Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 2 hours 14 min ago

Analiza globokega insajderja: Stranka SD ni bila pripravljena na smrt Janeza Kocijančiča, in se jim dogaja

6 hours 26 min ago

Ob najnovejših dogajanjih znotraj stranke SD in boljšem razumevanju le-teh ekskluzivno objavljamo krajšo analizo dolgoletnega resnega insajderja LDS in SD oziroma slovenske politično-poslovne scene na tranzicijski levici. Gre pa za zapis iz tako imenovanega "globokega ozadja". Kar pomeni, da novinar lahko objavi vse, s citati vred, ne sme pa zapisati (izdati), kdo mu je to povedal, kdo je njegov vir. Torej:

"SD ni bil pripravljen na smrt Janeza Kocijančiča. In se jim dogaja. Tudi Milan Kučan nima več prijatelja, sogovornika, ki bi mu svetoval. Podpiranje Levice je bila taktika prevzema v prihodnosti, da bi SD priključil Levico.

Življenjski cilj Boruta Jamnika

A računica se ne izide. In smolo imajo, ker Borut Jamnik (predsednik uprave Modre zavarovalnice; op. a.), čigar življenjski cilj je mandatarstvo in posledično državno upravljanje gospodarstva, nima podpore. Zadostne. Kocijančič mu jo je pred dvema letoma odrekel. Gregor Golobič pa se ne znajde več. Tudi on nima več koga vprašati z

Socialni demokrati odkrito, brez novinarjev: Damijan je odpadek pri Janši, Erjavec pa nas bo spet samo zaj...l

Wed, 02/12/2020 - 06:00

"Razpad sistema" v stranki Socialnih demokratov, o čemer smo ekskluzivno že poročali pred dvema dnevoma (več na tej povezavi), je začinjen tudi z razkolom znotraj poslanske skupine SD, kjer vodja poslanske skupine Matjaž Han in poslanec Samo Bevk nista podpisala zahteve za referendum o najnovejšem financiranju Slovenske vojske, kaže pa se tudi do obeh neuradnih kandidatov za novega mandatarja združene leve sredine v koaliciji KUL Jožeta Damijana in Karla Erjavca.

Pri tem je že danes več kot očitno najmanj dvoje:

- Da SD za mandatarja ne podpira več Jožeta Damijana, kaj šele Karla Erjavca.

- In da se v stranki SD vedno bolj zavedajo enormne politične napake, narejene s Tanjo Fajon, ki je praktično že nekaj dni po oktobrskem kongresu SD, kjer bila izvoljena za novo predsednico stranke, morala podpreti - od zunaj vsiljenega - Damijana za mandatarja, pri čemer je tako avtomatično izgubila status resne pretendentke za predsednico vlade, stranka SD pa je fasala ponižujočo vlogo stranke, ki s

Jenull, sin tožilca in Jankovićeve uradnice, ki ji sodijo zaradi korupcije, grozi z nasiljem. Svojim - ali od Anisa Ličine?!

Tue, 01/12/2020 - 06:00

Ta država, slovenska družba postaja totalno zblojena:

Ne preveč uspešna pevka Jadranka Juras na javni TV Slovenija obtoži Slovensko vojsko, in to brez vsakršnih dokazov, da na mednarodnih misijah pobija lokalno prebivalstvo - torej, da počenja vojne zločine, Zlatan Čordić - Zlatko, neki čisto povprečni komercialni raper, ki je na podlagi političnih in drugih zvez dobil status "samozaposlenega kulturnika", takšnega ranga, ki mu država (beri: davkoplačevalci) plačuje davke in prispevke, na ulici sredi Ljubljane, in to še sredi belega dne, v spremstvu nekega fužinskega bodigarda fizično in psihično nadleguje direktorja NIJZ (tukaj), ko mu država končno ukine prej omenjeni finančni privilegij, pa tip pridivja na ministrstvo za kulturo, kjer se dere, grozi in ustrahuje neko uradnico, še famozni Anonymus se sfiži v Sloveniji in se ukvarja predvsem s tem, kdo bo novi ustavni sodnik (?! - vir), zdaj pa Jaša Jenull, eden od neuradnih organizatorjev petkovih protestov proti Janševi vladi, meni n

Židanu se je zgodil teran, Tanji Fajon teren, glavni pa naj bi bil Štromajer. In kako na Popu spina Anže Božič.

