Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 2 hours 9 min ago

Kako in zakaj se je matjaž nemec (z)lagal, da sta z iryno osypenko še vedno skupaj?!

Sat, 17/11/2018 - 08:29

Tabloidna revija Suzy je včeraj - čez skoraj celotno naslovnico, znotraj revije pa čez dve strani - objavila novico, da sta se Matjaž Nemec, poslanec in podpredsednik Socialnih demokratov, ter Iryna Osypenko po sedmih letih zakona oziroma devetih letih zasebne zveze razšla in ločila (faksimile).

Objavljeni članek v Suzy je podpisal novinar Tomaž Mihelič, dejansko pa gre za sporočilo za javnost, ki ga je za objavo pripravil in odobril Nemec, politik in bivša manekenka ukrajinskega rodu pa bralkam in bralcem revije Suzy sprenevedavo sporočata, naj "spoštujejo njuno odločitev".

No, še pred nekaj meseci, in tako je bilo tudi ves čas njune zveze, sta Nemec in Osypenkova medijem sama pošiljala svoje fotografije in zapise, kaj se jima dogaja, in to do zadnjih zasebnih podrobnosti, vse samo zato, da bi bila v medijih. Medijsko pojavljanje z Iryno Osypenko je bilo - do njegove neuspešne kandidature za predsednika Nogometne zveze Slovenije - tudi praktično edino medijsko pojavljanje politika M

Ustavite jankovića in (mu) dokažite, da je ljubljana vaše mesto. ne njegovo. vaše. od ljudi. ne od vožda. preden bo prepozno!

Fri, 16/11/2018 - 06:32

(Piše: Aljuš Pertinač)

LJUBLJANČANI: USTAVITE ZORANA JANKOVIĆA!

To nedeljo, 18. novembra, imate zgodovinsko priložnost. Da dokončno ugotovite, da Ljubljana ni najlepše mesto na svetu zaradi Zorana Jankovića, ampak kljub njemu. In da ga ustavite, preden bo prepozno.

Ljubljančanke in Ljubljančani, za vas imam nekaj žal neizprosnih dejstev in na koncu pomembno sporočilo.

Samo vi in najprej vi lahko ustavite Zorana Jankovića. Človeka, ki je v svoji dolgoletni poslovni in 12-letni politični karieri grobo teptal, rušil in zanikal vsakršne minimalne etične, moralne, politične, pravne in poslovne standarde ter standarde elementarne poštenosti. Tu ne gre za občasne zdrse ali nepremišljena dejanja. Tu gre za človeka, ki je svojo poslovno in politično kariero (ti dve pa sta bili ves čas tudi neločljivo povezani) vse od začetka gradil na sistematičnem kršenju zakonov in drugih predpisov, poslovnih običajev, dobrih poslovnih praks in etičnega ravnanja na javni funkciji.

Pri tem je najprej sebi, v

Čelanova hobotnica, 2. del. ptuj se trese, boji in sprašuje: koliko nas bo stal Štefan Čelan, če bo spet župan?!

Thu, 15/11/2018 - 07:19

Potem ko je pred časom nenadoma "odstopil" sedanji župan Ptuja Miran Senčar, češ, ne gre se več, čeprav bi na nedeljskih lokalnih volitvah skoraj zanesljivo zmagal že v prvem krogu, se zdaj možnost za vrnitev na župansko funkcijo povsem nepričakovano spet odpira nekdanjemu županu Štefanu Čelanu.

Toda treznejši del Ptujčanov se boji, saj se (ne) ve, koliko jih bo na koncu stal Čelan, če res spet postane župan. Celo Andrej Čuš, nekdanji poslanec SDS, zdaj pa predsednik Liste Andreja Čuša in podedovane stranke Zeleni Slovenije, pravijo, naj bi bil boljši, boljša izbira od Čelana ...

ČELANOVA HOBOTNICA - II. DEL

Spomnimo. 23. oktobra smo že objavili prvi del Čelanove kadrovske hobotnice (vir), ki še vedno v dobršni meri obvladuje Ptuj, danes pa objavljamo še drugi del.

