Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 2 hours 16 min ago

Nove srhljive podrobnosti prikrivane afere Roka Čeferina. On pa se brani kot sodnik Accetto: vse obrača na politiko

9 hours 25 min ago

Spomnimo: 14. oktobra smo na tem portalu ekskluzivno in dokumentirano razkrili afero ustavnega sodnika Mateja Accetta, ko smo objavili članek z naslovom "Pravna klika SMC. Dokumenti in dokazi: podpredsednik ustavnega sodišča lagal kolegom, strankam postopkov in javnosti". In z dokumenti dokazali, kako je Accetto na skrivaj delal za Mira Cerarja in SMC, po zaslugi Cerarja in SMC je postal ustavni sodnik, potem pa kot ustavni sodnik vsem lagal, da Cerarja in SMC komajda pozna ter, pozor, tudi sodniško odločal v korist Mira Cerarja in SMC.

Ustavni sodnik Accetto, ki je tudi sam osebno vpleten v najnovejšo afero Roka Čeferina, se je iz svoje tedanje afere izvil s pomočjo predsednika ustavnega sodišča Rajka Kneza in večinskih medijev pod kontrolo tranzicijske levice, ki so - zaradi reševanja vojaka Accetta - plasirali lažno zgodbo, da gre pravzaprav za spor med dvema kolegoma ustavnima sodnikoma, med Accettom in Klemnom Jakličem, pri čemer so slednjemu, kot to počnejo že ves čas, očitali, d

Dragi Borut, predsednik. Ne gre za novega ustavnega sodnika predlagati kandidata, grobo vpletenega v afero Roka Čeferina.

Thu, 04/03/2021 - 06:00

"Žalostno za ugled ustavnega sodišča. Sekretar sodišča spreminja zgodbo in podatke na računih ter se sklicuje na pomote. V tridesetih letih nihče od zaposlenih ni tako škodil ugledu inštitucije. Škoda."

Tako je novembra lani početje generalnega sekretarja ustavnega sodišča Sebastiana Nerada javno komentiral Jurij Toplak, eden najbolj znanih pravnikov mlajše generacije, ki običajno ve, kaj govori, če ne, pa raje ne govori. Več podrobnosti in argumente za to izjavo si lahko preberete tukaj. Mimogrede, tudi v primeru, ki ga opisuje Toplak, se je Nerad skliceval na pomoto, enako, kot je počel v zdaj že zloglasni aferi Roka Čeferina.

- Nerad je tudi tisti generalni sekretar ustavnega sodišča, ki mu informacijska pooblaščenka razveljavlja odločbe zaradi kršenja ustave. Več na tej povezavi.

- Pred službo na ustavnem sodišču je bil Nerad asistent Franca Grada na ljubljanski Pravni fakulteti, ki je podpisal pravno mnenje, da je Janezu Janši treba vzeti poslanski mandat, kar je ustavno sodišče p

Ozadje afere Roka Čeferina, ki mora odstopiti: sodijo pomotoma, zarotniško prikrivajo, Čeferinovi pa medijsko nedotakljivi

Wed, 03/03/2021 - 06:00

Po našem dokumentiranem razkritju afere ustavnega sodnika in nekdanjega odvetnika Roka Čeferina, ki je na ustavnem sodišču (US) sodil v svoji zadevi, zdaj pa je - zato - primer pred evropskim sodiščem za človekove pravice (ESČP) v Strasbourgu (več na tej povezavi), in po celi vrsti konkretnih pisnih vprašanj, ki smo jih v tej zvezi posredovali na ustavno sodišče, je ustavno sodišče medijem posredovalo naslednjo izjavo:

"Spoštovani,

sodnik dr. Rok Čeferin je že konec lanskega leta obvestil sodnike, da je pred časom pomotoma sodeloval pri dopisnem odločanju v zadevi, v kateri bi moral biti izločen. Sodnik je predlagal, da se napaka popravi.

Ustavno sodišče je o predlogu sodnika že odločilo, o odločitvi pa bo najprej obvestilo pritožnika."