Mon, 30/11/2020 - 06:00

Če se je Dejanu Židanu, prejšnjemu predsedniku SD, "zgodil teran", se Tanji Fajon, zdajšnji predsednici SD, "dogaja teren", kot je izključevanje Emila Rojca, župana Ilirske Bistrice, iz stranke Socialnih demokratov nekdo kratko in jasno opisal na twitterju.

Po naših informacijah naj bi bil trenutno "glavni ideolog" stranke SD nekdanji državni sekretar na šolskem ministrstvu Jernej Štromajer, a tudi zato, ker naj bi bil na Levstikovi najglasnejši.

Med županom Rojcem in njegovim sinom Borutom ter vodstvom SD se je zgodila prava vojna, padajo kar težke besede (vir), pri čemer so mediji seveda spet gladko spregledali, da je že pred nekaj tedni stranko SD zapustil tudi župan Radelj od Dravi Alan Bukovnik (vir), ki sicer velja za enega od najboljših slovenskih županov, vse to pa že kaže na določen kontekst. Pri Rojcu in Bukovniku gre sicer za različna primera, toda politično-strateško ni dvoma, da stranka SD ostaja brez dveh izjemno priljubljenih županov, na sedežu SD, znotraj vile na L

Ekskluzivno: Kot vse kaže, je nekdo na šolskem ministrstvu izdal Kreka, da ga je lahko pričakal Zlatko Čordić

Sun, 29/11/2020 - 06:00

Ob najnovejših informacijah (vir), ki te dni prihajajo z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), je zagotovo najbolj alarmantno naslednje: Vse namreč kaže, da je lokacijo in čas gibanja Milana Kreka, direktorja NIJZ, ki ga je minuli ponedeljek na ulici sredi Ljubljane nasilno nadlegoval raper Zlatan Čordić - Zlatko v družbi javnosti še neznanega spremljevalca, menda nekakšnega Zlatkovega varnostnika, izdal nekdo na šolskem ministrstvu. To nam je neuradno potrdilo več različnih vladnih virov, in to naj bi Krek tudi povedal policiji.

Fizično in psihično nadlegovanje Milana Kreka se je namreč začelo na Masarykovi ulici, ko je Krek zapustil sestanek na MIZŠ (Masarykova 16), pred šolskim ministrstvom pa sta ga že čakala Zlatko in njegov "varnostnik". Čordić je torej točno vedel, kdaj in kje bo Krek, ta informacija pa je lahko - do Zlatka Čordića - seveda prišla zgolj od nekoga na MIZŠ, šlo je torej za natančno usklajeno in vnaprej dogovorjeno operacijo in tudi zato naj bi na

Osebna izpoved: Vedno bodo ne glede na javne razpise postavili svoje ljudi. In razpisi bodo šov za javnost.

Sun, 29/11/2020 - 06:00

Piše: Aljoša Pečan-Gruden

Zadnje čase precej poslušamo in beremo o teh dveh pravnih postulatih. In zato sem se odločil k debati prispevati nevsakdanji pogled na to tematiko.

Če želimo odgovoriti na to vprašanje, da bomo lahko enakovredno soočili mnenja za in proti, se moramo najprej strinjati, o čem sploh pišemo, govorimo. Ker brez tega minimalnega strinjanja debata nima smisla. Nismo niti v sporu, pogovoru, ker govorimo in pišemo drug mimo drugega, na različnih nivojih smo, ne moremo se srečati in se soočiti. Mimobežni smo.