- Štefan Čelan je tokrat na volitve ponovno pritegnil ptujsko družino Majnik. Lidija Majnik je bila pred leti vidna članica ptujskega odbora LDS, tokrat pa se na volitve podajata tudi njen mož Igor Majnik, na Ptuju poznan ko

Zadnji tango v parizu: zoran janković in tjaša ficko. ekskluzivne fotografije: videti sta kot dva golobčka.

Wed, 14/11/2018 - 06:56

Na dan prihajajo fotografije in video, ki prikazujejo ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ljubljansko podžupanjo Tjašo Ficko v Parizu ...

Kot je videti iz slikovnega in videogradiva, se ljubljanska politika sredi francoske prestolnice počutita kot "dva golobčka", iz posnetkov pa ne moremo povsem prepričano zanikati, da Fickova v določenem trenutku župana Jankovića tudi ne drži pod roko.

PARIZ: SLUŽBENO ALI ZASEBNO?

Po dosedanjih informacijah so bile fotografije in video očitno posnete leta 2016, do konca današnjega dne pa bomo poskušali tudi ugotoviti, ali sta bila Janković in Fickova takrat v Parizu na službeni poti ali pač samo zasebno. Iz priloženega slikovnega gradiva je sicer razvidno, da gre za bolj zasebno zadevo.

KDO JE TJAŠA FICKO?

Spomnimo: 37-letna Tjaša Ficko je Jankovićeva dolgoletna tesna in zvesta sodelavka, na Mestno občino Ljubljana pa jo je pripeljal iz Mercatorja leta 2006, ko je bil prvič izvoljen za župana. Leta 2010 jo je povišal v podžupanjo, odgovorno

Na koncu je bandelli celo jokal, a se hkrati spet lagal. Še zloglasna katarina kresal je padla z več dostojanstva!

Wed, 14/11/2018 - 06:55

Marko Bandelli, padli minister za kohezijo in podpredsednik Stranke Alenke Bratušek, je kot minister včeraj - pričakovano - odstopil, z njegovo podpisano izjavo pa je na tiskovni konferenci po seji ožjega vodstva SAB mahala "žalostna" Alenka Bratušek.

No, to je še vse v redu in prav, Bandellijev vnovični fiasko "dostojanstva" pa se je zgodil še pred omenjenim sestankom, ko se je pojavil in spregovoril pred novinarji, fotografi in televizijskimi kamerami ...

... Padli prostaški "mačo" se je zlomil, skoraj zjokal, češ, kaj s(m)o mu novinarji naredili, ter nakladal, da (njegovi) otroci pri njem doma jočejo.

OTROCI NE JOČEJO, STOKA SAMO BANDELLI

In tako smo prvič dočakali odstop ministra, ki brez sramu in dostojanstva govori, da njegovi otroci jočejo - ker ni več minister?! Neverjetno.

Toda hkrati je Bandelli očitno spet lagal. Njegovi otroci so namreč polnoletni, doma otroci ne jočejo, pravijo naši lokalni viri iz Komna, 21-letna Veronika, ki na facebooku reklamira tudi družinsko po

Baj, baj, bandelli! se bo bratuškova maščevala Šarcu tako, da ministrica postane njena frendica maša kociper?!

Tue, 13/11/2018 - 07:02

Predsednik vlade Marjan Šarec je včeraj dopoldne marsikoga prijetno presenetil. Že po 20 minutah pogovora z Markom Bandellijem, ministrom za kohezijo, je slednjega "nagnal", češ, če ne odstopi sam, bo predlagal njegovo razrešitev, čas za odločitev pa ima Bandelli samo še danes do 12.00.

Točno opoldne!

Tako je dobra dva tedna po tem, ko je avtor teh vrstic na twitterju zgolj napovedal "Dosje Bandelli", Marko Bandelli tako rekoč že bivši minister.