Uradni odgovor ustavnega sodišča, ki ga je podpisal generalni sekretar US Sebastian Nerad, sicer tesni sodelavec predsednika US Rajka Kneza (mimogrede, oba, Knez in Nerad, sta Mariborčana, pri čemer Nerad v nasprotju s Knezom že dlje časa živi v Ljubl

Ekskluzivno, pisni dokazi: ustavni sodnik Čeferin sodil v svoji zadevi! Vpletena še dva ustavna sodnika.

Tue, 02/03/2021 - 06:00

Kar se je, sicer, že nekaj časa šušljalo, da je ustavni sodnik Rok Čeferin odločal o pritožbi zoper svojo odločitev na nižji stopnji in kar predstavlja nesprejemljivo kršitev poštenega sojenja (že vsak študent prava namreč zelo dobro ve, da o pritožbi zoper odločitev na drugi sodni instanci ne sme odločati ista oseba), se je zdaj izkazuje za resnično. Gre pa za nov prvovrstni škandal ustavnega sodišča, najhujši po razvpitem "primeru Accetto":

Bil celo poročevalec

Danes ekskluzivno objavljamo dokaze, da je pritožba zoper ustavnega sodnika Roka Čeferina v pričujoči zadevi že na evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP). Čeferin je bil na ustavnem sodišču celo poročevalec, torej tisti, ki je spis natančno prebral in ostalima članoma senata, ustavni sodnici Špelci Mežnar in ustavnemu sodniku Mateju Accettu, predlagal zavrženje pritožbe. Sklep o neutemeljenosti pritožbe pa so podpisali vsi trije.

- Leta 2014 je širši slovenski javnosti neznani pravnik Peter Kodrič želel postati odvetniš

Kako Požarja kažejo uradnikom, na Jerajevi masturbirajo, pri Bratuškovi gledajo stran, in kako še lahko pomagamo proti Janši

Mon, 01/03/2021 - 06:00

V senci virtualne resničnosti, ki jo del slovenskega novinarstva znotraj političnega boja proti Janezu Janši (SDS) in sedanji desnosredinski vladi "uspešno" ter pospešeno izvaža v posamezne evropske medije (več na tej povezavi), ki prav tako imajo svoje lastnike ter vire financiranja s točno določeno agendo (primer ameriškega tabloidnega portala Politico), pa se na slovenski medijski sceni dogaja realnost. Realnost okupacije pristranskih medijev, ki se na zunaj lažno deklarirajo kot nepristranski.

Tako je bilo tudi prejšnji teden, poglejmo okupacijo v treh slikah:

Slika ena

Lahko mi verjamete, da avtor teh vrstic na dnevni, kaj šele tedenski bazi med drugim dobiva tudi številna pisma. No, tukaj je pismo enega uradnika (ime in priimek sta znana uredništvu), prispelo je prejšnjo sredo, ki nam pričevalsko pokaže/dokaže, kako je vodstvo javne uprave neki poslovni dogodek za zaposlene izkoristilo za fake news (lažno) prikazovanje spletnega portala Požareport in njegovega ustanovitelja. Prič

Odprto pismo Aljuša Pertinača - Socialnim demokratom: Zakaj bi vas pa sploh volili?

Mon, 01/03/2021 - 06:00

Piše: Aljuš Pertinač

Dragi Socialni demokrati,

okroglih 20 let sem bil vaš član, zato mi dovolite, da vam napišem tole odprto pismo. Vem, lahko bi vam pisal neposredno, ampak se bojim, na podlagi izkušenj in politične kilometrine, da je precej bolj verjetno, da boste pismo prebrali, če ga javno objavim. Zakaj je tako, veste sami ravno tako dobro ali še celo bolje od mene.