Pravno državo determinira tudi atribut dopustnosti pravnega sredstva, rednega. Gre torej za pravico do pritožbe – vključujoč seveda tožbo (zoper odločitev državnih organov, organov lokalnih oblasti, sodišč). Ta pravica je praviloma zapisana v ustavi in zakonu. Za to razpravo nima pomena omejitev te pravice v nekaterih posameznih procesnih predpisih zoper nekatera procesna dejanja. Ker je pravica do pritožbe mogoča na koncu, zoper vsa dejanja kot tudi zoper odločite

Trasa Toura 2021 - in kdo je boljši, Roglič ali Pogačar? In ali sta kolesarja boljša tudi od Dončića in Dragića?

Sat, 28/11/2020 - 06:00

Piše: Tone Tiselj

Tako kot se konča vsaka dinastija in vse v našem življenju, se je končala tudi desetletna prevlada ekipe Sky na Dirki po Franciji. Junaki, britanski mušketirji Bradley Wiggins, Chris Froome in Geraint Thomas, ki so pisali nepozabne zgodbe in pred TV-zaslone, na družabna omrežja in na ceste pritegnili svetovni avditorij, se počasi poslavljajo. Organizator dirke, zasebno podjetje A.S.O., je delovalo in deluje v skladu z zahodnim, krutim, neizprosnim kapitalizmom, ki mu ni mnogo mar za ljudi ter za njihovo zdravje in življenje, ampak je osnovno vodilo delovanja samo ustvarjanje dobička. To podjetje je na račun ekipe Sky in njenih junakov brez velikega vložka že pred startom vsakega Toura ogromno zaslužilo. Velik del tega dobička je raje vsako leto namenilo izplačilu dividend svojim delničarjem, kot pa da bi ga vrnilo v kolesarski šport.

Pošteno? Pametno? Sprejemljivo na dolgi rok? Bodo kolesarji in njihovi klubi s tem še zadovoljni?

Organizator za novo desetletje že išče

Covid naj bi ne pokvaril prazničnih nakupov, toda besede "čez praznike bom doma" dobivajo nov pomen

Sat, 28/11/2020 - 06:00

Objavljamo zanimivo študijo družbe Deloitte, ki že 35 let spremlja praznično nakupovanje, preučuje vedenje potrošnikov in ugotavlja, kaj lahko trgovci na drobno pričakujejo od kupcev v praznični sezoni. Letošnja raziskava ponuja pomemben vpogled v to, kako Covid-19 spreminja sezono prazničnih nakupov.

Glavne ugotovitve

• Potrošniki bodo v letošnji praznični nakupovalni sezoni zaradi krize COVID-19 zapravljali previdneje – v povprečju 1.387 USD na gospodinjstvo, kar je 7 % manj kot v letu 2019.

• Potrošniki bodo manj zapravili za darila in več za praznovanje doma (435 USD na gospodinjstvo oz. 12 % več kot lani), druženja zdoma in potovanja pa bodo na letni ravni upadla za 34 %.

• Skoraj 51 % kupcev ima pomisleke glede nakupovanja v fizičnih trgovinah, zaradi česar bodo 64 % vseh prazničnih nakupov opravili v spletni trgovini.

• V porastu so brezstični nakupi: 73 % potrošnikov načrtuje dostavo izdelkov prek tradicionalnih kurirskih služb; pričakuje se tudi dvakrat več prevzemov brez kont

Kaj je Gantar načrtoval za oktober, pa naj bi mu preprečila Tina Bregant. In potem jo je dal trgati Odlazkovim tabloidom.

Fri, 27/11/2020 - 06:00

Pediatrinja Tina Bregant tudi po včerajšnji seji vlade in razširjenjem sestanku vrha koalicije na Brdu pri Kranju ostaja državna sekretarka na ministrstvu za zdravje, čeprav se je zdravstveni minister Tomaž Gantar (DeSUS) želi znebiti.

Tina Bregant se kot državna sekretarka pred naročenimi napadi (objavami) v medijih ni mogla braniti niti z uradno tiskovno službo ministrstva za zdravje, saj se štiri tam zaposlene piarovke ukvarjajo "zgolj in samo z loščenjem zunanje podobe ministra Gantarja" ...