VSAJ 3 RAZLOGI ZA ŠARČEV "SMART MOVE"

Toda pri vrednotenju včerajšnjega prijetnega presenečenja in Šarčeve poteze, imenovane tudi "smart move" - že po 60 dneh Šarec menjuje najbolj primitivnega ministra te vlade, je treba stopiti tudi na realna tla. Ter pogledati okoliščine, znotraj katerih se je zgodila ta "pametna" Šarčeva poteza:

- Premier Šarec (plus večina vladne koalicije) si očitno ni mogel dovoliti, da bi Bandelli, ki je včeraj dobil še en vzdevek - "Bumbardelli", ostal član Šarčeve vlade in bil tarča splošnega posmeha, javnosti in opoz

Nova razkritja: arsenovič zaposlene plačeval z gotovino. ob koncih tedna, na roke, s kešem, mimo fursa.

Tue, 13/11/2018 - 07:02

Danes, 6 dni pred nedeljskim lokalnimi volitvami, na dan prihaja vedno več surovih informacij, podatkov, dokumentov in zgodb, ki nesporno pričajo o spornih poslovnih praksah gostinca in podjetnika Saše Arsenoviča, kandidata Cerarjeve stranke SMC za mariborskega župana.

SUM UTAJE DAVKOV!

- Arsenovič, zdaj 100-odstotni lastnik družbe Galerije Gosposka in solastnik ljubljanske družbe Atim, d. o. o., je svoje zaposlene plačeval (ali še plačuje) tudi z gotovino, na roke, s kešem, ob koncih tedna, mimo Fursa, in se tako izogibal/izogiba plačevanju davkov. To nam potrjuje tudi pričevanje natakarja (ime in priimek sta znana avtorju teh vrstic), ki mu je Arsenovič konec leta 1999 v razvpitem pretepu v svojem lokalu Takos v podivjanem ljudožerskem slogu odgriznil prst in ga pogrizel po hrbtu, medtem ko so nesrečnega natakarja trije Arsenovičevi prijatelji držali na tleh kuhinje v lokalu in ga istočasno grobo pretepali (vir: dokumentacija UKC Maribor, objavljena na spletnem portalu Maribor.info).

Bandelli. betonelli, pijandelli, praselli, banditelli. gomorra. bratuškova se ga menda boji, Šarcu in ostalim pa - ustreza!?

Mon, 12/11/2018 - 07:30

Kavbojski način dela in vzorci vedenja Marka Bandellija, podjetnika in politika, bivšega župana Komna, vidnega politika Stranke Alenke Bratušek in danes celo ministra za kohezijo v Šarčevi vladi, so vključno z njegovimi grožnjami in primitivizmom znani že od prej, no, ko je postal poslanec in minister, pa so se zgolj prenesli na državno raven in postali znani vsem.

Zakaj so medijsko izbruhnili šele zdaj, če je županskimi kandidatoma v Komnu Eriku Modicu in Sergiu Stancichu grozil že pred časom (mediji so namreč objavili Bandellijeva pisma in grožnje, stare že nekaj tednov?!), grozil pa je tudi drugim ljudem, pa je stvar posebne debate o političnem kontekstu. Vsekakor se zdi - ampak o tem šele na koncu članka - da je Bandelli res tako imenovana "dovoljena tarča" za na joy-stick vključene novinarje večinskih medijev (le-ti Bandelliju strokovno pravijo, da je samo "najšibkejši člen vlade"?!) in da tak, kot je, koristi pravzaprav skoraj vsem, razen morda ali ne več - Alenki Bratušek.

Pa gr

Upokojenko julko, podpisano pod ukaz zveze borcev - volite jankovića, župan zoki dodatno plačuje 10 tisoč evrov letno!

Sun, 11/11/2018 - 06:37

Včeraj smo ekskluzivno objavili pisni ukaz Zveze združenj borcev za vrednote NOB - "Volite Zorana Jankovića", ki ga je podpisala Julijana (Julka) Žibert, predsednica Zveze borcev v Ljubljani, sicer dolgoletna zvesta Jankovićeva podpornica in tudi sama kandidatka za mestno svetnico na Listi Zorana Jankovića.