Naj že takoj na začetku razčistimo eno stvar. Tega ne pišem, ker bi vam želel soliti pamet. Ne, to ni moj namen. Vsa odgovornost za to, kako vodite stranko in kako se orientirate v slovenskem in mednarodnem političnem prostoru, je na vas. Zato so vse odločitve ali neodločitve, ki jih s tem v zvezi sprejemate, izključno vaša pravica. Enako velja, da tega ne pišem zato, ker bi vam karkoli zameril oziroma bi vam želel škodovati. Če bi bilo to res, potem mi verjemite, da obstaja tisoč načinov, na katere bi vam lahko škodil ali se hudoval nad vami bolj uspešno. Zakaj je tako, veste sami ravno tako dobro ali še celo bolje o

Če so prej Slovenijo uničevali navznoter, so to zdaj začeli v tujini, silovitost napadov pa dobiva brezumno dimenzijo

Sun, 28/02/2021 - 06:00

"Serije neresničnih obtožb na račun sedanje vlade, ki se pojavljajo v evropskih medijih, so za mednarodni ugled Slovenije nekaj bistveno bolj nevarnega, kot se utegnejo zavedati tisti, ki jih širijo."

Piše: Boštjan M. Turk

Po neizglasovani nezaupnici koalicije Kul je postalo jasno, da bodo sile iz ozadja uporabile vse vzvode, s katerimi bi poskušale destabilizirati sedanjo vlado. Vendar je to misija nemogoče. Februarja lani smo že pisali o tem, da je sedanja vlada lahko nastala zgolj zato, ker so distorzijske težnje v tistem, kar z najbolj uporabnim skupnim imenovalcem imenujemo tranzicijska elita ali Forum 21, postale tako neobvladljive, da tranzicijska levica ni več sposobna enotnega nastopa in homogenega obvladovanja oblasti. V letu 2020 se je ljudem, ki so vodili Slovenijo tako rekoč od leta 1941, dokončno izmuznilo iz rok njihovo glavno orodje. Ni brez povezave s tem dejstvo, da se je v tem času ukinil tudi Forum 21.

Silovitost napadov, ki letijo na to vlado, dobiva naravnost br

Anonimnost je običajno znak strahopetnosti, za politika pa to ni najboljša lastnost

Sat, 27/02/2021 - 06:00

"Gre za preprosto oliko. Tudi če nismo omikani. To, česar me je mama naučila do petega leta. Prosim, hvala, vikanje in podpis."

Piše: Tino Mamić

Če bi onemogočili anonimne profile na družabnih omrežjih, bi v trenutku zmanjšali spletno širjenje sovraštva in vulgarnosti na minimum. Zakon o sovražnem govoru, ki se pripravlja že leta, pa bi postal povsem odveč.

A v resnici si tega ne želijo ne skrajno levi mesečniki ne levi kulovci. Pa čeprav vedno grmijo, tudi agresivno, zoper tako imenovani sovražni govor. Katerega pomen pa si predstavljajo povsem drugače kot ljudje, ki to poslušamo. Politiki desne sredine to dobro vedo, zato jim ne dajo prav. Vedo namreč, da bi zakonodaja proti sovražnemu govoru omejila svobodo govora. Natančneje, omejila bi sovražni govor, ki je naperjen proti levičarjem, medtem ko bi se pljuvanje po Cerkvi, Janši, demokraciji in tržnem gospodarstvu nemoteno odvijalo naprej.

Pravzaprav se nekaj podobnega že dogaja. Pravosodni sistem, od navadnega policista na križišč

Kako je Tomaž Vesel prek razpisa za svetovalce vrhovnega revizorja zaposlil dva novinarja njemu prijaznih RTV in Pop TV

Fri, 26/02/2021 - 06:00

Naše informacije, ki smo jih pred časom objavili na twitterju, da naj bi se na računskem sodišču zaposlila dva "naša" novinarja, Viki Twrdy iz informativnega programa TV Slovenija, in Tina Kristan, novinarka 24ur na Pop TV, so se izkazale za točne.

Toda pozor: oba omenjena novinarja se na računskem sodišču nista zaposlila kot tiskovna predstavnika ali sodelavca v službi za odnose z javnostmi, ki jo na računskem sodišču že dolga leta vodi svetovalka Helena Lovše, kar bi sicer lahko pričakovali, če so jih že zaposlili, ampak kot svetovalca vrhovnega državnega revizorja.

