Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 1 day 23 hours ago

Štromajerja ne bodo dali. Tokrat ne. A verjetno tudi zato ne, ker je Šarec - zaradi svoje izjave - javno izpadel slabič.

Wed, 15/01/2020 - 06:46

Kljub današnjemu protestnemu shodu pod geslom "Za spoštovanje ljudi, ki praznujejo božič"*1 in že več kot 5 (pet!) tisoč podpisanih pod peticijo za odstop državnega sekretarja Jerneja Štromajerja stranka SD Štromajerja po naših zanesljivih informacijah "ne bo dala". Tokrat ne, zatrjujejo naši viri iz vrha stranke, pri čemer - verjetno - mislijo na ponujeni odstop nekdanjega ministra za kulturo Dejana Prešička, ki so ga predsedniku vlade Marjanu Šarcu "dali" januarja lani.

In če je Šarec takrat - zato - izpadel kakor odločen predsednik vlade, ki menjuje ministre, če naredijo napako, je tokrat vsaj po odmevih na družbenih omrežjih ob nedavni izjavi, da bi Štromajerja nemudoma razrešili, če bi bil funkcionar LMŠ, (vir: Siol.net) ...

... prejkone javno izpadel kot - slabič. Češ, saj je vendar on, Šarec, šef vlade, pa naj ukaže, uredi, da morajo Štromajerja razrešiti ... In tudi ta moment je bil verjetno pomemben - znotraj siceršnjega najnovejšega napetega konteksta odnosov med vladnim

Petrol na vrhu kakor zapakiran: imenovanje "novega Berločnika" že sredi prihodnjega tedna. Razkrivamo podrobnosti.

Wed, 15/01/2020 - 06:46

Po naših zanesljivih informacijah bo nadzorni svet Petrola že sredi prihodnjega tedna (torek, sreda ali četrtek) za novo predsednico uprave postavil Nado Drobne Popovič (vir), ki - od zamenjave Berločnikove uprave - začasno vodi Petrol*. Tako je menda zdaj dogovorjeno, ni pa še dogovorjeno za člane uprave, pri čemer ima bodoča predsednica uprave Petrola na podlagi statuta družbe celo položaj mandatarke. Viri pravijo, da naj bi Nada Drobne Popovič sprva predlagala dva nova člana uprave, medtem ko naj bi na tretjega člana uprave še počakali.

Vpliv na imenovanje teh dveh članov uprave pa naj bi si zagotovili (razdelili) stranki LMŠ in SD, pri čemer nobena od njiju menda še nima imen. In jih zato še iščeta.

* Včeraj na twitterju:

Noro, kaj dogaja pred kongresom Desusa. Zaklenili papirje o fušanju Aleksandre Pivec, češ, gre za osebne podatke in za fuš?!

Tue, 14/01/2020 - 06:59

Neverjetno, noro, kako zdaj branijo Aleksandro Pivec

Ta farsa je resnično neverjetna: ministrica fuša in pri tem kasira proračunski denar, podatkov o njenem fušu pa ni mogoče dobiti, ker gre za fušanje, ne pa za redno delo ministrice?!

Za boljše poznavalce politične in medijske scene ni nobenega dvoma: včerajšnji napad predsednika vlade Marjana Šarca na Karla Erjavca (in predsednika republike Boruta Pahorja), povezan z nedavnim spornim umikom šestih slovenskih vojakov iz Iraka, sprožen prek Slovenske tiskovne agencije in Pop TV, je bil zgolj in samo odgovor kabineta predsednika vlade na včerajšnje odmevno razkritje Požareporta o postopku, ki ga zoper Aleksandro Pivec, ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, vodi Komisija za preprečevanje korupcije (ta članek si lahko preberete na tej povezavi) - v kontekstu sobotnega kongresa stranke DeSUS, kjer Pivčeva, ki jo podpira Šarec, za funkcijo predsednika oziroma predsednice stranke kandidira proti Erjavcu. Če temu ne bi bilo tako

Ekskluzivno, SMS-ji: Erjavec med raketnim napadom Irana pošiljal sporočila Pahorju, Šarcu in Črnčecu, toda Šarec je spal!