Toda ne bodimo no tako naivni, ne gre (samo) za to, da naj bi Janković "poosebljal" vrednote NOB (!?), gre tudi ali pač predvsem za lep denar. Večino vidnih in pomembnih, če ne celo vseh vidnih in pomembnih Jankovićev podpornikov namreč na nek način plačuje - Zoran Janković, seveda z denarjem davkoplačevalcev. Eni lahko poceni kupijo ljubljanska zemljišča, ki potem čudežno postanejo zazidljiva (glasbenik Robert Pešut Magnifico), drugi poceni stanovanja, ki jih prodaja Mestna občina Ljubljana, in hkrati pričakujejo službo pri košarkarskem klubu Olimpija (trener Jure Zdovc), tretji pa so kar direktno plačani ...

VELIKA POKOJNINA + DODATNIH 10 JURJEV ZA JULKO

No, med slednje sodi tudi

10 dni pred volitvami je zveza borcev izdala pisni ukaz: volite zorana jankovića!

Sat, 10/11/2018 - 06:50

Zgodilo se je torej pričakovano. Točno 10 dni pred lokalnimi volitvami (prihodnjo nedeljo, 18. novembra) je Zveza združenj borcev za vrednote NOB, po domače Zveza borcev, izdala pisni ukaz, naj se v Ljubljani za župana voli Zorana Jankovića pa tudi vse njegove liste za člane ljubljanskega mestnega sveta in četrtnih skupnosti (faksimile) ...

... Pisni ukaz je podpisala Julijana Žibert, predsednica ZZB za vrednote NOB Ljubljana, sicer pa dolgoletna zvesta Jankovićeva podpornica.

DEJAN ŽIDAN PA PONIŽ(A)NO MOLČI ...

Pri tem je zanimivo, da je Zveza borcev pozvala svoje člane, naj volijo Jankovića, čeprav je na kandidatnih listah nekaterih drugih političnih strank več članov Zveze borcev kot pa na kandidatnih listah Liste Zorana Jankovića. Na primer - pri Socialnih demokratih, kjer je vidni član ljubljanske SD Franci Križanič, nekdanji minister za finance, celo podpredsednik Zveze borcev, listo SD vodi poslanec Marko Koprivc, ki je tudi član Zveze borcev, pomembna kandidatka za mestno sv

Vrhovni sodnik miodrag Đorđević odgovarja: kdo se tu spreneveda?

Sat, 10/11/2018 - 06:49

Objavljamo popravek na članek "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!," objavljen 7. novembra 2018.

(1) V zvezi s člankom z naslovom "Sledi spet vodijo do Miodraga Đorđevića in Tine Brecelj?! Dajmo se pogovoriti o tem razvpitem paru slovenskega pravosodja," objavljenem v nedeljo, 4. 11. 2018, nisem zahteval popravka članka, temveč sem po elektronski pošti (v ponedeljek, 5. 11. 2018) posredoval popravljeno informacijo. Zato ni bilo podlage za njeno obravnavanje po 26. členu ZMed.

(2) Popravljena informacija se je nanašala na to, da nisem "poročevalec in avtor sodbe, ki je padla v Strasborgu", saj nisem bil poročevalec niti član senata v zadevi, v zvezi s katero je Evropsko sodišče o človekoh pravicah (ESČP) Republiki Sloveniji izreklo denarno kazen.

(3) V zvezi s člankom z naslovom "Spet sprenevedanje? Vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil Evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!,"

To je pravi janković iz pivke. vse v rdečih številkah, on pa bogati kot trump. odkar je župan - že 20 let!

Fri, 09/11/2018 - 06:39

Robert Smrdelj je že 20 let župan občine Pivka, je vidni član Slovenske ljudske stranke, trenutno tudi član nadzornega odbora SLS, predsednik Skupnosti občin Slovenije, širši slovenski javnosti pa verjetno skoraj - nepoznan.