Tina Kristan in Viki Twrdy sta po novem svetovalca vrhovnega državnega revizorja.

Uradno sta se zaposlila tako, da sta se prijavila na javni razpis, objavljen na zavodu za zaposlovanje, že 4. novembra 2020, po končanem natečajnem postopku, pa sta bila prav onadva izbrana med 24 prijavljenimi kandidati. Na računskem sodišču pravijo, da bosta novozaposlena novinarja, citiramo, "sodelovala v revizijskih skupinah pri izv

Zgodbe stranke DeSUS. Nina Stankovič zanika vse: od rušenja Pivčeve so sestankov na Iskratelu in igre na srečo.

Fri, 26/02/2021 - 06:00

»Odgovor in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev na članek z naslovom "Erjavec vsem lagal tudi glede Ficka. A zdaj razkrivamo še to: kako so se on, Golobič in Stankovičeva dobivali na Iskratelu", objavljen dne 19.02.2021:

"Ne drži, da je bila pogodba za celovito strateško in komunikacijsko svetovanje na ministrstvu za zdravje prekinjena 18.12.2020, temveč je bil dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe s strani ministrstva prekinjen 28.1.2021.

Ne drži, da bi skupaj z gospodom Fickom naša stranka "odigrala eno od ključnih zakulisnih in umazanih vlog" pri "rušenju Aleksandre Pivec".

Ne drži, da bi po izvolitvi Karla Erjavca za predsednika stranke DeSUS naša stranka prejela kakršnakoli sredstva s strani stranke DeSUS.

Ne drži, da bi se naša stranka z Erjavcem in Golobičem kadarkoli srečala v prostorih podjetja Iskratel, sestanek v tej sestavi se ni zgodil nikoli.

Naša stranka ni lastnica Gold Vip Card verige Admiral in ni zasvojena z igrami na srečo.

Nina Stankovič, zanjo po pooblastil

Kaj je rešilo Erjavca? Sentimentalnost poslancev Desusa do stranke in njegov umik. A zdaj Erjavec ne odloča o ničemer več.

Thu, 25/02/2021 - 06:00

Za uvod pred komentarjem (no, vsaj začasnega) razpleta znotraj stranke DeSUS ter za boljše razumevanje stanja te usihajoče stranke je koristno, če ne celo nujno potrebno prebrati nekaj stavkov, ki jih je poslanec Robert Polnar "neuradno" povedal pred naključno zbranimi novinarji minuli torek v državnem zboru:

Kaj mu pa drugega, Karlu Erjavcu, preostane?

"Jaz imam dosti tega. Danes sem poskušal moje kolege prepričati, naj se za boga milega odločijo. Poglejte, mi imamo določene ljudi vezane na poslansko skupino, da jih ne bomo sedaj eno leto pred koncem mandata spravljali v težave in ob službo. Ampak recimo, pet nas je, ostanemo poslanska skupina DeSUS, eden podpira vlado, štirje so v opoziciji. Ne. Dva podpirava vlado, trije so v opozicij. Ne. Sta skočila Simonovič in Hršak v luft. Ne, to pa ne, midva nisva v opoziciji. Ja, ali podpirata vlado? Ne. Zdaj je pa takšna odločitev. Nič ne bomo govorili. Pri vsakem predstavljanju stališča poslanske skupine bomo povedali, ali smo večinsko za

Tako je klet Alenke Bratušek astroturfingirala Bojana Požarja in pri tem zlorabila celo pokojnega poslanca Kramarja

Wed, 24/02/2021 - 06:00

"To je v bistvu eklatanten primer astroturfinga – ko se osebe z neko politično ali gospodarsko agendo skrivajo za profili, ki dajejo navzven občutek, da je to profil človeka z ulice, ki je nepovezan z neko politično agendo," je ob nekem drugem podobnem primeru, ko je šlo za Alenko Jeraj, poslanko SDS (vir), za Radio Slovenija povedal Anže Voh Boštic, sodelavec portala Podčrto.

