Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 13 min 41 sec ago

Vrnitev razvpite Lidie Glavina: ne mit, ampak resničnost? Ona bi Telekom, Golob pa ji tudi osebno ogromno dolguje.

Thu, 29/09/2022 - 06:00

Novo upravo* državnega Telekoma Slovenije bi lahko, po nekaterih informacijah, imenovali že prihodnji ponedeljek, ko je predvidena seja novega nadzornega sveta - pod vodstvom Žige Debeljaka, hkrati tudi predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga, članica te nove uprave pa bi lahko postala Lidia Glavina, nekdanja - razvpita - predsednica uprave SDH, ki se je po odhodu iz SDH konec leta 2019 zaposlila kot direktorica hčerinske družbe GEN-I v Milanu (vir).

To neverjetno možnost, ki zgleda skoraj kot mit, glede na dejstvo, kdo Lidia Glavina je, kako je februarja 2017, med vlado Mira Cerarja, sploh prišla na SDH (vir: Ženska z Googla) in kako je odšla, je predsednik vlade in Gibanja Svoboda Robert Golob pred nekaj dnevi testiral skozi časnik Delo, kjer to sicer običajno počne, javne (medijske) reakcije, ne glede na resnično razvpitost Glavinove, pa nobene (kar sicer še največ pove o medijih, ki javnomnenjsko vzdržujejo Goloba).

Mediji torej - pričakovano - molčijo, povsem drugače pa

Majdičev mlin sredi Kranja nenadoma pogori, ko z njim začnejo mešetariti Odlazkovi, in sledi do Gibanja Svoboda

Wed, 28/09/2022 - 06:00

Medtem ko je policija začela preiskovati vzrok hudega požara, ki je minuli ponedeljek skoraj povsem uničil sloviti Majdičev mlin na robu mestnega jedra gorenjske prestolnice Kranj, so zanimivi - uradni podatki - o tem, kdo je pravzaprav lastnik stavbe in kaj se že govori po Kranju:

- Namreč. Gre za podjetje Naš mlin, storitve in gradnje, d. o. o., ...

... ki je v lasti Marka in Eve Odlazek in Sebastjana Zupanca, direktorja Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije in bivšega direktorja Komunale Tržič, ko je bil župan Tržiča Borut Sajovic, zdaj vodja poslanske skupine največje vladne stranke Gibanje Svoboda. In tako sledi tega podjetja vodijo tudi do stranke Roberta Goloba.

In kdo je Marko Odlazek?

Marko Odlazek je brat neprimerno bolj znanega smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka, najdemo - Marka Odlazka - ga med prvimi velikimi in hkrati spornimi posli, povezanimi z družino Odlazek (Krater, d. o. o., Eurofit, d. o. o., Salomon, d. o. o.), potem

Realna ocena: minister Bešič Loredan je ujetnik lastnega populizma, ni sposoben širše slike, kaj šele reformirati zdravstva

Mon, 26/09/2022 - 06:00

Famozna kazenska ovadba, ki jo namerava podati ministrstvo za zdravje zoper vodstvo Splošne bolnišnice Celje, zaradi "objektivne odgovornosti in suma kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti" (vir), je pravno gledano na izjemno na trhlih nogah. Če ne bo šlo celo za krivo ovadbo, kar je pa tudi kaznivo dejanje?!

Tako, na primer, meni znani ljubljanski odvetnik Blaž Kovačič Mlinar:

Vir: Twitter

No, če bo ministrstvo za zdravje to kazensko ovadbo na koncu sploh dejansko vložilo, saj so jo - zaenkrat - samo medijsko pompozno napovedali.

Ni pa dvoma, vsaj po naših informacijah ne, da je ukaz za vložitev kazenske ovadbe dal minister za zdravje Danijel Bešič Loredan (Gibanje Svoboda) osebno. Pri tem gre, citiramo enega od znanih slovenskih zdravnikov (ki ne želi biti imenovan), za "ovadbo, ki je nesmiselna ter odraža nemoč in nesposobnost Bešič Loredana, da bi se odločal racionalno, v skladu z dejstvi.

