Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 25 sec ago

To pa je novinarstvo! (zakaj) novinarji siola danes prepisujejo članke bojana požarja, objavljene že pred volitvami?!

4 hours 58 min ago

5. aprila smo na tem portalu objavili članek z naslovom "Dejstva, dokumenti, KLI Logatec. Tako se pleni na slabi banki, ki jo vodi zaupnik Mira Cerarja. Milijon pri poslu". Šlo je res za ekskluzivno zgodbo, natančno podprto z avtentičnimi dokumenti - o tem, kako je vodstvo slabe banke (DUTB), na čelu s predsednikom upravnega odbora Miho Juhartom, sicer osebnim prijateljem prejšnjega predsednika vlade, danes pa ministra za zunanje zadeve Mira Cerarja, prodalo del zemljišča poslovne cone propadlega podjetja KLI Logatec švicarski družbi Lonstroff, za potrebe japonske multinacionalke Sumitomo Rubber Industries, kjer Japonci zdaj gradijo tovarno medicinskih elastomerov. Toda prodaja zemljišča Japoncem je bizarno šla prek majhne lokalne nepremičninske agencije Svet Re, d. o. o., kjer pa je "nekdo" z razliko v ceni samo ob prodaji tega zemljišča pobasal okroglih milijon evrov. Vse ostale podrobnosti so zapisane v našem članku, pogodbo pa je v imenu slabe banke podpisal (zdaj že bivši) izvršni

Pri jankoviću vse po starem. po osebnem stečaju sina damjana bo šel biznis prek "snahe" ursule.

Tue, 18/09/2018 - 06:58

Ljubljanski župan in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je ponovno kandidaturo za ljubljanskega župana (potegoval se bo že četrtič zapored!) oznanil prejšnji petek, 24 ur po tem, ko je državni zbor potrdil vlado Marjana Šarca. Zakaj je Janković to storil ravno takrat, ni znano, tudi ni videti, da je šlo za velik strateški premislek izbranega časa najave njegove županske kandidature, je pa morda, ha ha, Janković do zadnjega čakal, da bi ga vpoklicali za prevzem funkcije šefa vlade?!

Janković se bo za župana potegoval kljub "aferi farmacevtka" - hudim očitkom policije in državnega tožilstva, potrjenih s policijskimi prisluhi, da je v zameno za ureditev stalne zaposlitve v javnem podjetju Lekarna Ljubljana izsiljeval spolni odnos z Ljubljančanko Katarino Ravnikar, sicer mamo dveh otrok. Spomnimo, policijski prisluhi, ki hudo bremenijo Jankovića, so bili kasneje, kot že vemo, sodno uničeni, ker je specializirana državna tožilka Blanka Žgajner zamudila rok za vložitev obtožnice,

Šarec, Židan, mesec in druge provokacije ali družbeni eksperiment 13. bojevnika #zavsakoceno

Mon, 17/09/2018 - 06:32

(Piše: Aljuš Pertinač)

Tako kot drugje po svetu je tudi pri nas mnoge ljudi strah števila 13, ta strah pa imenujemo triskaidekafobija. Poimenovanje izvira iz grških besed "triskaideka", kar pomeni trinajst, in "phobos", kar pomeni strah. Še danes številni verjamejo, da ne gre zgolj za navadno vraževerje, ampak da število 13 resnično pomeni nesrečo oziroma prinaša s seboj negativno energijo.