Gre pravzaprav za potrditev, da Stranka Alenke Bratušek ob pomoči tega profila ali verjetno celo mreže tovrstnih profilov na twitterju in facebooku promovira svojo politiko in napada nasprotnike oziroma novinarje, če tej stranki poročanje novinarjev ne ustreza oziroma ne godi.

"Ne gre za neke naključne osebe iz javnosti, ampak je to koordinirana akcija, kjer se politični predstavniki, stranka, ljudje okoli te stranke skrivajo za lažnimi profili in izvajajo astroturfing zato, da bi po eni strani pokazali svoje politične parole kot neko mnenje ljudi pa tudi da bi utišali kritike stranke ..." ob prej omenjenem podob

Zakaj je spregovoril Han? Ker se je Golobič strgal s ketne, Kučan pa ga brez Kocijančiča ne more obvladati.

Tue, 23/02/2021 - 06:00

Če bi, na primer, Jože Tanko, dolgoletni (bivši) vodja poslanske skupine SDS, imel družinsko firmo, resda formalno prepisano na ženo, ki bi z državnimi podjetji (Pivovarna Laško, Petrol, Mercator) delalo več stotisoč evrov težke posle, in to celo z nenormalno visokimi maržami, če bi povzročil prometno nesrečo, kjer bi v nikoli povsem pojasnjenih okoliščinah umrl otrok, imel zgolj srednješolsko izobrazbo in sredi epidemije, ko velja prepoved združevanja, zaradi hrupnega praznovanja 50-letnice zbolel za covidom-19, bi ga večinski mediji dobesedno zlinčal, sežgali, in bi - verjemite - že zdavnaj moral pobegniti iz politike, Matjažu Hanu, dolgoletnemu šefu poslanske skupine SD, pa se, kljub prej opisanemu, kot vidimo, ne zgodi (praktično) ničesar. Razen nekaj manjših medijskih prask na Pop TV in Siolu pod Šarčevo vlado (januarja 2019 - tukaj), ko je takratni Šarčev državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec nenadoma začel napol zasebno vojno za prevlado Petrola, in jo potem tudi h

Viri: Jure Leben zeleno dojema po barvi denarja. Ozadje pa: Boštjančič, Narat, Jamnik, celo Pečečnik?!

Mon, 22/02/2021 - 06:00

Jure Leben, nekdanji dvakratni državni sekretar in vplivni član ožjega vodstva SMC med vlado Mira Cerarja (bil je tudi Cerarjev osebni oziroma družinski prijatelj) ter - zaradi očitkov korupcije - (pro)padli minister za okolje in prostor v vladi Marjana Šarca (spomnimo, februarja 2019 je Lebna odnesla razvpita afera Maketa - vir: Der Untergang. Propad!), skozi sobotni intervju za mariborski časopis Večer dokončno najavlja svojo vrnitev v politiko.

Intervju za Večer seveda ni nobeno ni naključje ...

Vir: Večer, 20. 2. 2021

... saj en intervju je tam pred časom že imel, in povsem očitno je, da mu odgovorni urednik Večera Matija Stepišnik pomaga pri vrnitvi v politiko. Gre pač za agendo, zagotovo ne samo Stepišnikovo, saj Stepišnik nima dovolj osebnega poguma za lastne agende, poleg tega v obeh intervjujih dokazuje, da je v poklicnem smislu prodana novinarska duša. Kako sicer drugače razložiti dejstvo, da Lebna niti z besedico ne vpraša o zloglasni zadevi Magna, čeprav gre za lokal

Rado Pezdir: Superman je novinar Pop TV, gre za urednika Jureta Tepino

Mon, 22/02/2021 - 06:00

Piše: Rado Pezdir

Po včerajšnji objavi članka "Kako se je novinar Tepina ujel v lastno zanko ali dokazi o kriminalistih, ki prek medijev prikrivajo kriminal v svojih vrstah", je Nika Kunaver, novinarka Pop TV, lastnica čuvaja/watchdog 2016, torej članica eminentnega kluba top shit pripadnikov slovenskega novinarstva, kot opombo na moj članek in zagovor njihovega poročanja objavila sledeče:

Vir: Twitter

S tem me je seveda razkrinkala in pokazala, kdo je v tej sagi, v kateri urednik portala 24ur.com Jure Tepina dokazuje moje orbanovsko-fašistično angažiranje pri pregonu policije in tožilstva, tisti, ki izkrivlja resnico. To sem seveda jaz. Iz njenega sporočila jasno kaže, da so jih o zavrnitvi kazenske ovadbe, ki sem jo podal zoper kriminaliste nacionalnega preiskovalnega urada v zadevi Farrokh, obvestili s tožilstva. Posledično ne drži moja trditev, da tožilstvo o tem ni nikogar obveščalo, torej tudi ne drži, da bi Tepina informacijo lahko dobil samo pri policiji, kar končno po

Kako se je novinar Tepina ujel v lastno zanko ali dokazi o kriminalistih, ki prek medijev prikrivajo kriminal v svojih vrstah

Sun, 21/02/2021 - 06:00

Piše: Rado Pezdir

Z današnjim člankom sicer tvegam, da bodo bralci precej negodovali, saj zopet odpiram temo o uredniku spletne strani 24ur.com. Toda kljub temu menim, da je treba o njegovem generiranju laži pisati, ne nazadnje zadnji članek tega novinarskega šaljivca dokončno razkriva mehanizem generiranja lažnih novic na mikroravni. Še več, omenjeni članek, naslovljen "Tožilstvo je zavrglo ovadbo Pezdirja proti kriminalistom NPU", ki ga je Jure Tepina objavil 15. 2. na spletnem portalu največje komercialne televizije, je dejansko pogrebna procesija za novinarsko delo urednika Tepine. Kot boste videli v nadaljevanju, se je Tepina v svoji ihti zapletel, in to do te mere, da je do popolnosti razkril, da njegovi članki nimajo nobene veze z novinarskim delom in so zgolj instrument v oviranju dela policije in tožilstva.

Paradoksno, kar je Jure Tepina očital meni, je zdaj javno izvedel sam in še več, prvič je jasno razkril svoje vire, ki mu omogočajo zlorabo portala 24ur.com.

Tepina je v sv

Antolič kot črn madež na Poklukarju: kako je obsojeni ortoped potem odstopil in kakšni so njegovi načrti?!

Sat, 20/02/2021 - 06:00

Nenavadna postavitev Vaneta Antoliča za začasnega predstojnika ortopedske klinike glede na vse okoliščine (več na tej povezavi) je - bila - nesporno velika napaka (ali črn madež) Janeza Poklukarja, še vedno generalnega direktorja UKC Ljubljana in nestrankarskega kandidata za novega ministra za zdravje Janševe vlade. Prav tako verjetno ni dvoma, da je bil Poklukar že takrat, ko je podpisal dokument o Antoličevem imenovanju (27. januarja), sredi pogovorov za ministrsko mesto, Antolič pa je čakal na sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, kjer so mu sodili zaradi korupcije med znamenito afero Zlate palice. Pri tem je zanimivo, da je novinarka Dela Milena Zupanič, sicer zasebno povezana z Antoličem, ob njegovem - prej omenjenem imenovanju - nonšalantno zapisala, da donacije v zdravstvu niso nič nenavadnega in da se brez tega ne da živeti ...?!

Potem je na Okrožnem sodišču v Ljubljani le prišlo do Antoličeve obsodbe (dobil je eno leto in pol zapora ter 8.100 evrov denarne kazni - tukaj), min

Erjavec vsem lagal tudi glede Ficka. A zdaj razkrivamo še to: kako so se on, Golobič in Stankovičeva dobivali na Iskratelu.

