Požareport.si

Syndicate content
Zapisi iz strani
Updated: 16 hours 47 min ago

Počivalšek proti Janši: Boj na požiralniku! A dokler je alternativa Šarec, naj kar še naprej vlada Janša.

Tue, 26/05/2020 - 05:45

Piše: Aljuš Pertinač

Priznam. Akcijski domišljijski spektakel, kot se oglašuje, Batman proti Supermanu: Zora pravice, je bil do pred kratkim zame z naskokom najslabši film iz obeh serij. Že sama ideja spraviti v isti film dva megasuper junaka iz, dobesedno, vzporednih vesolj se mi je zdela milo rečeno abotna.

Tako sem razmišljal, vse dokler ni Janez Janša sestavil vlade z Zdravkom Počivalškom. Priznajmo si, brez Počivalška te vlade kratko in malo ne bi bilo. SMC pod katerimkoli drugim liderjem nikoli ne bi šla v vlado z Janezom Janšo.

Seveda, Janša je za večino potreboval tudi NSi Mateja Tonina in DeSUS Aleksandre Pivec. Ampak a si kdo predstavlja vlado, ki jo sestavlja SDS in v njej ni NSi? Itak, da ne. NSi, antagonizem med Janšo in Toninom gor ali dol, preprosto nima druge izbire, kot da vstopi v vsako vlado, ki jo vodi SDS. Če ne, jo čaka usoda stranke Levica, ki ne bi šla v #antijanša vlado. Obvelja za krivca, da je vlada padla.

DeSUS in Aleksandra Pivec sta malo drugačna, pa venda

GoOpti: Nova pisma, nove obtožbe. Denarja ne vračajo, na mejle ne odgovarjajo, direktor pa grozi: Stečaj?!

Tue, 26/05/2020 - 05:44

Potem ko smo včeraj objavili odmevno pismo bivših in sedanjih zaposlenih na podjetju GoOpti (tukaj), so se nam oglasili direktor podjetja Marko Gucek ter še ena od prizadetih strank, katere ime in priimek sta znana uredništvu, vključno s priloženo dokumentacijo. Opomba: Pisma, ki jih objavljamo v nadaljevanju, niso redigirana, niti lektorirana.

ANONIMKA ŽELI POVZROČITI STEČAJ

"Spoštovani g. Požar,

posredujem prošnjo za objavo nasprotnih dejstev. V dopisu se osredotočamo na neresnične zapise, ki ste jih prejeli. Trenutna situacija na GoOpti je posledica znanih dejstev. Meje so še zdaj zaprte in ne leti skoraj nobeno letalo, kar pomeni, da je jasno kako to vpliva na nas in zakaj ne moremo še opravljati prevozov.

Trenutno čakamo na 3. sveženj ukrepov in upamo, da bodo tudi nas dodali med tiste, ki lahko izstavljajo vavčerje, saj smo v isti situaciji kot turistične agencije in organizatorji dogodkov. V kolikor nas ne bodo dodali, bomo morali ukrepati v skladu z zakoni. Želimo si, da bo čim

Han, Gregor Židan, Odlazek, Črnčec, laži in sprenevedanja: Pismo Socialnih demokratov, ki ga ne bi bilo treba objaviti

Mon, 25/05/2020 - 05:55

Minuli četrtek smo objavili odmevni članek z naslovom "Famozni prestop poslanca Židana: Stalo naj bi celo 400 jurjev, vse naj bi zrihtal Han, sponzoriral pa tajkun Odlazek?!". Sporno prestopljeni poslanec Gregor Židan, ki je pred dnevi iz SMC prestopil v SD, se je do objave tega članka pred javnostjo zavil v popoln molk, že nekaj ur po objavi našega članka pa se je odločil za sklic posebne tiskovne konference. Po naših informacijah ga je k temu sicer na hitro prisililo vodstvo SD, kako katastrofalno je izpadla Židanova tiskovna konferenca, pa je že znano - več na tej povezavi.

No, čeprav je - minuli četrtek - Gregor Židan povedal vse, kar je pač hotel, želel ali zmogel povedati, se je vodstvo SD dodatno odločilo za spodnji popravek "napačnih in neresničnih navedb", objavljenih na Požareportu. Posredovali so nam ga v petek pozno popoldne!

Popravek stranke SD bi sicer lahko zavrnili - na podlagi zakona o medijih, saj gre za klasično in evidentno zlorabo popravka, kjer SD "popravlja" izja

Iranski posel je očitno slovenski, toda kako naj se izkaže resnica? Naj državni zbor celo toži tožilstvo?!

Sat, 23/05/2020 - 06:12

"Jaz sem dokumente videl, jaz vem, kakšna je resnica."

Piše: Rado Pezdir

Primer Farrokh oziroma iranski posel v NLB dobiva vse bolj neobičajne razsežnosti, ki grozijo, da bodo prerasle v resen medinstitucionalni konflikt, pospremljen s pravo politično vojno. Povedano drugače, vse bolj očitno je, da prihaja do prikrivanja resnice pred slovensko javnostjo. Ravno zaradi tega je iz dokumentacije treba nemudoma odstraniti vse klasifikacije zaupnosti in jo dati v vpogled javnosti. To je edino zagotovilo, ne samo da se primer izkaže v svoji resnični naravi, ampak da vsi skupaj začnemo z javnim premislekom, kaj se dejansko dogaja s slovenskimi institucijami in katerim interesom služijo. V nadaljevanju vam bom poskušal pojasniti, zakaj menim, da je razkritje dokumentacije o iranskem poslu v domeni javnega interesa.