ŠTEVILO 13

Novi predsednik nove slovenske vlade očitno ne sodi med njih. Njegova mavrična antijanša stabilna manjšinska vlada s podporo samoizpovedno opozicijske, sicer pa po vseh pravilih in dosedanji praksi koalicijske stranke Levica je v celoti v znamenju števila 13. Vse od začetka in vse bolj očitno tudi do bridkega konca. Marjan Šarec in njegova Lista Marjana Šarca sta na tako imenovanih predčasnih volitvah 3. junija dobila 13 odstotkov glasov. Njegova vlada je 13. vlada po vrsti. In izvoljena je bila na četrtek, 13. septembra. Datum petek 13. so zgrešili zgolj za en sam, samcat dan. Si predsta

Kabinet predsednika pahorja, neuradno: pahor za guvernerja ne forsira marka bošnjaka, bošnjaka forsira levica

Sun, 16/09/2018 - 07:19

Po petkovem članku o tem, da naj bi bil Marko Bošnjak, sporni kandidat za novega guvernerja Banke Slovenije, tisti kandidat, ki naj ga forsiral (tudi) predsednik države Borut Pahor, so nam nekateri sodelavci iz kabineta predsednika države to neuradno zanikali in hkrati potrdili govorice, da Bošnjaka forsira stranka Levica.

LEVICA, ZAKAJ RAVNO BOŠNJAK?!

Zakaj Levica poriva naprej ravno Marka Bošnjaka, pa je drugi vprašanje. Viri sicer pravijo, da je Bošnjak "dober trgovec z informacijami". Spomnimo, v petkovem članku pišemo tudi o tem, kako se je Bošnjak, sicer vice guverner Banke Slovenije, pred časom v prostorih stranke Levica v državnem zboru pojavil z odpeto srajco ...

Mimogrede, za Marka Bošnjaka po naših informacijah lobirata tudi Urška Ban, bivša poslanka Cerarjeve Stranke modernega centra in tudi nekdanja predsednica parlamentarnega odbora za finance, in Dušan Černe, častni konzul Ruske federacije v Sloveniji, sicer pa poslovnež iz Term Čatež in Marine Portorož, ki sodi v ožji k

Kaj bo zdaj naredil pahor? bo za guvernerja res predlagal bošnjaka, "mešetarja", ki ni bil več primeren niti za hypo?!

Fri, 14/09/2018 - 06:59

Čas za predsednika države Boruta Pahorja, da predlaga ime za novega guvernerja Banke Slovenije, se neusmiljeno izteka. Igra prestolov za novega prvega slovenskega bankirja, ki za imenovanje najprej potrebuje uradni blagoslov predsednika republike, potem pa še 46 glasov poslancev državnega zbora, se namreč izteče že prihodnjo sredo.

Pahor se je doslej kot predsednik države vedno znal pohvaliti z dobrim kadrovanjem. No, tokrat ima precejšnje težave. Potem ko je bilo jasno, da Pahor tudi pri tem razpisu ne bo spustil skozi nekdanjega politika LDS in SD ter bivšega člana evropskega računskega sodišča Milana M. Cvikla, čeprav je Cvikl nenehno lobiral na vse strani, imel tiho podporo novega predsednika državnega zbora Dejana Židana (Socialni demokrati), menda tudi Alje Brglez, šefinje Pahorjevega kabineta, predvsem pa podporo mlajšega dela tranzicijske levice (Cvikl naj bi namreč obljubljal, da bo kot novi guverner delil licence za vodenje bank tudi tistim, ki jih sicer nikoli več ne bi dobi

Danes nova vlada, Šarčeva. nato še 3 vlade v senci: janševa, toninova in steinbuchova, ki naj bi jo financiral pečečnik?!

Thu, 13/09/2018 - 06:57

Slovenija bo danes, trinajstega (septembra), dobila novo vlado - vlado Marjana Šarca, trinajsto po vrsti v samostojni Sloveniji. Šlo naj bi za "stabilno manjšinsko vlado s podporo stranke Levica (5 + 1)", ali "neke vrste družbeni eksperiment," kot je predsednik državnega zbora in prvak Socialnih demokratov Dejan Židan politološko bizarno razlagal minuli ponedeljek, ob svojem - kot je tvitnil - ponovnem "obisku" v televizijski oddaji Studio City (imenovanem tudi "TV Mladina") na TV Slovenija.