Danijel Bešič Loredan je ujetnik lastnega populizma, (napovedana; op. a.) o

Afere Celjske bolnišnice kot vrhunska zdravniško-politična spetka: Golob pa zdaj tja pošilja "denarnico Toneta Ropa"

Fri, 23/09/2022 - 06:00

Najnovejša afera Splošne bolnišnice Celje (SBC), kot posledica tragične zamenjave identitete dveh bolnikov, enega umrlega in enega preživelega, živega, bi lahko bila tudi posledica vrhunske zdravniške-politične spletke, če ne že kar trilerja, pri čemer naj bi bilo resnično ozadje te zgodbe - boj za denar, za provizije.

Resnično ozadje?!

Tako vsaj meni eden od medijsko najbolj znanih zdravnikov, ki želi ostati neimenovan, a nam je včeraj, poznavajoč celjske razmere in siceršnje poslovne modele slovenskega javnega zdravstva, tudi pojasnil določene - prikrivane (?!) - okoliščine:

- Zamenjave identitet se znotraj bolnišnic žal vedno dogajajo, gre pač za napake s človeškim faktorjem, ki jih žal ni mogoče nikoli povsem izključiti. Le da se potem rešujejo z notranjimi mehanizmi, ta zgodba v Celju pa je verjetno medijsko tako močno izbruhnila zato, ker je to nekdo tako želel, hotel in jo tudi sprožil.

- Čisto možno je, da je afero javno plasiral Dragan Kovačič, predstojnik kardiološkega oddelk

Na žalost: Bešič Loredan samo ortoped, nič več. Tudi celjske solze morda zaigrane, itak je pa tarča Urške Klakočar Zupančič.

Thu, 22/09/2022 - 06:00

Da potekajo dnevi hudega grmenja znotraj in okoli ministrstva za zdravje, je razvidno tudi širši javnosti, a vse to konkretno potrjujejo tudi tisti naši viri, ki neposredno delajo z ministrom za zdravje Danijelom Bešičem Loredanom (Gibanje Svoboda):

- V senci zloglasne tragedije, pogojene s človeškim faktorjem, uprizorjene sredi Splošne bolnišnice Celje, in torkove - sicer manj znane - "nesmiselne, neodgovorne in škodljive" razrešitve direktorja Zavoda za transfuzijsko medicino (Steva Lekiča, ki ga je sicer postavila vlada Marjana Šarca, na predlog tedanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra, danes pa - praktično - enega od treh ljudi, ki vodijo ministrstvo za zdravje), je Bešič Loredana zapustila (včeraj) že druga državna sekretarka Breda Božnik.

Menda zato, ker se je - po mnenju Komisije za preprečevanje korupcije - med dvema nezdružljivima funkcijama, Socialno zbornico, kjer je Božnikova predsednica, in funkcijo državne sekretarke, v teh razmerah, ki na ministrstvu za zdravje zdaj v

Izpoved specialca: Milović je Žul, začeli smo na Catch the cash, za Jankovića ven metal rogovce, a pri Golobu gre predaleč

Wed, 21/09/2022 - 06:00

Po objavi včerajšnjega članka ("Vodovodarji: Negola, Golobov neformalni svetovalec za varnost, proti direktorju Sove") so se ključni akterji - poznavajoč razmere pričakovano - zavili v pomenljiv molk, zato pa danes objavljamo izpoved nekdanjega (policijskega) specialca, ki je bil dolga leta sopotnik Miloša Njegoslav Milovića in ga zato tudi odlično pozna. Izpoved je seveda (vedno) subjektivna, a se ujema z javno že znanimi in dostopnimi podatki, je pa razumljivo, da sogovornik ne želi biti imenovan.

Povedano pa naslednje:

- "Negola" mu pravijo predvsem v Kamniku, kjer živi, mi, vsi policijski specialci, smo namreč imeli svoje vzdevke, pa smo Milovića klicali "Žul" (eni tudi Djul).