Tue, 14/01/2020 - 06:58

* (vir) Objavljamo odziv ministra za obrambo Karla Erjavca, kot smo ga prejeli:

"Predsednik vlade (Marjan Šarec) je bil seznanjen z moje strani preko SMS, enako kot predsednik republike (Borut Pahor), in sicer preko SMS o tem, da je bil izveden raketni napad na bazo v Erbilu, in sicer ob 2.26. uri. Predsednik republike se je odzval na moj SMS v nekaj minutah. S predsednikom republike sva celo noč bila v kontaktu. Ob 4.29 uri sem predsednika vlade in predsednika republike obvestil, da so Nemci začeli evakuacijo in da prosim predsednika vlade za soglasje glede evakuacije naših 6. inštrukturjev. Enak SMC sem poslal svetovalcu za nacionalno varnost, gospodu Damirju Črnčecu. Ni bilo nobenega odgovora s strani predsednika vlade in svetovalca Črnčeca. Predsednik vlade ima v kabinetu zaposlene osebe in dežurne službe bi morale poskrbeti, da bi ga prebudili in seznanili, kaj se dogaja v Iraku. Predsednik vlade se je prvič odzval na moje SMS-je s svojim SMS-om ob 5.58 uri, s katerim mi je sporo

Igrice okoli družbe Gen, zakulisje krške nuklearke in gradnje NEK2: Počivalšek forsira sosedo, Alenka Bratušek svojo frendico

Tue, 14/01/2020 - 06:56

Objavljamo "Pismo insajderja", povezano s kadrovanjem novega člana uprave državne družbe GEN-Energija, kjer se spopadata minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek in ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. Po naših informacijah naj bi ravno danes dopoldne, menda že ob devetih zjutraj, na to temo začela zasedati kadrovska komisija nadzornega sveta, ki ga vodi ljubljanska odvetnica Mateja Čuk, razvpita iz afere z odstopom Andreja Kraška, nekdanjega direktorja Agencije za varstvo konkurence*.

Pismo insajderja objavljamo v celoti:

* Preberite tudi: Požareport, 27. november 2015

Kočljive fotografije in situacija za šefa AVK. Zasačili so ga z odvetnico, sum korupcije?!

Aleksandra Pivec javno laže in počne enako kot Alenka Bratušek: KPK ji ne more vročiti pošte, ona pa laže, da je nedolžna.

Mon, 13/01/2020 - 06:47

Priporočena pošta Komisije za preprečevanje korupcije že šest (6) dni čaka na to, da jo prevzame Pivčeva, ki si tako - pred sobotnim kongresom stranke DeSUS - kupuje čas.

Aleksandra Pivec, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter kandidatka za novo predsednico stranke DeSUS, za katero (mi) viri pravijo, da je značajsko kot nekakšna "Alenka Bratušek s Ptuja", za zdaj že upravičuje ta svoj sloves oziroma sindrom Alenke Bratušek. Vsaj kar se tiče laži in intrig, ki jih zadnje tedne spušča v javnost. Poglejmo njen primer na KPK:

SINDROM ALENKE BRATUŠEK: POŠTE NE SPREJME, DA JI KPK NE MORE VROČITI ODLOČBE, VMES PA ZAVESTNO LAŽE, DA JE POSTOPEK KONČAN NJEJ V PRID?! NEVERJETNO.

Ni res, da je njen primer pred Komisijo za preprečevanje korupcije končan tako, kot ga je opisala v sobotnem zrežiranem intervjuju za mariborski časopis Večer*:

Vir: Večer, 11. januar 2020

Je ravno obratno: po naših zanesljivih informacijah primer (dejansko gre za dva primera!) pred KPK za Pivčevo ni

#Dosjeji KPK. Zakaj mora Pahor ta razpis nujno ponoviti? Razkrivamo umazanijo, spletke in cilj globoke države - Tino Brecelj!