Toda zgodba tega politika, ki mu mirne duše lahko rečemo "mali Janković iz Pivke", je domala neverjetna. Z mesečno plačo 1.800 evrov (neto ali 300O evrov bruto) mu je skupaj z ženo Mojco Smrdelj Orel ter pravo malo hobotnico podjetij in društev uspelo pridelati kopico nepremičnin v skupni tržni vrednosti 2 milijonov evrov, vključno z morskim biserom, Smrdeljevim kompleksom v Malinski na Krku.

To je županov zasebni počitniški kompleks v Malinski na Krku, ki se zdaj kakor prodaja prek hrvaških nepremičninskih agencij. Vrednost: okoli 1,5 milijona evrov!

Tako naj bi se prodajal Malinska. Cena po dogovoru.pdf

Smrdeljev družinski ekonomski čudež je toliko bolj pomenljiv in vreden protikoprupcijskega preiskovanja tudi zato, ker vsa županova podjetja in društva n

Bitka za guvernerja. tesno bo, zelo tesno, toda na koncu bo pahor predlagal igorja mastena.

Thu, 08/11/2018 - 06:53

Samo trije izmed petih prijavljenih kandidatov za novega guvernerja Banke Slovenije imajo realne možnosti za to, da se preselijo v guvernerski stolček - to sta medijsko poznana ekonomista Igor Masten in Jože P. Damijan ter Boštjan Vasle, vršilec dolžnosti direktorja Umarja, širši javnosti neznana Eva Lorenčič in nekdanji predsednik uprave Kapitalske družbe Tomaž Toplak pa teh možnosti nimata, niti najmanjših.

Po dosedanjih zakulisnih informacijah bo tesno, zelo tesno, zlasti med Mastenom in Damijanom, Boštjan Vasle je tukaj bolj rezerva za strankarsko in Pahorjevo trgovanje, toda na koncu bo predsednik države Borut Pahor predlagal Mastena, čeprav se v tem trenutku zdi, da bi Damijan celo lažje dobil minimalno potrebnih 46 poslanskih glasov v državnem zboru.

In če bo Pahor na koncu res predlagal Mastena, bo ta izvoljen s pomočjo politično široke palete poslancev SDS, Nove Slovenije, SNS, SMC in Socialnih demokratov. Slednji, čeprav naj bi jim bil - spet trenutno - "ideološko" bližje JP

Spet sprenevedanje? vrhovni sodnik Đorđević še vedno ne priznava, da je kršil evropsko konvencijo o človekovih pravicah?!

Wed, 07/11/2018 - 06:54

Po članku z naslovom Sledi spet vodijo do "Miodraga Đorđevića in Tine Brecelj. Dajmo se pogovoriti o tem razvpitem paru slovenskega pravosodja", objavljenem minulo nedeljo (4. novembra), nam je vrhovni sodnik Miodrag Đorđević poslal popravek članka. Objavo popravka smo zavrnili - na podlagi zakona o medijih, zaradi žalitev na račun avtorja članka, smo pa vrhovnemu sodniku Đorđeviću zagotovili, da bomo zapisane informacije še dodatno preverili. Če namreč drži, kar navaja vrhovni sodnik Đorđević in je res prišlo do neljube pomote, bomo objavo seveda tudi ustrezno popravili.

Torej, vrhovni sodnik Miodrag Đorđević je v svojem odzivu na naš članek med drugim zapisal (poglejte del njegovega odziva - faksimile spodaj), da "on ni bil poročevalec sodbe, ki je padla v Strasbourgu" in še: "Bojan Požar je v svojem prispevku (namerno ali ne, to že on ve) navedel senat v neki drugi zadevi (G 7/2013)".

Toda vse kaže, da se vrhovni sodnik Đorđević (spet) spreneveda in da je bil poročevalec v sodbi,

Zakaj to (take) tvita violeta bulc? ker je vsako javno nabijanje pahorja vredno suhega zlata!