- Služiti dober, pravi denar, ob rednem policijskem delu, smo začeli s Cath the cash, kje smo oboroženi varovali in prevažali denar. Željko Pavlica, ki danes dela z Aleksandrom Čeferinom na Uefi, je kot varnostnik tedanjega predsednika vlade Janeza Drnovška ta denar prevažal celo s službenim Drnovškovim avtom

Vodovodarji: Negola, Golobov neformalni svetovalec za varnost, proti direktorju Sove

Tue, 20/09/2022 - 06:00

17. junija letos je minilo točno 50 let od znamenitega vloma v sedež demokratske stranke ZDA v kompleksu Watergate, ko je - 17. junija 1972 - skupina "vodovodarjev", po nalogu sodelavcev takratnega republikanskega predsednika Združenih držav Amerike Richarda Nixona vdrla v prostore Nacionalnega odbora demokratske stranke. Kar je potem sprožilo veliko ameriško politično in ustavno krizo, ki je čez dobri dve leti, 9. avgusta 1974, pripeljala tudi do Nixonovega odstopa. 

Za osvežitev spomina: Nixon, kot rečeno, ni naročil vloma in je celo vprašal, "kateri bedak je to ukazal", vendar pa je kasneje aktivno sodeloval pri prikrivanju dokazov oziroma sledi, ki bi vodile do njegove kampanje. Vlom in prisluškovanje so sicer naročili svetovalci iz vrha Nixonove vlade in volilne kampanje, saj so želeli priti do informacij o strategiji in taktiki demokratske stranke pred predsedniškimi volitvami novembra istega leta, na katerih se je Nixon potegoval za svoj drugi mandat.

Tako imenovani vodovodarji

Razkrivamo: Golobove pogoje Brglezu in taktiko, kako bi Milana Brgleza zapakirali kot bolj neodvisnega od Anžeta Logarja

Mon, 19/09/2022 - 06:00

Nekdanji premier in propadli politik Miro Cerar, danes znova "samo" profesor na ljubljanski Pravni fakulteti, ki je z Milanom Brglezom, evropskim poslancem Socialnih demokratov, sicer močno osebno obremenjen, saj naj bi mu Brglez - takrat, med vladavino Cerarjeve SMC, "zasadil nož v hrbet", je pred dnevi za portal Siol.net kljub temu o Brglezu povedal nekaj stvari, ki zagotovo držijo, ter da on, Cerar, zaradi tega nima zaupanja v takšne ljudi, in da si "za predsednika republike ne želi nekoga s takšnim značajem, kot ga ima gospod Brglez" (več na tej povezavi): češ, Brglez je preračunljiv in človek močnih osebnih ambicij, ideološko pa najbližje Levici.

Za osvežitev spomina

Toda osebno preračunljivi in ljudje močnih osebnih ambicij so praviloma vsi politiki, vključno z Mirom Cerarjem. Tudi on je osebno preračunljivo zavrnil ponudbo predsednika republike Boruta Pahorja, da postane varuh človekovih pravic, ker je hotel v politiko, in preračunljivo zavrnil tudi ponudbo Alenke Bratušek, da b

Če danes ali jutri Golob podpre Brgleza, lahko pričakujemo še odstop Nataše Pirc Musar. Da reši to, kar ji je še ostalo.

Thu, 15/09/2022 - 06:00

Namesto uvoda: avtor teh vrstic je bil včeraj popoldne na predvolilnem dogodku predsedniškega kandidata Iva Vajgla - na mariborskem Vekšu. Vajglu, sicer Mariborčanu, je v modro dvorano na Razlagovi ulici 20 uspelo privabiti zgolj pet (5) obiskovalcev (od tega je bila ena njegova sošolka iz 3. A razreda slavne mariborske Prve gimnazije, če sem si prav zapomnil, ki nam je kasneje nostalgično zaupala, kako je bil Vajgl "vedno najpametnejši v razredu"), poleg, seveda, članov svojega maloštevilnega štaba volilne kampanje, kjer smo lahko opazili tudi nekdanjega poslanca Golobičevega Zaresa Tadeja Slapnika, od sedme sila pa samo moja malenkost:

Ivo Vajgl, včeraj popoldne na Vekšu, ob 16.00 (foto: Bojan Požar)

No, Vajgl je kljub temu povedal svoje. In kar zanimivo poslušanje, saj Vajgl med sicer precej vprašljive politične ocene retorično spretno vpleta svoje osebne karierne spomine. Med drugim je pričakovano sesuval Boruta Pahorja in SDS, vključno z Anžetom Logarjem, in povedal, da so mu

Levi (pre)obrati: Milan Brglez kandidat koalicije, Kučan se odreka kompromitirani Nataši Pirc Musar?!

Wed, 14/09/2022 - 06:00

Po nedavnem vstopu Janeza Ciglerja Kralja, vodje poslanske skupine NSi, v tekmo za predsednika republike ("Kralja za predsednika!") se preobrati med to kampanjo, ki se formalno sicer sploh še ni začela, dobesedno vrstijo:

- Marta Kos je zdaj odstopila tudi kot podpredsednica Gibanja Svoboda in tako potrdila naše napovedi, kaj se bo dogajalo z njeno politično kariero (tukaj), hkrati pa na dan prihajajo informacije, ki razkrivajo (resnične) okoliščine njenega odstopa ...

Vir: Twitter

... ter razkrivajo razmerja znotraj vodilne vladne stranke, kjer očitno poka po šivih, saj se bijejo spopadi vsi proti vsem. A več o tem - na tem portalu - prihodnje dni.

Medklic: Je pa ob vsem tem, kar se pravkar dogaja z Marto Kos, tudi zelo malo verjetno, da bi lahko postala nova slovenska veleposlanica v ZDA, četudi je bilo to morda res na skrivaj dogovorjeno (vir).

Kakorkoli, razkritja na Požareportu, povezana z Marto Kos, so očitno povsem spremenila potek predsedniških volitev, kar podrobneje op

Hecni sklep zamenjave direktorja Pošte, kdo grozi, da bo zapustil Gibanje Svoboda in kaj policija išče na Elektru Ljubljana?

Tue, 13/09/2022 - 06:00

Da je bila predčasna razrešitev Tomaža Kokota, generalnega direktorja Pošte Slovenije, po zamenjavi oblasti in prihodu vlade Roberta Goloba samo še vprašanje časa in tehnologije, je bilo že dolgo znano, toda včerajšnji sklep nadzornega sveta Pošte o zamenjavi oziroma odpoklicu Kokota, je - z vidika resnega korporacijskega vodenja državnih podjetij - vsaj nenavaden, če ne celo hecen, vključno s tem, da je moral Kokot direktorske posle predati točno ob 14. uri in 12 minut:

Opomba: del sklepa nadzornega sveta, ki na tem faksimilu ni viden, obsega zgolj osebne podatke odpoklicanega generalnega direktorja Pošte Slovenije Tomaža Kokota.

Ta sklep je podpisala predsednica nadzornega sveta in mariborska odvetnica Urška Kežmah, sicer tudi osebna odvetnica državnega sekretarja za obrambo Damirja Črnčeca. Kokot pa zdaj zato, predvidevamo, razmišlja tudi o tožbi.

Ko Golob deklasira Ribiča

Medtem pa je premier in predsednik Gibanja Svoboda Golob že dokazal, in to javno, na prvem programu Ra

100 dni Golobove vlade na AGRFT: namerno se šli teater, kršili pravila univerze in pometli meje med politiko in novinarstvom

Fri, 09/09/2022 - 06:00

Avtor teh vrstic je včeraj govoril z enim od profesorjev na eni od ljubljanskih fakultet, sicer tudi nekdanjim poklicnim politikom, na temo 100 dni vlade Roberta Goloba. Bil je, torej profesor in bivši politik, šokiran nad dejstvom, da so šli to - minuli četrtek dopoldne - delat na AGRFT (Akademija za gledališče, radio, film in televizijo), saj je sprva, kot pravi, celo mislil, da je vlada šla tja na neki delovni obisk, potem pa je videl, za kaj v resnici gre, in ni mogel verjeti, citiram:

- "Neverjetno, načrtno so šli na AGRFT, ker so se namerno šli teater, predstavo. Saj vi bi sicer (lahko) šli na ekonomsko ali pravno fakulteto, če že. To tudi ni bila predstavitev prvih sto dni vlade, ampak proslava."