Šarčeva ministrska ekipa za današnjo izvolitev v državnem zboru potrebuje zgolj relativno večino, torej - teoretično - najmanj en poslanski glas več, kot jih skupaj premorejo SDS, Nova Slovenija in Jelinčičeva Slovenska nacionalna stranka - 36 glasov. Ali drugače, 43 poslanskih glasov, ki jih ima Šarčev peterček (Lista Marjana Šarca, SD, SMC, Stranka Alenke Bratušek in DeSUS), je za današnjo nemoteno izvolitev Šarčeve vlade več kot dovolj.

Zato so bile včerajšnje medijske novice, da Šarčeve ministr

Prihaja 2. liga vlade, samo poglejte ta imena: tisti, ki niso izvoljeni ali nimajo služb, bodo pač državni sekretarji?!

Tue, 11/09/2018 - 06:52

Po zapolnitvi ministrskih mest je bodoča vladna koalicija menda že zapakirala tudi celotno drugo ligo nastajajoče vlade Marjana Šarca, to je državne sekretarja.

Državni sekretarji so sicer klasične politične funkcije, saj jih imenuje vlada, toda liderji političnih strank ravno pri državnih sekretarjih zelo radi všečno nakladajo, da gre za "strokovna imenovanja". Je pa v resnici daleč od tega, prevladujejo namreč popolnoma drugačni principi. Skozi funkcije državnih sekretarjev se na vlado ter proračunske stroške selijo tisti politiki, ki na parlamentarnih volitvah (3. junija) niso bili izvoljeni za poslance, tisti, ki nimajo drugih služb in zaposlitev, ali pa je na delu kakšna druga zakulisna logika.

Poglejmo nekaj primerov:

KO TE PO POKLIČE MAŠA KOCIPER

* Pred časom je Maša Kociper, podpredsednica Stranke Alenke Bratušek, ki bo, sama sicer neizvoljena na junijskih parlamentarnih volitvah, po izvolitvi Šarčeve vlade spet prišla v državni zbor, kot nadomestna poslanka, namesto Petra Jože

Šiško, mesec, Šarec. varuh(i) revolucij in vnebovzetje #zavsakoceno, ali kaj ni oziroma kaj je strah aljuša pertinača?!

Mon, 10/09/2018 - 06:41

(Piše: Aljuš Pertinač)

... Če je lahko Marjan Šarec, ki je "rojen za predsednika vlade" (vir), za ministra predlagal idiota (vir), za katerega smo vsi vedeli, da je idiot, in ga zamenjal, ko mu je postalo jasno, da je res idiot, potem je rojeni predsednik vlade lahko vsak. Da koalicijska pogodba v resnici ni najbolj resna stvar, pa je mlatenje prazne slame, saj se bo Šarec za vsako rešitev, ki ne bo po volji Levice, moral obrisati pod nosom.

ROJENI VODITELJ
Ni me strah. Ni me strah, da Šarčeva mavrična "antijanša stabilna manjšinska vlada s podporo opozicijske stranke Levica" ne bi šla skozi. Most, ki ga je koalicija 1+5 v tem času zgradila med sabo, je trden kot kamen kost. Nič ga ne more porušiti. Material je najboljši možen: #samodanijanša. Malta izvrstna: #zavsakoceno.

To, da se ne poznajo med sabo in da šele sproti ugotavljajo, kaj kdo misli o ključnih stvareh, kdo je kdo, od kod je in kakšne kapacitete ima, je v bistvu prednost. Tako ni presenečenj, ker je vse skupaj eno samo veli

Jure leben odgovarja: saj sem vam tudi osebno sporočil, da nameravam kandidirati za ministra ...

Sun, 09/09/2018 - 06:30

Objavljamo prikaz nasprotnih dejstev na članek z naslovom:

"Cerarjev Leben napovedal še eno veliko svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje: programsko financiranje nevladnikov." (objavljeno 7.9.2018)

(Piše: Jure Leben, kandidat za ministra za okolje in prostor)

Spoštovani gospod Požar,
v prispevku z naslovom "Cerarjev Leben napovedal še eno veliko svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje: programsko financiranje nevladnikov", objavljenem na vašem portalu (vir) ste - verjamem nenamerno in zaradi nepoznavanja dejstev - navedli več neresnic, ki jih v nadaljevanju pojasnjujem in skladno z Zakonom o medijih vljudno prosim za objavo.