Toda njene razrešitve ni bilo na dnevnem redu vlade, prav tako to ni bila tema koalicije. Vse je zavito v precejšnjo skrivnost, se pa Gantar, ki njene razrešitve uradno še ni predlagal, verjetno boji, da bi ga vlada preglasovala, podobno pa naj bi veljalo tudi za imenovanje njegovega novega izbranca za državnega sekretarja Uroša Prikla, dolgoletnega vidnega člana stranke DeSUS, ki je trenutno zaposlen kot eden od šefov nabave v UKC Ljubljana (vir).

Je pa Gantar že pred dnevi Bregantovi odv

Prebuditi življenje v mrtvilu otopele Slovenije

Fri, 27/11/2020 - 06:00

Piše: Tino Mamić

Človek se zelo hitro nauči, že kot otrok, da na svetu živijo materialisti in idealisti. Eni, ki vse presojajo sebično, drugi, ki delajo tudi za skupno dobro. Eni, ki govorijo, a v trenutku odločitve zatajijo, in drugi, ki se izpostavijo in žrtvujejo v skupno dobro.

Spominjam se, kolikokrat smo se kot mulci kaj dogovorili in dogovor sklenili celo z rokovanjem in kako otroško prisego. Kot je sekanje rok s strašljivim izrekom "oče-mati-smrt". A kolikokrat so se vsi ti dogovori izkazali za prazne marnje! Posebno se je to rado izjalovilo, ko smo se dogovorili, da bomo skupaj pretepli kakega močnejšega ali starejšega pretepača, da se ne bo več znašal nad nami. Kako se v takšnih primerih solidarnost v delčku sekunde razblini. Mahoma izgine, kot bi je nikoli sploh ne bilo.

Zgodilo se mi je nekoč, da smo tako napadli agresivnega sošolca. Preventivna vojna se temu reče v politiki. A sem ostal sam. V njegovo veliko začudenje, saj sem imel precej manj kilogramov kot on, in to v ot

Problem KUL-a so desničarji, tisti desničarji, ki so se prelevili v karierne levičarje: kot Damijan in Črnčec.

Thu, 26/11/2020 - 06:00

(Mi) pravijo na levici, kako vedno bolj neumne izjave Jožeta Damijana, kandidata za alternativnega mandatarja, imenovane damijanizmi, ki so zdaj zamenjale šarcizme, mečejo vedno bolj čudno luč na koalicijo KUL.

Zadnji takšen biser je Damijan pravkar izustil med neko polemiko na twitterju, ko je med drugim čivknil, da je v njegovem svetu "članstvo v strankah žalitev za intelekt":

Sicer - pod prvo - resda ni znano, kaj je to njegov - Damijanov - svet? Če gre za Bogdana Biščaka, nekdanjega direktorja LDS, nekoč generalnega sekretarja stranke Zares in dolgoletnega zvestega potrčka Gregorja Golobiča, ki je pred leti nekje izjavil, da je politična stranka kot lopata, ki jo, ko je ne potrebuješ več, preprosto odvržeš (kar potem, če citiramo lucidnejše analize na družabnih omrežjih, izkusijo naivneži, oportunisti in tisti, ki nimajo česa izgubiti, ki sodelujejo pri projektih tipa Zares, PS, SMC, LMŠ in SAB, a zato na politično sceno vstopa vse manj novih uglednih ljudi, namesto njih pa sa

Primer Zlatko brutalno pokaže, kako RTV, Pop TV in STA politično selekcionirajo poročanje, ker/ko gre za naše, proti Janši

Wed, 25/11/2020 - 06:00

Če ste morda doživeli (videli) pogovor med Matejem Toninom, ministrom za obrambo in prvakom Nove Slovenije, in Luko Mescem, koordinatorjem Levice, v ponedeljkovem Studiu City na prvem programu TV Slovenija - tema: financiranje Slovenske vojske, ter prebrali komentar tega soočenja na portalu Domovina.je (več na tej povezavi), se lahko razumljivo in razčlenjeno prepričate, da - pozor, povejmo še milijonkrat - javna RTV Slovenije direktno sodeluje v politični kampanji zoper sedanjo vlado, na strani leve opozicije, kot njeno aktivno medijsko krilo.