Sun, 12/01/2020 - 06:17

PREDSEDNIK, NA POTEZI STE!

Predsednik države Borut Pahor je po skrajno nenavadni veljavni zakonodaji pri imenovanju predsednika Komisije za preprečevanje korupcije vezan na kadrovske predloge tako imenovane izbirne komisije in lahko izbira samo med tistimi predlogi, ki mu jih dostavi komisija, mu je pa omogočeno, da razpis izniči, anulira oziroma ponovi. In če je kdaj obstajal kakšen kadrovski razpis predsednika republike, ki bi ga Pahor moral izničiti, anulirati in ponoviti, je to tale, kjer mu izbirna komisija za novega prvega človeka KPK predlaga Tino Brecelj, svetovalko predsednika vrhovnega sodišča, sedanjega namestnika predsednika protikorupcijske komisije Uroša Novaka, višjega sekretarja vladne službe za zakonodajo Janeza Pogorelca in vodjo centra za raziskovanje in socialne veščine na policijski akademiji Roberta Šumija, med njimi pa ni aktualnega predsednika KPK Borisa Štefaneca. Da med njimi ni Štefaneca, čeprav komisija formalno ocenjuje zgolj primernost kandidatov, je kak

Komu vse je minister Šabeder že povedal, da gre na Petrol, in prek koga naj bi nanj pritiskal Janez Zemljarič?!

Fri, 10/01/2020 - 06:46

ALEŠ ŠABEDER NA PETROL?!

Zgodba z morebitnim prestopom Aleša Šabedra, aktualnega ministra za zdravje, na družbo Petrol, saj naj bi se predsedniku vlade Marjana Šarcu ponujal za novega predsednika Petrolove uprave*1, ima, kar se zdaj tudi že razkriva, precej daljšo brado.

Tako je Šabeder po naših zanesljivih informacijah, ko je iz UKC Ljubljana prihajal za ministra, nekaterim kolegom iz ljubljanskega kliničnega centra*2 kar naravnost povedal, da je vodenje ministrstva za zdravje zanj samo odskočna deska za naskok na delovno mesto predsednika uprave Petrola.

SPOMNIMO:

Medklic: no, morda je že takrat bil to - najprej ministrstvo in potem Petrol - tudi skriti dogovor med Šabedrom in predsednikom vlade Marjanom Šarcem. Spomnimo, tudi Šarec je že med volilno kampanjo pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 javno in eksplicitno razlagal, da želi imeti večjo kontrolo nad Telekomom Slovenije, Krko in Petrolom.

Da zapušča ministrstvo (in odhaja na Petrol?!), pa minister za zdravje Šabeder p

Kateri minister se ponuja Šarcu, da ministrstvo zamenja za Petrol. Da ne bi bil več minister, ampak šef uprave Petrola?!

Thu, 09/01/2020 - 06:38

Po morebitni postavitvi Aleša Šabedra na vrh Petrola se Marjan Šarec in LMŠ nikoli več ne bi mogla znebiti očitkov o direktnem političnem kadrovanju znotraj državnih podjetij.

Po naših zanesljivih informacijah, ki že krožijo tudi med novinarji, se minister za zdravje Aleš Šabeder ponuja predsedniku vlade Marjanu Šarcu, da zapusti ministrstvo in prevzame funkcijo predsednika uprave Petrola*.

Prvič, to ni največje presenečenje, saj je Šabeder pred leti že delal na Petrolu, je pa zanimivo, da je diskretna ponudba Šabederja predsedniku vlade hitro ušla iz vladnih soban na Gregorčičevi ulici. Hm, kot da bi to nekomu ustrezalo?! Prav tako (še) ni jasno, ali je bila ta ponudba ministra Šabederja predsedniku vlade v igri že konec lanskega novembra, torej štiri tedne po odstopu prejšnje Petrolove uprave pod vodstvom Tomaža Berločnika, ko so se - spomnimo - tudi javno kazali indici, da bi Aleš Šabeder utegnil - kot minister - odstopiti.