1. Programsko financiranje nevladnih organizacij
V sredo sem v državnem zboru predstavil svojo vizijo delovanja ministrstva za okolje in prostor (bralke in bralci si mojo predstavitev lahko v celoti preberete na slednji povezavi), ob tem pa izpostavil, da bom kot minister vzpostavil dvoletno programsko financiranje za nevladne organizacije in mesečno koordinacijo z njimi. Op

Slovenci na veliko švercamo plenice v italijo. menda še v napoliju ne vidiš kaj takšnega!

Sun, 09/09/2018 - 06:30

(ime avtorice teksta je znano uredništvu)

Pozdravljeni,

k meni je prišel gospod - moja stranka iz Italije, ki se ukvarja z farmacijo. Malo sem se mu nasmejala, ker je rekel da posli s plenicami v Sloveniji cvetijo. Pravi, da toliko plenic, kot jih zdravniki predpišejo svojim pacientom v Sloveniji, jih v Italiji skoraj za celotno Italijo.

Povedal mi je, da nekdo pri nas malo kihne, pa že mu zdravnik napiše, da je inkontinenca, in da potrebuje plenice na napotnico. To so tudi mladi ljudje, stari okoli 30 let. Te iste plenice potem prodajajo na črnem trgu. Moja stranka trdi, da še v Napoliju ni videl kaj takšnega.

Če se vam ta informacija zdi primerna za raziskati, jo zgrabite. Sigurno se bomo nasmejali …

Poglejte si tudi zadnjo oddajo #Faktor.com na TV3:

Cerarjev leben napovedal še eno veliko svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje: programsko financiranje nevladnikov.

Fri, 07/09/2018 - 07:01

Vsi tisti, ki so pred tedni napovedovali oster zakulisni boj znotraj SMC med Juretom Lebnom ter odhajajočim ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem za stolček ministra za okolje in prostor (ta je po koalicijskem razrezu bodoče vlade Marjana Šarca pripadel SMC), o resničnih odnosih v stranki SMC vedo bolj malo ali nimajo pojma, razen, če niso blefirali ter zavestno zavajali javnost. To sploh ni bila nobena resna dilema: Leben je namreč v stranki neprimerno močnejši od Gašperšiča, poleg tega je že vrsto let družinsko povezan z Mirom Cerarjem. Gašperšiča so nameravali zamenjati že junija lani, vendar mu je - kako ironično - prav članek na našem portalu o tem, kako Tijana Arih, takrat še zloglasna in vplivna, kasneje pa odstranjena Cerarjeva svetovalka za odnose z javnostmi, z nekontroliranim vpitjem grozi Gašperšiču z zamenjavo, in da bo novi minister postal Jure Leben, takrat rešil kožo (vir). Miro Cerar se je namreč ustrašil, da bi zamenjava Gašperšiča s kompromitiranim Lebnom (z

Primer in propad ministrskega kandidata kodelje razkriva tudi bedo večine slovenskega novinarstva

Thu, 06/09/2018 - 06:52

Po predstavitvenem debaklu gospoda Tugomirja Kodelje, kandidata Liste Marjana Šarca za novega ministra za javno upravo, pred pristojnim odborom za notranje zadeve v državnem zboru, se je - naslednji dan - novi predsednik vlade Marjan Šarec odločil, da Kodeljo, uradno zaradi katastrofalne predstavitve poslancem, umakne, odstrani, novega kandidata za ministra za javno upravo pa bo predstavil še danes. Zanimivo, da se je Šarec za umik Kodelje odločil potem, ko je njegova koalicija v odboru za notranje zadeve Kodeljo že eksplicitno podprla, na glasovanju je namreč Kodelja dobil 10 glasov. In zanimivo, za Kodeljo so glasovali tudi poslanci stranke Levica.