Scena pa je šla takole: na Studio City se Mesec, ko izgublja verbalni dvoboj s Toninom, nonšalantno obrne za pomoč k voditelju oddaje Marcelu Štefančiču jr., potem pa režija oddaje še za dve minuti podaljša pogovor, da bi z lažnivo grafiko poskušala pomagati Mescu. Naslednji dan pa se nekje potihoma opravičijo za laži ...?!

Neverjetno, noro.

Najnovejši primer raperja Zlatana Čordića Zlatka (vir: Grozljivo, psihopatsko) pa znova razgali brutalno

Tretja pot Janeza Janše - ali pismo, ki morda postane celo legenda

Tue, 24/11/2020 - 06:00

"... Se je Janez Janša o vsebini svojega pisma usklajeval s kom iz tujine? Morda s svojim političnim in osebnim prijateljem, madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom? Morda. Morda pa celo z nemško kanclerko Angelo Merkel ..."

Piše: Aljuš Pertinač

Sodeč po odzivih, ki jih Janez Janša sproža v slovenski politiki in dobršnem delu civilne družbe, slovenski premier vse bolj spominja na osamljenega jezdeca apokalipse. Nikjer se to ni pokazalo bolj kot pri njegovem nedavnem pismu evropskim voditeljem zaradi poljske in madžarske blokade sprejetja večletnega finančnega okvirja Evropske unije 2021–2027. Madžarski in poljski veto sta posledica nedavnega dogovora med svetom EU in evropskim parlamentom, ki pogojuje črpanje evropskih sredstev s spoštovanjem vladavine prava.

Pa so tovrstne kritike Janševega početja venomer upravičene? Vsaj v tem konkretnem primeru se zdi, da ne. Vsekakor pa so vsaj preuranjene in premalo natančne. Tu bomo branili stališče, da se je Janša s to zunanjepolitično potezo

Vladavina prava ali zapletena Evropska unija

Tue, 24/11/2020 - 06:00

"Vladavina prava" je prevod iz angleške besedne zveze "rule of law", ki pomeni, da je vsakdo podvržen zakonu in ga mora upoštevati. Še posebej morajo to upoštevati vlade, ki morajo vladati v skladu z zakoni."

Piše: Dimitrij Rupel

Pismo, ki ga je predsednik slovenske vlade Janez Janša 17. novembra 2020 poslal predsedniku Evropskega sveta Charlesu Michelu in ki govori o madžarskem in poljskem zavračanju pogojevanja evropske pomoči (1,800 milijard evrov) pri premagovanju krize zaradi Covida 19, je v Sloveniji sprožilo živahno, mestoma ogorčeno politično in pravniško razpravo. Gre za dogovor - sklenjen 5. novembra 2020 - med pogajalci Evropskega parlamenta in Evropskega sveta o "varovanju vrednot EU" oz. o mehanizmu, s katerim bi EU zaustavila izplačila "vladam, ki ne spoštujejo naših vrednot, kot je vladavina prava". Dogovoru EP in ES sta z vetom nasprotovali Madžarska in Poljska, ki ju nekatere članice EU in nekateri organi EU obtožujejo kršitev vladavine prava; Janša pa je v pismu ta

Pri nas ni važno, da gre za življenja, važno je le eno - rušiti vlado. Zato, kako naj te prepričam, da se paziš virusa?!

Sun, 22/11/2020 - 06:00

"Za zajezitev epidemije sta ključna dva koraka: zmanjšati število stikov in zmanjšati intenzivnost stikov. Kako lahko to sporočilo še bolj poenostavimo? Nikakor. Gre bolj enostavno? Ne gre ...