Aleš Šabeder, aktualni minister za zdravje, je pred let

Iz Kranjske Gore z ljubeznijo: Berločnik pozabljen, nova bitka za Petrol. Vodi NDP, kdo so drugi kandidati in kako stojijo?

Wed, 08/01/2020 - 06:58

Minuli ponedeljek, 6. januarja zjutraj, naj bi se uradno začela nova bitka za vodstvo Petrola, razrešena uprava pod vodstvom Tomaža Berločnika* pa je medtem že pozabljena. In kdo so glavni kandidati, ki se jih omenja na sceni:

- Nada Drobne Popovič, začasna predsednica uprave in zamrznjena predsednica nadzornega sveta Petrola

- Sašo Berger, podpredsednik nadzornega sveta Petrola, ki začasno tudi vodi nadzorni svet in pelje postopke imenovanja nove uprave, sicer pa predsednik uprave S&T Slovenija

- Andraž Lipolt, direktor investicij in tehnike v Petrolu

- Metod Podkrižnik, član uprave Luke Koper

- Aleksander Mervar, predsednik uprave Elesa

- Dušan Mes, predsednik uprave Slovenskih železnic

In kako stojijo posamezne delnice?

Trenutno naj bi najvišje kotirala Nada Drobne Popovič kot nekakšna kompromisna kandidatka med različnimi političnimi in interesnimi skupinami, saj bi jo utegnili podpreti na vrhu LMŠ (Marjan Šarec, Damir Črnčec in Tomaž Besek), veliki delničar Petrola Dari Južna in S

Doslej neznani sodni dokumenti. Če Leben dobi službo pri Šarcu, bo več sedel na sodišču kot pa v kabinetu predsednika vlade.

Tue, 07/01/2020 - 06:56

Resnično skrajno nenavadno bi bilo, če bi predsednik vlade Marjan Šarec v svojem kabinetu zaposlil človeka, ki ga obravnava državno tožilstvo in ki mu posledično grozi večletna zaporna kazen. No, možno pa je tudi, da Leben sam pri sebi računa, da bi se z zaposlitvijo pri Šarcu rešil sodnega pregona.

Sodeč po sodnih dokumentih, ki jih razkrivamo danes, bo Jure Leben, nekdanji minister za okolje in prostor, če bo dobil službo pri Marjanu Šarcu (vir), več časa presedel na sodišču kot v kabinetu predsednika vlade. Poglejmo podrobnosti:

1. LEBNA OBRAVNAVA TOŽILSTVO. VELIKA GOLJUFIJA?!

Zoper Jureta Lebna namreč poteka postopek na ljubljanskem okrožnem državnem tožilstvu, pod številko D3213055/K1798502, gre pa za "sum nezakonitega ravnanja pri izdelavi Investicijskega programa za projekt Drugi tir". Zadevo je najprej obravnavala Policijska uprava Ljubljana in jo predala na tožilstvo.

Del prijave suma nezakonitega ravnanja, beri velike goljufije, ki jo je prvi podpisal profesor Jožef Duhovni

Dosje Leben. Kaj se v resnici dogaja med vladnim kabinetom in bivšim ministrom: Leben bi rad, Črnčec proti, Šarec neodločen.

Mon, 06/01/2020 - 06:56

Lebnova zaposlitev v Savi, kasneje pa pri Jocu Pečečniku tudi dokazuje, da je bil Leben dejansko ves čas varovanec velikega kapitala, čeprav se je sam predstavljal za tistega, ki se bori za čisto okolje in proti brutalnemu kapitalu. Med drugim si je - zaradi potreb svojega imidža, kot borca za okolje - tudi dokazano izmislil, da mu zaradi Petišovcev in frackinga grozijo grdi kapitalski krogi iz Velike Britanije. Da je Leben varovanec kapitala, se je izkazalo tudi v njegovih spornih okoljskih odločitvah, povezanih z Magno v Hočah in Termitom v Moravčah.