In res, med gosti v dvorani je bilo več članov vladne koalicije (poslancev in drugih politikov Gibanja Svoboda, Socialnih demokratov in Levice) kot pa novinarjev.

A kar je najbolj grozno, Robert Golob, prisotni člani vlade in drugi politiki so več kot očitno kršili tudi avtonomijo unive

Mlada Udba proti stari, panika zaradi kompromitirane Nataše Pirc Musar, vrača se ideja, da bi kandidiral Peter Čeferin

Thu, 08/09/2022 - 06:00

Takoj po - sicer pričakovanem - odstopu Marte Kos iz predsedniške tekme, je avtorju teh vrstic eden od največjih poznavalcev tranzijske levice sporočil naslednje: "Odstop Marte Kos je odprl vrata dokončnemu, verjetno zadnjemu spopadu med staro in mlado Udbo v Sloveniji, zato zmaga Nataše Pirc Musar ni tako samoumevna".

In res: Pirc Musarjeva de facto postaja vedno bolj kompromitirana predsedniška kandidatka (njeni obremenjujoči preteklosti, dokazanim lažem in skrajno problematičnemu značaju, povsem neprimernemu za funkcijo predsednice republike, kaj šele za moralno avtoriteto, kar si želi biti Nataša Pirc Musar, se zdaj pridružujejo tudi njeni javni nastopi), zato je znotraj omrežij tranzicijske levice že čutiti celo rahlo paniko, češ, kaj pa če NPM na koncu res izgubi proti Anžetu Logarju?!

UKZ minirala Kosovo, Golob pa je ni branil

Kot točne so se potrdile tudi informacije, ki jih je prejšno nedeljo med oddajo Ura moči na Planetu TV ekskluzivno navedel komentator Peter Gregorčič. Ur

Česa vam Socialni demokrati po sobotni klavzuri niso povedali, zakaj Fajonova ustanavlja vlado v senci in ali Golob to ve?

Tue, 06/09/2022 - 06:00

Za Dejana Židana - nekdanjega predsednika Socialnih demokratov, bivšega predsednika državnega zbora, še prej pa vodilnega menedžerja Panvite, ki se mu na aprilskih parlamentarnih volitvah celo sredi domačega Prekmurja ni uspelo prebiti v državni zbor, čeprav se je prej sramežljivo spogledoval tudi s kandidaturo za predsednika republike, no, službo je potem prijazno dobil kot državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, pri strankarskem kolegu Matjažu Hanu - je bila minula sobota s klavzuro vodstva SD, kulinarično obogatena z novooživljenim piknikom ljubljanske SD v Mostecu (po šestih letih!), sodeč po njegovem zapisu na twitterju, prejkone bolj romantičen dan:

"... Zajtrk v Murski Soboti, dopoldan klavzura stranke v Ljubljani, popoldan kilometri nordijske hoje na slovenski obali in še skok v morje, pozna večerja pa bom ponovno v Murski Soboti. Ja, res ena lepa sobota."

Toda eno je sobotna romantika politično napol izgubljenega Židana, drugo pa politična realnos

Če je vedela Megla, je vedelo tudi uredništvo Mladine, vrh LDS, zdaj Levice. In zakaj direktor policije ne vliva zaupanja?!