Tue, 06/11/2018 - 06:49

Si predstavljate, da bi evropski komisar ali komisarka, doma iz Francije, začel - nekega ponedeljka zjutraj - meni nič, tebi nič na twitterju obračunavati s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom?! Ne, kakopak, no, je pa to včeraj uprizorila slovenska evropska komisarka v Bruslju - Violeta Bulc.

Ko je Borut Pahor začel svoj dan na twitterju s spominom na podpisani arbitražni sporazum s Hrvaško, na včerajšnji ponedeljek pred devetimi leti, mu je Bulčeva pobalinsko tvitnila, da ima pogum, da se "hvali z nedokončani projekti" ...

Res je, da je bil to prvi delavnik za tako imenovanimi "krompirjevimi počitnicami", ko, verjamemo, niso še vsi čisto pri sebi, toda Violeta Bulc tega ni naredila spontano, kakor naključno in po ponedeljkovo jutranje zmedena. Tvitnila je namreč popolnoma načrtno, v najslabšem primeru nagonsko, pri čemer dopuščamo možnost, da se ji je minuli konec tedna v Ljubljani tudi kaj neprijetnega pripetilo. Recimo: nekdo ji je namignil, da prihodnje leto, od junija d

Boris koprivnikar odgovarja bojanu požarju - še 4-krat

Tue, 06/11/2018 - 06:47

I.

Popravek oziroma prikaz nasprotnih dejstev na članek z naslovom Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: Načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja.

8. 10. 2018 je bil na spletnem portalu Požareport objavljen članek z naslovom Ključni datumi in dokumenti afere Koprivnikar-BTC: Načrte za režirani razpis nehote uničil marčevski odstop Mira Cerarja.

Prispevek terja odziv, saj vsebuje namigovanja, ki nimajo nobenega temelja v dejstvih. Ni res, da naj bi takratni minister Koprivnikar želel "zrežirati" javni razpis, s katerim bi frekvence 5G dobila družba BTC, a mu je to preprečil odstop takratnega predsednika vlade Mira Cerarja, nakar naj bi prišlo do odločitve, da se frekvence podelijo brez javnega razpisa. Pisec zamolči bistvo zadeve in sicer, da se je priprava na kasneje neizvedeno javno dražbo nanašala na komercialne frekvence, medtem ko je pri podelitvi frekvenc BTC (hkrati so bile testne frekvence podeljene še Elektro Gorenjska, AMZS ter Interne

Primer arsenovič. ustavni sodniki odločajo: bodo kandidati na volitvah kupovali podporo s hrano in pijačo - kot v afriki?!

Mon, 05/11/2018 - 06:34

Primer Liste Arsenovič za Maribor, sporne liste kandidatov za mestne svetnike občine Maribor, liste, ki jo vodi Saša Arsenovič, sicer kandidat za mariborskega župana na listi SMC, se ponovno seli na ustavno sodišče. Tako imenovani upravni senat ustavnega sodišča (sestavljajo so ga Jadranka Sovdat, Špelca Mežnar in Matej Accetto) je pred dnevi, 24. oktobra, dvakrat odločil, da ustavne pritožbe ni sprejel v obravnavo, so pa dali pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti zakona o lokalnih volitvah - ampak to prestavili na "enkrat pozneje", kar pomeni, da so se vsebinskemu odločanju - ne da bi se kakorkoli opredelili - elegantno izognili (faksimile) ...

... zdaj pa je od ustavnih sodnikov odvisno, ali bodo na naslednjih volitvah, parlamentarnih, predsedniških, lokalnih, vseeno, kandidati za politične funkcije kupovali podporo s hrano in pijačo - kot se to dogaja v Afriki. Tega pa si ne želimo, a ne. Ustavni sodniki bodo tako verjetno še ta teden (lokalne volitve so 18. novembra), k

Sledi spet vodijo do miodraga Đorđevića in tine brecelj. dajmo se pogovoriti o tem razvpitem paru slovenskega pravosodja!