Jure Leben, ki se menda spet vrača v politiko, je že popisan list papirja. Da naj bi (kmalu) postal novi član kabineta predsednika vlade Marjana Šarca, je ob prehodu v leto 2020 prvi objavil spletni portal Škandal24 (vir), dan kasneje je zgodbo o Lebnovem političnem comebacku kot svojo povzel Pop TV, dva dni kasneje pa je kabinet predsednika vlade za provladni Planet TV (Siol.net) potrdil pogovore z Lebnom o njegovi zaposlitvi na Grego

Kdo neki to prihaja na Arsenovičev Farmadent: med drugimi tudi tip, zaradi malverzacij aretiran na Siciliji?!

Sun, 05/01/2020 - 07:01

Da mariborski župan Saša Arsenovič ni imel in še danes nima primernih ljudi za vodenje mariborske mestne občine (razen resnično redkih izjem) in premore zgolj tiste, ki mu jih posoja njegova matična stranka SMC, nekaj svojih "uličarjev" tipa Matjaž Štandeker (vir) in Matejo Cekić iz ekipe prejšnjega župana Andreja Fištravca, dokazuje tudi njegovo kadrovanje na občinsko javno podjetje Farmadent.

KADRI PO ARSENOVIČEVO: S 30 JURJEV NA 93 MILIJONOV ...

To podjetje po novem prevzema Marko Oblak, za katerega so mediji, od mariborskega časopisa Večer (vir: Večer, 10. 10. 2019) do Slovenske tiskovne agencije, ob njegovem imenovanju za novega direktorja Farmadenta (oktobra letos) kakor čudežno pozabili objaviti, da gre za nekdanjega kandidata za evropskega poslanca na listi stranke Dom - Domovinska liga:

Lista Dom za evropske volitve, maja 2019: Marko Oblak na skrajni desni

Marko Oblak je bil pred imenovanjem za novega direktorja Farmadenta, ki ima več kot 80 milijonov evrov letnih priho

Kako iz mariborske občine odteka denar za Arsenovičeve zaupnike, znane že iz njegovih švicarskih poslov?!

Sat, 04/01/2020 - 07:02

Ime Gregor Živko povprečnemu Mariborčanu morda ali celo verjetno ne pomeni veliko. Toda pozornejši bralci spletnega portala Požareport se bodo spomnili našega razkritja bančnega računa v Švici (6. marca 2019), ki ga je Saša Arsenovič med svojo kandidaturo za mariborskega župana - in vse do naše objave, z dokumenti vred - uspešno prikrival javnosti, in tudi sicer županovih nikoli povsem pojasnjenih švicarskih poslov iz njegovega "prejšnjega življenja", vključno s plačilom davkov Fursu (vir)*1:

Vir: Požareport, 6. 3. 2019

... in kjer se ob Arsenoviču prvič javno pojavi ime Gregorja Živka, ki ga v medijih sicer komajda najdemo*2. Živko je sicer mariborski odvetnik, partner v Odvetniški družbi Živko in Purg o.p., d. o. o., dolgoletni Arsenovičev zaupnik in danes kakor uradno odvetnik Mestne občine Maribor, hkrati pa tisti človek, ki naj bi ga Arsenovič po navedbah tudi zelo različnih virov, prvič, uporabljal za svojega, kot pravijo poznavalci, slepega izvrševalca svojih navodil, in dr

Tretjerazredni poslovodja v slovenskem teatru absurda: Je Marjan Šarec v resnici projekt Janeza Janše?!

Fri, 03/01/2020 - 06:46

Slovenija je dežela neverjetnih možnosti in priložnosti. Imamo izjemen človeški, intelektualni in humanitarni potencial. Imamo brezštevilne naravne vire, v veliki meri (še) neokrnjeno naravo in zelo razvit kolektivni smisel za ohranjanje okolja. Ne nazadnje živimo v najbolj trajnostno vzdržni državi na svetu. Da smo ob teh pogojih oziroma izhodiščih na oblast pripustili to zbirko faliranih študentov, koristolovcev in nesposobnih ljudomrznežev, je naš največji, najbolj tragičen poraz.