Mon, 05/09/2022 - 06:00

Minuli četrtek bi morala Tarča na TV Slovenija obravnavati megaafero Smodej (#Fotopub, #aferaSexRadiator), kar bi bilo glede na silovito odmevnost afere povsem pričakovano in novinarsko logično, a do tega ni prišlo. Ker naj bi na uredništvu Tarče modro ugotovili, da kakor nimajo nobenih novih ekskluzivnih dejstev, čeprav bi se že na podlagi doslej znanega in predvsem zamolčanega ob primerni izbiri sogovornikov v studiu dalo narediti izvrstno oddajo. To je vendar logično, toda šlo je za tipični refleks - politične - samocenzure slovenskega "resnega" novinarstva.

Ker afera je pač preblizu naših, beri: Levice (več na tej povezavi).

Namesto afere Smodej je Tarča potem - pod krinko soočenja dveh še neuradnih kandidatov za predsednika republike - poskušala uprizoriti javno sojenje enemu od njih, Anžetu Logarju, in to zaradi tvitov, ki niso njegovi, ampak od Janeza Janše, Žana Mahniča in Aleša Hojsa (vsi SDS), kar pa se, sojenje namreč, ni izšlo povsem po načrtih. Je pa Tarča med oddajo sluča

Telekom in spletka SDS, ki škodi predsedniškemu kandidatu Logarju

Sat, 03/09/2022 - 06:00

Ne prejšnji teden, ampak še ta četrtek popoldne je Tomaž Jontes, dolgoletni vodilni uslužbenec Telekoma Slovenije, nekdanji varovanec zdaj že pokojnega Janeza Kocijančiča, do četrtka zvečer pa tudi član in podpredsednik Telekomove uprave (spomnimo, za člana uprave so ga imenovali marca 2021, znotraj tako imenovane kvote NSi), veljal za tistega člana sedanje uprave TS, ki bi - kljub novi vladni koaliciji - lahko ostal član Telekomove uprave in morda postal celo predsednik uprave (več na tej povezavi), toda še isti dan, skratka, v četrtek zvečer, malo pred polnočjo, udari novica (tukaj), da so ga člani nadzornega sveta celo krivdno razrešili.

"Forenzična analiza" tega, kaj se je pravzaprav zgodilo, nam pokaže naslednje:

- Člani nadzornega sveta pod vodstvom Iztoka Černoše (SDS), ki jih bo prihodnji teden, 8. septembra, skoraj zanesljivo razrešila izredna skupščina TS*, so sporazumno odslovili predsednika uprave Cveta Sršena (SDS) in članico uprave Barbaro Galičič Drakslar, ki jo je na Te

Koga vse je že hotel zamenjati Ribič, a je hkrati oplel pri Golobu, in prva tri imena za novega šefa Telekoma Slovenije

Fri, 02/09/2022 - 06:00

Andrej Ribič, bivši vodja volilne kampanje Gibanja Svoboda pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami za zdaj še vedno ostaja brez zaželene funkcije direktorja ali predsednika uprave kakšnega državnega podjetja, čeprav je hotel zase izprazniti vsaj že tri takšna delovna mesta, pa mu ni uspelo, saj je hkrati "oplel" pri Robertu Golobu. To so naše informacije, potem ko so na Delu pred dnevi rahlo poročali o njegovih zakulisnih interesnih spopadih z ministrom za finance Klemnom Boštjančičem (vir), ki sicer sodi v krog Boruta Jamnika (Modra zavarovalnica), Mateja Narata (Sava) in Žige Debeljaka, novega predsednika uprave Slovenskega državnega holdinga, predsednika upravnega odbora DUTB in še predsednika nadzornega sveta Gen:

- Ribič se je doslej, tako viri, "oziral" oziroma ciljal že vsaj na tri vodilne funkcije v treh različnih firmah v 100-odstotni državni lasti, potem ko je nekako uvidel, da mu ne bo uspelo postati generalni direktor Elesa (in zrušiti Aleksandra Mervarja), kjer je sicer,

Francozi jezni, kabinet na Gregorčičevi proti Revozu: nadutost Golobove svetovalke in kako ministru Hanu pokazati vrata

Thu, 01/09/2022 - 06:00

Viri: kabinet predsednika vlade na Gregorčičevi ulici, včeraj dopoldne, dan pred odhodom Roberta Goloba na enodnevni obisk v Pariz, kamor ga vabi francoski predsednik Emmanuel Macron. Tema: podaljšanje dogovora med novomeškim Revozom in državo Slovenijo. Prisotni med drugimi: premier Golob, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, predstavnik Revoza in Golobova svetovalka za gospodarstvo Saša Leban.