A kako neumen moraš biti, da ne razumeš tako enostavnih sporočil? No, ne neumen, ampak kako politično nastrojen proti vladi moraš biti, da teh sporočil nočeš razumeti."

Piše: Sebastjan Jeretič

Pred leti so mediji poročali o primerih, ko so ljudje sredi vročega poletja v avtu puščali dojenčke, ki tega niso preživeli. Takrat je bilo precej zgražanja nad predlogi stroke, naj ljudje poleg otroka na zadnji sedež dajo torbico ali kak drug predmet, brez katerega običajno ne zapustijo avtomobila. "Kako lahko pozabiš na otroka, na torbico se boš pa spomnil?" so nekateri takrat kritizirali ta predlog.

Toda ta in podobni predlogi temeljijo na razumevanju naše psihologije, razumevanju delovanja naših možganov. Ko delujemo avtomatično – kar se pogosto dogaja ob jutranji vožnji v službo, še posebno ob utruje

Resnica o Dirki po Franciji: Zakaj starejša generacija tako izgublja proti novi, mladi? Ker je kolesarstvo danes bolj čisto.

Sun, 22/11/2020 - 06:00

"Zakaj v zadnjih dveh letih na največjih dirkah dominirajo Slovenci in Južnoameričani? Zakaj starejša generacija tako močno izgublja proti novi, mladi generaciji? Upal bi si trditi, da zato, ker je kolesarstvo v zadnjih dveh letih postalo bolj pošteno."

Piše: Tone Tiselj

Leta 2018 so vse velike tritedenske kolesarske dirke osvojili britanski kolesarji. Giro: Chris Froom, Tour: Geraint Thomas, Vuelta: Simon Yates. Leto 2019 pa je v kolesarstvo prineslo velike spremembe. Giro, Tour in Vuelto osvojijo Ekvadorec Richard Carapaz, Kolumbijec Egan Bernal in Slovenec Primož Roglič. Kaj ta sprememba, kjer na največjih dirkah zmagujejo Slovenci in Južnoameričani, pomeni za organizatorje in vse druge deležnike, ki na račun dirke kujejo dobiček? Glavne face čez noč postanejo kolesarji z marketinškega vidika precej nepomembnih držav. V tem letu se začenja tudi velika bitka med starejšo in mlajšo generacijo. Mlajša, ki jo poosebljajo Bernal, Tadej Pogačar, Remco Evenepoel, prihaja vse bolj v ospre

Razkrivamo tajni seznam: Tako si prvaki opozicije delijo vladne stolčke in kako Damijan blefira Zorčiča

Fri, 20/11/2020 - 06:00

To je tajni seznam razdelitve ključnih vladnih in drugih funkcij koalicije KUL pod vodstvom "mandatarja" Jožeta Damijana, če ji uspe zamenjati vlado Janeza Janše:

- Predsednik vlade, seveda, Jože Damijan.

- Predsednik državnega zbora: Marjan Šarec (LMŠ).

- Ministrica za zunanje zadeve: Tanja Fajon (Socialni demokrati).

- Minister za kulturo: Luka Mesec (Levica).

- Ministrica za infrastrukturo: Alenka Bratušek (Stranka Alenke Bratušek).

- Minister za obrambo: Karl Erjavec (DeSUS). Mimogrede, Erjavca naj bi zadnje čase pogosto videvali na sedežu stranke SD na Levstikovi ulici 17.

- Minister za finance: Še neznan, pravica do prvega imena pripada Damijanu.

OB TEM PA NAJMANJ 2 TEŽAVI:

Ob tem pa sta tukaj že dve veliki težavi. Damijan pri prepričevanju posameznih poslancev SMC, to sicer počne predvsem prek medijev, ponuja Igorju Zorčiču (SMC), sedanjemu predsedniku državnega zbora, da bi funkcijo predsednika DZ lahko zadržal tudi po tem, ko/če vržejo Janšo. Kar pa je Damijanov blef oziroma n

Zamenjava Janše, že 3. projekt: Strogo zaupno, kdo ga štrika? Hja, brez policistov v tej državi očitno res ne gre.

