun v Romuniji (ko Golob nadbizarno trdi, da so mu leta 2018 nekje sredi Romunije, in to v podružnici avstrijske Raiffeisen Bank, nič manj kot ukradli identiteto?!*1) ter pripadajoči medijski odzivi nanje so tipični odraz (obraz!) slovenske tranzicije. So mešanica ponujenih in izkoriščenih možnosti, pohlepa, arogance, neučinkovitosti pristojnih organov in ne nazadnje dovoljenje za vse, razen morda za ubijanje še ne, ki ga - tako ali drugače, ob točno določenih obdobji

Nova razkritja: novinarka portala Necenzurirano še vedno dela za Goloba, tajno mu preverja kandidate za poslance?!

Thu, 14/04/2022 - 06:00

Včeraj so potekli prvi zakonski roki, ko bi moralo državno podjetje GEN-I javno razkriti, ali je nakazovalo denar (šlo naj bi za več kot 103 tisoč evrov) zasebnemu podjetju Vesne Vuković (SEE M & C), sicer novinarke portala Necenzurirano, pod krinko "poslovnega svetovanja", vendar odziv GEN-I za portal Siol.net (vir: GEN-I noče razkriti, kako je Golob biznisiral z novinarko Vukovićevo) že dokazuje navedbe naših virov iz korporacije Gen, da GEN-I oziroma Robert Golob (GEN-I, Gibanje Svoboda) teh podatkov prostovoljno ne nameravajo razkriti pred javnostjo, no, vsaj pred parlamentarnimi volitvami (24. 4.) ne.

Kar zadeva vprašanja, ki smo jih na GEN-I naslovili s portala #Požareport, rok za odgovor poteče danes ob 24.00. In spomnimo, tudi Vesna Vuković molči.

Toda hkrati na dan prihajajo nova razkritja, povezana z biznisiranjem Goloba, zdaj kandidata za predsednika vlade, in novinarke Vesne Vuković. Po naših zanesljivih informacijah namreč Golob in novinarka Vuković še vedno sodelujeta*,

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.