Sun, 04/11/2018 - 07:23

Ključno vprašanje znotraj najnovejše afere slovenskega pravosodja oziroma vrhovnega sodišča, kdo je bil tisti, ki je napisal, objavil in odobril objavo ali ukazal objaviti sporno, nepodpisano in za nekatere tudi "čudaško" sporočilo na spletni strani vrhovnega sodišča, da vrhovno sodišče ne bo spoštovalo prakse oziroma upoštevalo konkretne sodbe Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP v Strasbourgu) - v zadevi Pro Plus (Pop TV in Kanal A), ostaja uganka.

Spomnimo, izjava je bila kasneje, po odmevnem protestu skupine vrhovnih sodnikov in znanih slovenskih pravnikov, umaknjena, predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič pa je moral primer pojasnjevati tudi pri predsedniku republike Borutu Pahorju (vir - Spletni časopis). Florjančič je sporno sporočilo sicer umaknil šele po sestanku s Pahorjem, avtorja sporočila ali objave pa predsednik vrhovnega sodišča noče razkriti.

Ta nekdo, ki je napisal, objavil, odobril objavo ali ukazal objaviti sporno sporočilo, torej ostaja neznanka al

Govorice na delu, poslovna skrivnost: projekt kompakt. maja prihodnje leto združitev dela in slovenskih novic?!

Fri, 02/11/2018 - 06:47

V petek, 19. oktobra, se je na 5. strani časopisa Delo čez pol strani in z napovedjo na 1. strani pojavil daljši tekst, (pod)pisala pa ga je direktorica Časopisno-založniške hiše Delo, d. o. o. - Nataša Luša.

V tem tekstu - ki je nezasluženo pobral premalo zanimanja zainteresirane javnosti, nekaj pa vendarle (vir: Spletni časopis) - Nataša Luša med drugim razkriva sicer že znano dejstvo, da slovenskim časopisom naklada in branost upadata hitreje kot časopisom za zahodu (ali drugje), časopisna branža pač izumira, ter hkrati direktno poziva novo Šarčevo vlado, naj Delu pomaga, in sicer tako, da bi vlada, torej davkoplačevalci, sofinancirali plače novinarjev Dela(?!), subvencionirali distribucijo časopisa Delo in da bi vlada poskrbela še za drugačno delitev oglaševalskega denarja državnih podjetij(?!), seveda tako, da bi največ tega oglaševalskega denarja, ne glede na branost, dobilo Delo. In še kopico drugih bolj ali manj bizarnih misli za preživetje časopisa Delo je omenila Nataša Luša

Obala se zabava, seksi senzacija: zaokrožile vroče fotografije razvpite polke bošković!

Fri, 02/11/2018 - 06:47

Tokrat pa vroča ali seksi senzacija prihaja naravnost z Obale! Na spletu so se namreč pojavile "erotične fotografije" razvpite Polke Bošković, notarke in lokalne političarke iz Kopra, oblečene samo v spodnje perilo.

48-letna Boškovićeva, rojena v Beogradu, je sicer ena od najbolj znanih (recimo temu tudi slavnih) žensk na slovenski obali, nesporno javna osebnost, bivša preiskovalna sodnica, celo nekdanja kandidatka za županjo Kopra, potem mestna svetnica in "vodja opozicije" koprskemu županu Borisu Popoviču (novembra lani je kot mestna svetnica odstopila), nesojena kandidatka za poslanko na listi Cerarjeve stranke SMC, vpletena pa je tudi v odmevne sodne procese (vir) in zasebne zveze z nekaterimi znanimi Slovenci.

Kako in zakaj so se te fotografije, ki naj bi nastale letos poleti (nekaj jih objavljamo v nadaljevanju) - skoraj v slogu slavne Severine -, znašle na spletu, ni znano ...

... se pa na Obali govori, da naj bi jih Polka Bošković "lansirala" kar sama?!

... in Polk

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.