Ampak leto 2019 se je nepreklicno izteklo in prihaja leto 2020. Nikjer ne piše, da vloge to leto ne morejo biti obrnjene, zamenjane ...

Piše: Aljuš Pertinač

VSI BI SE MORALI VIDETI, NE SAMO NEKATERI

V - kot se je kasneje izkazalo - zmagoviti kampanji za državnozborske volitve leta 2008 je SD pripravil televizijski spot, v katerem je kakopak nastopal tedanji predsednik stranke in kasnejši premier Borut Pahor. Geslo spota je bilo: vsi se moramo videti, ne samo nekateri. V njem pa je Pahor kakor obrisal oro

Najbolj brani članek leta 2019: Tisti, ki je osem dni kasneje - zaradi samomora - odnesel ministra Prešička. Kdo sledi?

Tue, 31/12/2019 - 07:01

To je 10 najbolj branih člankov letošnjega leta na spletnem portalu Požareport:

1

19. januar Razkritje afere, ki je že osem dni kasneje pripeljala do zamenjave ministra za kulturo Dejana Prešička. Prešiček je danes zaposlen na sedežu stranke SD ter po novem živi s strankarsko kolegico in evropsko poslanko Tanjo Fajon.

Tragedija ministrstva za kulturo. Priljubljeni uslužbenec storil samomor, ker naj bi ga minister zmerjal, žalil in poniževal.

2

27. junij Brutalni in očitno naročeni nočni pretep mariborske sodnice Daniele Ružič pred njeno domačo hišo še vedno ostaja velika skrivnost!

Ozadje brutalnega pretepa mariborske sodnice smrdi do neba. No, vsaj do Sove!

3

5. februar Televizijski in radijski zvezdnik Marko Potrč je bil na sodišču kasneje oproščen, toda ostal naj bi brez številnih oglaševalskih pogodb. Požareport je bil - kako značilno - tudi edini medij, ki je sploh poročal o tem sojenju.

Prikrita temna stran Marka Potrča in selfijev z Lili Žagar: nasilje nad bivšo b

Zakaj se Šarec hvali celo s tem, kako milostno odpira trakt vladne palače, da lahko invalidi pridejo do Pahorja?!

Sat, 28/12/2019 - 06:57

Resnično, pa kaj, za božjo voljo, je s temi našimi politiki med letošnjimi božičnimi prazniki. Kot za stavo tekmujejo v spletkarjenju in primitivizmih.

Po nekdanjem predsedniku republike Milanu Kučanu in njegovem neploskanju med osrednjo državno proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti v Cankarjevem domu (več tukaj) ter državnem sekretarju na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Jerneju Štromajerju (SD) in njegovem debilnem voščilu za božič (Vesel božič, umazane živali!) se je temu prazničnemu trendu pridružil še predsednik vlade in LMŠ Marjan Šarec, v zadnjem iz serije svojih intervjujev - v ljubljanskem časopisu Dnevnik.

Če še lahko - z veliko dozo cinizma in čisto navadnega smeha, češ, populizem in to - spremljamo in prenašamo Šarčeve "politične izjave", kako po novem on praktično čisto nič ne more, saj ima samo 13 poslancev, o njegovi neosamljenosti na evropskem parketu, kako je on šef svojemu državnemu sekretarju Damirju Črnčecu in ne Črnčec njemu (čeprav ob tem, v t

Vojna za evropske sodnike (II.): zakaj na sodnem svetu zaslišujejo kandidate, če poznajo novinarje, in uničujejo dokumente?!