Spomnimo: vse slovenske vlade doslej so Revoz in obstoj tega francoskega podjetja v Sloveniji zagovarjale in podpirale, ta, Golobova vlada pa od Revoza zahteva predložitev argumentov (dokazov), da je to podjetje za Slovenijo pomembno. Takšno naj bi bilo vsaj stališče Saše Leban, ki naj bi ga, na začudenje ostalih navzočih, podprl tudi Golob. Še več, Lebanova naj bi na tem sestanku osupnila z nadutostjo, lahkotnost njenega vztrajanja na tezi, da mora Revoz po novem dokazati, kako ga Slovenija potrebuje, ne pa morda nasprotno, pa je tako rekoč absurdna, nerazsodna.

Revoz iz

S Kosovo in Kosi konec tudi pri Golobu: Barbutovski že padel, naslednja je Emilija Stojmenova, tudi varovanka Marte Kos

Wed, 31/08/2022 - 05:00

Natančni Peter Jančič, odgovorni urednik Siola, ima tehnično seveda povsem prav: Marta Kos (Gibanje Svoboda) ni odstopila od kandidature za predsednico republike, saj kandidature sploh še ni vložila, lahko je zgolj odstopila od namere, da bo kandidirala, je pa skozi medije ves čas funkcionirala kot uradna predsedniška kandidatka. Da je odstopila zaradi spremenjenih okoliščin iz osebnih razlogov, kot sporoča Kosova (tukaj), je pa seveda blefiranje in sprenevedanje, razen, seveda, če gre za takšne okoliščine in takšne osebne razloge, kot jih navajamo v nadaljevanju tega članka:

- Da Robert Golob in del Gibanja Svoboda (že vse od začetka) ni bil najbolj navdušen nad njeno kandidaturo, se je hitro opazilo. Golob je dolgo časa ni hotel javno najaviti kot kandidatke, čeprav ga je, tako naši viri iz GS, Kosova k temu več čas silila. To se je zgodilo šele po tem, in pravzaprav prepozno, ko je svojo kandidaturo že najavila njena neposredna konkurentka Nataša Pirc Musar. In spomnimo, niti Urška

Danes mali dan D za SD: očitki na račun Fajonove vedno hujši, Levaniča pregnal kar Golob

Tue, 30/08/2022 - 06:00

Očitki na račun (ožjega vodstva) stranke SD, ki jih je včeraj za Planet TV, dober mesec dni pred "usodnim" kongresom SD (8. oktobra), izrekel nekdanji predsednik te stranke Igor Lukšič, so pravzaprav uničujoči: "Slab kadrovski izplen SD v povolilnih menjavah je posledica realnega stanja stranke. S (komaj) šestimi odstotki podpore je SD namreč palček, ki ga velika Svoboda težko jemlje resno" (vir), Tanja Fajon, predsednica SD in zdaj ministrica za zunanje zadeve, pa ni storila nič proti upadanju volilne podpore stranki.

A tudi sicer so očitki na račun Fajonove znotraj stranke vedno hujši:

- Da se zaletava (z izjavami), tako pri zunanji politiki in predsedniških volitvah. Včeraj, denimo, na dan odprtja Blejskega strateškega foruma, je Fajonovo glede Hrvaške in schengna poklopila celo ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar (Gibanje Svoboda) pa tudi blamaža okoli dejstva, da SD nima svojega kandidata za predsednika republike, je skoraj izključno krivda Tanje Fajon.

- Da misli samo na

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.