Ob umiku Kodelje je Šarec sicer takoj požel nekaj lepih besed na twiterju, tako sta ga pohvalila novinar in urednik Dejan Steinbuch (PortalPlus.si) in nekdanji politik Gregor Virant, toda oba sta se očitno zadovoljila že z malim. Ključni problem je namreč v tem, da je Šarec nekoga takšnega, kot je gospoda Kodelja, sploh predlagal za minist

Magna se vrača ministru počivalšku. kršil je ustavo, kršil zakon o vodah, zdaj bo pa spet minister?! ne hvala!

Wed, 05/09/2018 - 06:48

Dva dni pred jutrišnjim, četrtkovim zaslišanjem Zdravka Počivalška, dosedanjega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki ga Cerarjeva stranka SMC spet predlaga za gospodarskega ministra, pred pristojnimi odbori v državnem zboru, se je z javnim pismom oglasil znani Gorazd Marinček, no, tokrat v imenu neparlamentarne stranke Solidarnost, ki opozarja državni zbor, da je Počivalšek, kandidat za ministra vlade Marjana Šarca, oseba, ki dokazano postopa neustavno ali nezakonito, poslanci državnega zbora pa bi "z izvolitvijo Zdravka Počivalška obšli moralna in ustavna načela, ki veljajo v republiki Slovenije.

MAGNA DOHITEVA POČIVALŠKA

Gorazd Marinček v pismu ministru Počivalšku (pismo v celoti objavljamo v nadaljevanju) očita kršenje ustave in zakonov pri spornem projektu Magne Steyr - Magna Nukleus v občini Hoče-Slivnica. In kaj konkretno? Poglejmo!

- kršitve 69. člena Zakona o vodah

- kršitve Zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo strateške investicije na razvojnem območju v obči

Mi vam povemo, kdo si zasluži drugo priložnost in kdo ni več faktor. ko spet resnica (za)boli, komentarji pa še bolj.

Wed, 05/09/2018 - 06:47

Nova sezona informativno-pogovorne oddaje Faktor na TV3 prinaša tudi nekatere novosti. Oddaji s sloganom "Resnica boli, komentarji še bolj," in dosedanji ekipi, se je pridružilo nekaj novih stalnih komentatorjev, ki jih bodo naši gledalci lahko postopoma spoznavali v prihodnjih oddajah. Tako je minuli ponedeljek, v premierni oddaji nove sezone, ob dosedanjemu stalnemu komentatorju Bernardu Brščiču nastopil Igor Lukšič, nekdanji prvak Socialnih demokratov, politični analitik in profesor na ljubljanski Fakulteti za družbene vede, včeraj je debitiral znani prihoanalitik Roman Vodeb, danes zvečer pa v oddajo prihaja Norma Korošec, mlada političarka, članica stranke Glas za otroke in družino, sicer pa znana kot borka za pravice nerojenih otrok. Norma Korošec zase sicer pravi, da je "mlada obetavna katoličanka".

Nekoliko smo tudi priredili format: torkove oddaje bodo poslej namenjene predvsem debatam poklicnih politikov, ob četrtkih pa bodo praviloma gostovali novinarji, kolumnisti in uredni

Ko je bil Šiško sredi ljutomerske hoste, je pahor v biljah špilal nogomet. pravo vprašanje: kaj ve sova in zakaj ravno zdaj?!