Fri, 20/11/2020 - 06:00

Sicer pa, tako naši viri, pod strogo zaupno nastaja že (še) tretji projekt poskusa zamenjave vlade Janeza Janše in osvojitev vladnih soban na Gregorčičevi ulici v Ljubljani. Šlo naj bi za sestavljanje najširše "sredinske koalicije" med LMŠ-SMC-SD-NSi-SAB-DeSUS-SNS (ja, celo Zmaga Jelinčiča Plemenitega bi, kot vse kaže, vzeli zraven!), torej vse politične stranke, ki so znotraj državnega zbora, razen skrajno levo, Levice, in skrajno desno, SDS. Kandidata za mandatarja pa kakor še nimajo in ga iščejo.

IN KDO JE TU GLAVNI, KDO TO - MENDA - ŠTRIKA?!

No, glavni ali pa vsaj eden od glavnih lobistov tega projekta je po naših informacijah, tako je slišati, skorajšnji "Telekomov upokojenec" Marko Pogorevc (tukaj), kar bi lahko tudi pomenilo, da brez (bivših) policistov v tej državni očitno res nič ne gre ...

Marko Pogorevc

Operacija Zagreb: Razkrivamo, koga bi Borut Jamnik, prek lobiranja na Hrvaškem, postavil za šefa Mercatorja

Thu, 19/11/2020 - 06:00

Po naših zanesljivih informacijah si Borut Jamnik, sicer predsednik uprave Modre zavarovalnice in nesporni lider "Jamnikovega" Združenja nadzornikov Slovenije (čeprav to združenje zdaj formalno vodi Gorazd Podbevšek), prizadeva zamenjati predsednika uprave Mercatorja, Hrvata Tomislava Čizmića, na čelo tega nekdaj največjega slovenskega trgovca pa postaviti svojega človeka - Tomaža Berločnika, nekdanjega predsednika uprave Petrola.

OPERACIJA ZAGREB

Jamnik, ki sam - seveda - za takšno veliko operacijo nima prav nobenih formalnih vzvodov, za Čizmićevo zamenjavo z Berločnikom lobira na Hrvaškem ("Operacija Zagreb"), in sicer pri znanem hrvaškemu poslovnežu Emilu Tedeschiju, prvem človeku Atlantic Grupe, ki je tudi sam že dlje časa poslovno povezan z Berločnikom, že od prodaje slovenske Droge Kolinske tej hrvaški družinsko-poslovni grupaciji.

Za osvežitev spomina: Izvršni direktor Droge Kolinske je Enzo Smrekar, tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije in eden od tako imenovanih pretendent

Slovo: Zbogom, Faktor na TV3. Bila so nepozabna 4 leta, hvala vam za vse, a moja pot me zdaj vodi drugam.

Wed, 18/11/2020 - 06:00

  ... In Faktor je kmalu postal pogovorna oddaja za sladokusce, skoraj kultna, sicer pa praviloma četrta ali peta najbolj gledana v tem terminu in tudi najodmevnejša televizijska oddaja na twitterju.

Zgodba o "moji" televizijski produkciji sega v preteklost do začetka televizijske oddaje Požareport na Info TV dolgih enajst let nazaj. O tem, televizijski produkciji, nisem vedel ničesar razen tega, kar mi je povedala Barbara, ki že 28 let zapored vodi Parado plesa (nekoč Dance Session), televizijsko oddajo, od katere sta, ne boste verjeli, dlje časa na sporedu samo še TV Dnevnik in TV Tednik na TV Slovenija, ona pa o televizijski produkciji ve več kot večina hvalisavih televizijcev v državi.

Vse se je začelo kot nadgradnja spletnega portala v formi tedenskih televizijskih intervjujev, ki sva jih vzpostavila z Leonom Oblakom, takrat tudi še lastnikom zasebne televizije Info TV. Moj vložek v ta medijski projekt je bil moj imidž in moje delo, Oblakov pa tehnična produkcija oddaje. Prv

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.