Fri, 27/12/2019 - 06:54

"Preveri naj se tudi brisanje posnetkov razgovora s kandidati ... in preverijo naj se tudi navedbe o pritiskih, ki naj bi se izvajali ..." (iz prijave dveh kandidatov za evropske sodnike na KPK)

Sodni svet je novembra za dve sodniški mesti na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu predsedniku republike Borutu Pahorju "soglasno" predlagal Klemna Podobnika (izrednega profesorja na ljubljanski Pravni fakulteti) za eno mesto, za drugo pa Nino Savin Bossiere (strokovno sodelavko na tem evropskem sodišču) in Jureta Vidmarja (profesorja na pravni fakulteti univerze Maastricht na Nizozemskem), in začela se je - po padcu prvih dveh kandidatov, Mira Preka in Marka Pavlihe - nova vojna za evropske sodnike.

Spomnimo, pred dnevi smo že ekskluzivno poročali o spornem opravljivem pismu dolgoletnega slovenskega sodnika v Luksemburgu Marka Ilešiča (vir), pismu, ki naj bi zastrupilo (kontaminiralo) in okužilo dosedanji potek postopka.

NEMAGISTRA, KI JE NE NAJDE NITI GOOGLE

Ko sodni svet na eni

Ko Kučan na proslavi ne zaploska Pahorju, to ni le nevljudno, nespoštljivo, ampak zlasti odraz malega človeka. Vseh pogledov.

Wed, 25/12/2019 - 07:27

 

Ko/če Kučan - na osrednji državni proslavi - ne zaploska Pahorju, ne gre samo za znak nevljudnosti ali nespoštovanja (pa ne samo Pahorja kot aktualnega predsednika, ampak posledično tudi simbolov slovenske države), tudi ne samo tipično Kučanovega političnega intrigantstva, spletkarjenja in njegove osebne zamerljivosti (saj Pahorja sovraži celo še bolj kot Janeza Janšo), kar se mu še zvišuje z naravnim staranjem (in tega, kot vidimo, niti na proslavah ne skriva več; hja, morda celo namerno?!), predvsem pa znak malega človega. In to malega človeka v vseh pogledih.

Ko predsednik vlade Marjan Šarec na ponedeljkovi parlamentarni proslavi v državnem zboru (ob dnevu samostojnosti in enotnosti) na koncu ne zaploska slavnostnemu govorniku Jožetu Tanku, poslancu SDS in podpredsedniku državnega zbora, si mislimo svoje. Okej, bil je tipično po Šarčevo jezen in zamerljiv, ker je Tanko, med drugim, sesul tudi njegovo vlado.

Toda po drugi strani je dolgoletni poslanec Tanko povedal celo vrsto br

Cinkarna: Borut Jamnik deklasiral Marjana Šarca. Ker se ga Šarčevi lotevajo kot amaterji, tudi z nekimi članki pri Vodušku.

Tue, 24/12/2019 - 06:52

Zlasti po izbruhu razvpite afere Lepa N.-Sova je Šarčev notranji krog kljub številnim medijskim poskusom, da ga nekako znova dvignejo, tako močno oslabljen, da tudi zaradi novih razmerij sil znotraj Šarčeve koalicije ni več velikih možnosti, da bi se lahko Boruta Jamnika resno lotili pri njegovi začetni točki, na domačem dvorišču - Modri zavarovalnici.

Zakulisna zgodba (igra) okoli včerajšnje izredne skupščine Cinkarne Celje, d. d., ki je imela eno samo točko dnevnega reda, izvolitev novega člana nadzornega sveta, po nedavnem odstopu Boruta Jamnika (20. novembra), sicer predsednika uprave Modre zavarovalnice, je bila naslednja: če bo skupščina za novega nadzornika izglasovala Franja Bobinca, bivšega prvega človeka Gorenja, ki je bil "kandidat države", bi Jamnik premagal Marjana Šarca, saj je krog okoli predsednika vlade napovedoval, da Bobinac ne bo šel skozi, ker ga forsira - Borut Jamnik.

Vir: Požareport, včeraj, ponedeljek, 23. 12. 2019

Spomnimo: kabinet predsednika vlade ozi

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.