Tue, 04/09/2018 - 06:37

Minulo soboto, ko je predsednik države Borut Pahor v Biljah blizu Nove Gorice mirno igral nogomet, dobrodelno nogometno tekmo, skupaj z Luisom Figojem, Alessandrom del Pierom in nekaterimi drugimi bivšimi nogometnimi zvezdniki, je Andrej Šiško, nekdanji kandidat za predsednika države, bivši zapornik, nekdanji lider Viol, navijačev NK Maribora, danes pa lider Zedinjene Slovenije, nekje v nekem gozdu blizu Ljutomerja po dežju postrojil in kot poveljnik nagovoril pripadnike, "prostovoljce" in "svobodne ljudi" tako imenovane "Štajerske varde". Medtem ko je Pahorjeva nogometna tekma potekala v soju medijskih žarometov, se je Šiškova vaška straža v zavetju štajerske hoste urila na skrivaj, tajno. Do (samo)razkritja Štajerske varde je prišlo šele nekaj dni kasneje, pravzaprav včeraj, na družbenih omrežjih, in potem, nekaj ur pozneje, tudi po vseh medijih.

In kaj torej zaenkrat vemo o famozni Šiškovi Štajerski vardi?

- šlo naj bi za okoli 100 pripadnikov, oboroženih z orožjem, celo strelnim, v

Neznani Šarčev kandidat za ministra odpuščen iz citroëna, ker naj bi imel kolerični izpad?!

Mon, 03/09/2018 - 06:28

Po medijski razglasitvi "manj znanih" kandidatov za ministrice ali ministre bodoče vlade Marjana Šarca zdaj prihajajo na dan tudi njihove neuradne biografije. Gre sicer za pripovedi ljudi, katerih imena so znana uredništvu, in ki so "bili zraven" pri dosedanjih karierah ministrskih kandidatov.

Toda najprej poglejmo, kaj se kakor uradno ve o "bogati mednarodni poslovni karieri (prosto po Zoranu Potiću, novinarju časopisa Dnevnik)" gospoda Tugomirja Kodelje, širši javnosti popolnoma neznanega kandidata Liste Marjana Šarca za novega ministra za javno upravo.

TAKO VEČINSKI MEDIJI KOT "URADNI VLADNI VIRI" ...

Citiramo, kar so - očitno malo olepšano - zapisali na Primorskih novicah:

"58-letni Tugomir Kodelja, ki se poteguje za funkcijo za ministra za javno upravo, je po izobrazbi diplomirani ekonomist. Širša javnost ga ne pozna. Kariero je začel v portoroški Drogi, v koprskih poslovnih krogih pa se ga še najbolj spomnijo iz časa, ko je bil zaposlen v podjetju Citroën Slovenija (kasneje skupi

Razplet. sd-jevci in pahor ugnali erjavca: njegova vlasta vivod odstopila, petra culetto bo nova ksenija benedetti

Fri, 31/08/2018 - 06:55

Konec prejšnjega tedna smo napovedali hud kadrovski spopad med Socialnimi demokrati in Karlom Erjavcem za novo šefinjo Protokola Republike Slovenije - visoko in prestižno uradniško mesto, ki ga je doslej zasedala Ksenija Benedetti, sicer najnovejša soproga znanega igralca Borisa Cavazze. Na razpis za novo šefinjo Protokola sta se namreč prijavili Vlasta Vivod, dolgoletna tesna sodelavka in zaupnica Karla Erjavca (DeSUS), in Petra Culetto, dosedanja šefinja kabineta ministrice za obrambo Andreje Katič.

Toda zdaj je očitno že odločeno. Vlasta Vivod je namreč včeraj (ne)pričakovano odstopila od kandidature in odhaja na ministrstvo za obrambo (ki ga zapušča Katičeva, saj odhaja na funkcijo ministrice za pravosodje), spet skupaj s Karlom Erjavcem, tako da je pot do nove šefinje Protokola za Petro Culetto tako rekoč že trasirana. Čeprav je vseh prijavljenih kandidatov oziroma kandidatk kar devet. No, Vivodova je sicer po izobrazbi diplomirana obramboslovka.

TUDI BORUT PAHOR!

Ta zakulisna kad

Težave za hermana rigelnika, nekoč "ljubljenca partije". ovaden je na npu in tožen.