Fri, 19/02/2021 - 06:00

"Kako se Korl ponižuje. Res ne zna ugotoviti, kdaj je konec. Obvestil bo Zorčiča (Igorja, predsednika državnega zbora), da je Desus v opoziciji. A koga pa to zanima, ker ob glasovanjih štejejo samo glasovi poslancev in ne strank," je po včerajšnjem sestanku ožjega vodstva stranke DeSUS na twitterju cinično zapisal dolgoletni poznavalec politično-medijske scene in političnega marketinga Božidar Novak. Ampak "Korl" oziroma Karl Viktor Erjavec se ne samo ponižuje, on že kar direktno laže.

Predprejšnjo sredo, 10. februarja, smo na tem portalu objavili članek, kjer smo že v naslovu ekskluzivno napovedali zamenjavo generalne sekretarke Desusa Lidije Štruc z Zlatkom Fickom, nekdanjim direktorjem družbe Slovenski državni gozdovi (tukaj) ...

... toda Karl Viktor Erjavec je še isti dan na tiskovni konferenci vse to demantiral in označil za fake news, se celo norčeval iz avtorja tega članka, prisotni novinarji pa so mu prikimavali. No, včeraj, po sestanku vodstva stranke DeSUS, ko je Erjavec

Dan po hudem porazu: razkrivamo imena proti in neveljavnih, kako Golobičev Biščak vse pomeša in škodo Janje Sluga

Wed, 17/02/2021 - 06:00

Dan potem, včeraj oziroma v torek, po ponedeljkovem propadu konstruktivne nezaupnice, projekta, ki ga je ozadje tranzicijske levice z mediji, pouličnimi demonstracijami in opozicijo (Kul) pripravljalo skoraj deset mesecev in ki se je klavrno končal s Karlom Erjavcem in samo 40 glasovi v državnem zboru (več na tej povezavi), je pokazal, za kako hud poraz v resnici gre:

- Večinski mediji, ki so prej do onemoglosti nabijali televizijske in radijske minutaže, portali, časopisi in revije pa polnili prve strani, so včeraj poraz koalicije Kul tako rekoč še komajda omenjali, RTV Slovenija pa je šla celo tako nizko, da je kot glavnega analitika pri blaženju tega bolečega poraza uporabila notornega Alema Maksutija, ki je vesoljni slovenski javnosti prek javnega medija povedal, da ima leva sredina tri močne kandidate za bodočega velikega liderja levice: Tanjo Fajon, Marjana Šarca in Alenko Bratušek. Kot da bi - na stroške davkoplačevalcev - šlo za neko drugo vesolje ali vsaj vzporedno resničnost.

Vse, kar morate vedeti o tem, zakaj Erjavec sinoči ni postal šef vlade, a vam drugi mediji tega ne povedo

Tue, 16/02/2021 - 06:00

Po nekaj mesecih nenehne politične, medijske pa tudi poulične kampanje in zakulisnih pritiskov je konstruktivna nezaupnica sinoči v državnem zboru precej klavrno propadla. Karl Erjavec, kandidat za mandatarja koalicije Kul, je na tajnem glasovanju dobil vsega 40 poslanskih glasov, do uspeha mu jih je - torej - zmanjkalo kar šest. Še huje, Erjavec je dobil celo dva glasova manj, kot je bilo število poslanskih podpisov ob vložitvi prve konstruktivne nezaupnice, ki jo je kasneje umaknil. To je kar fiasko.

Zdaj pa na kratko vse, kar morate vedeti o tem, zakaj Erjavec (DeSUS) sinoči ni postal predsednik vlade, Janez Janša (SDS) pa je to ostal, a vam drugi mediji tega ne povedo:

- Prvi, ki je javnost obvestil o neuradnih rezultatih tajnega glasovanja, je bil avtor teh vrstic - ob 21. uri in 20 minut, prek twitterja, točno 6 minut pred drugimi. Glasovalo je sicer 53 poslancev, saj poslanci SDS, NSi in SNS niso prevzeli glasovnic:

- Čeprav gre za tajno glasovanje, kjer nikoli ni mogoče do

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.