Thu, 30/08/2018 - 06:50

Za Hermana Rigelnika, nekdanjega politika, tako imenovanega "ljubljenca partije" in večinskega lastnika po tajkunsko sprivatiziranega podjetja ACH, očitno še ni prišel srečen konec tranzicije.

Na "stara leta" se je namreč danes 76-letni Korošec - "sanator Gorenja", nagrajenec jugoslovanskega Avnoja in bivši predsednik državnega zbora (tako ga je v enem od člankov za tednik Reporter opisal novinar Jože Biščak), ki naj bi povsod, kjer je bil, za dosego svojih ciljev ne izbiral sredstev (denimo: svojo poletno rezidenco na hrvaškem otoku Brač si je čisto slučajno zgradil v času, ko se je gradila splitska podružnica Autocommercea), danes pa pridobljeno premoženje obvladuje iz prestižnega stanovanja pod ljubljanskim gradom, za katerega je odštel 470 tisoč evrov - znašel pred veliko težavo. Nanj, zraven pa še na Primoža Raktelja in Mojco Novak, njegova "bivša" sodelavca, sta se resno spravila Vera Mihatovič in Branko Šibakovski, nekdanja vodilna finančnika in solastnika ACH, ki ne samo tožita

Kdo nam vlada #zavsakoceno? antijanša in dajmoŠarec histerija!

Wed, 29/08/2018 - 07:01

(Piše: Aljuš Pertinač)

Da bo vprašanje kdo nam vlada postalo (spet) relevantno, je bilo jasno že kmalu po volilni nedelji 3. junija. Potem, ko nam v štirih letih vladanja (formalno) Mira Cerarja mlajšega to ni uspelo v celoti izvedeti, Cerar je namreč po lastnih besedah odstopil zaradi pritiskov, ki jih še do danes ni znal prepričljivo pojasniti, nas sedaj očitno čaka podobno ugibanje v času vlade Marjana Šarca. Ministri za katere še nismo slišali in predsednik vlade, ki je diplomirani igralec ter popolni novinec v politiki na državni ravni, tega prav gotovo ne (z)morejo.

EKIPA, DA TE SKIPA
Kaj dobimo, če združimo dramskega igralca, štabnega vodnika, fatalko v čevljih z leopardjim vzorcem, lastnika betonarne, prodajalca avtomobilov in saksofonista? Če ste najprej pomislili na še eno v vrsti kriminalnih uspešnic/smešnic britanskega režiserja Guya Ritchieja (Morilci, tatovi in dve nabiti šibrovki; Pljuni in jo stisni; Revolver; Rokenroler, …), niste daleč od resnice pa vendar ste v zmoti.

Preprosta taktika alenke bratušek: grozi, ker se boji, za bandellija in mašo kociper.

Mon, 27/08/2018 - 06:56

Predvidoma danes bo znana sestava celotne vlade pod vodstvom Marjana Šarca, prejšnji teden pa je med koalicijskimi pogajanji izstopala "grožnja" Alenke Bratušek, da bo njena Stranka Alenke Bratušek vstopila v Šarčevo vlado samo v primeru, če bodo vsi koalicijski partnerji, tudi Levica, podprli vse njihove kandidate za ministre, oziroma jim ne bodo nasprotovali, in to v noben fazi postopka!

"NE DIRAJTE MI" BANDELLIJA IN ČESNIKA!

Grožnja, ki je že na videz bizarna, saj je tako rekoč že nekaj časa vse dogovorjeno (čeprav je Bratuškovo verjetno malo tudi prestrašilo "koalicijsko dogovorjeno" glasovanje o novem predsedniku državnega zbora Dejanu Židanu), vsebuje samo eno opozorilo: "ne dirajte mi" Marka Bandellija in Petra Jožefa Česnika; prvi postaja minister za kohezijo in razvoj, drugi pa minister za Slovence v zamejstvu in po svetu.

In zakaj takšno javno opozorilo?! Marko Bandelli v normalni državi namreč nikoli ne bi mogel postati minister, to je mogoče očitno samo v Sloveniji. Pa ne z

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.