Prvič, državno tožilstvo in po njem Nacionalni preiskovalni urad (NPU) trdita ravno nasprotno, kot sta ugotovili kar dve preiskovalni komisiji državnega zbora in komisija za nadzor

Gregor Židan včeraj - o, groza! Razkrivamo novo tarčo za prestop iz SMC in kdo zapušča Bratuškovo zaradi Pivčeve?

Fri, 22/05/2020 - 05:52

Prestopljeni poslanec in bivši nogometaš Gregor Židan se je - po štirih dneh?! - od spornega prestopa iz SMC v SD vendarle javno oglasil.

GROZA!

Pred javnost je stopil na posebni tiskovni konferenci, ki je trajala le nekaj minut, v legendarnem verbalnem slogu nogometnega kolega Sebastjana Cimirotića -  Cimeta, in šlo je, kot pravi Edvard Kadič, priznani strokovnjak za javno komuniciranje, za enega od "slabših poslanskih zagovorov v zgodovini Slovenije":

Vir: twitter

Novopečeni poslanec Socialnih demokratov Gregor Židan je vse, kar ob njegovem prestopu navajajo drugi, pričakovano zanikal in pojasnil "sanjsko ponudbo", no, kako je to storil, pa si lahko podrobneje pogledate na tej povezavi. In potem sami presodite, komu verjamete?! Laže Gregor Židan ali lažejo vsi drugi?!

Včeraj:

#Dejstva #Zakulisje #Informacije #Govorice

Famozni prestop poslanca Židana: Stalo naj bi celo 400 jurjev, vse naj bi zrihtal Han, sponzoriral pa tajkun Odlazek?!

POČIVALŠEK, ZORČIČ, SLUGA, PAZITE NA RAJIĆ

Famozni prestop poslanca Židana: Stalo naj bi celo 400 jurjev, vse naj bi zrihtal Han, sponzoriral pa tajkun Odlazek?!

Thu, 21/05/2020 - 05:52

Da se je pri famoznem prestopu Gregorja Židana, zdaj že bivšega poslanca SMC, resnično nekaj nenavadnega dogajalo, je pravzaprav razkril in potrdil celo Gregor Židan sam, ko je kolegom iz poslanske skupine SMC priznal, da je za svoj prestop med poslance Socialnih demokratov dobil "sanjsko ponudbo, ki je ne more zavrniti", medtem ko političnih razlogov za prestop ni omenjal.

Te besede Gregorja Židana sta doslej javno potrdila vodja poslanske skupine SMC Janja Sluga ter gospodarski minister in predsednik SMC Zdravko Počivalšek (vir - ki javno omenja tudi sponzorje prestopov), Gregor Židan pa jih (še) ni zanikal. Še več, Gregorja Židana ter domnevne organizatorje in "sponzorje" prestopa dodatno bremeni dejstvo, da se Gregor Židan po prestopu še ni upal pojaviti pred javnostjo in (svojimi) volivci, da bi prestop poskušal vsaj korektno pojasniti, nasprotno, ožje vodstvo stranke SD je Gregorja Židana dobesedno fizično skrilo pred javnostjo.

Po navedbah številnih virov in medijskih zapisov, k

Neuradno: gospodarski minister Počivalšek odhaja že čez dva tedna, Janša se strinja. Gantar pa je še uganka.

Wed, 20/05/2020 - 05:47

Potem ko smo včeraj zjutraj na tem portalu ekskluzivno objavili, da minister za gospodarski razvoj in tehnologijo ter prvak SMC Zdravko Počivalšek "že snuje" odstop z ministrske funkcije in vrnitev v poslanske klopi (več na tej povezavi), so se tekom dneva naše tovrstne informacije le še potrjevale, dokler jih ni zvečer neposredno potrdil še drugi človek SMC in predsednik državnega zbora Igor Zorčič med oddajo Odmevi na TV Slovenija, češ, tudi tak scenarij se preigrava ...

Toda odstop Zdravka Počivalška se najverjetneje utegne zgoditi še pred famozno interpelacijo, ki jo je zoper njega vložila LMŠ, podprli pa še SD, Levica in SAB, in to že v prihodnjih dveh tednih, pravijo naši viri. Ko naj bi se Počivalšek ministrsko (oziroma postopno politično) upokojil, postal poslanec državnega zbora in vsaj še nekaj časa ostal tudi predsednik SMC, ne pa tudi do (rednih) volitev leta 2022.

POČIVALŠEK-JANŠA IN WIN-WIN SITUACIJA

Počivalšek naj bi tako na mah ubil vsaj tri naslednje mastne muhe:

- Izn

SMC kot moralna podoba tranzicije: Gregor Židan naj bi za prestop dobil denar, Počivalšek pa že snuje odstop

Tue, 19/05/2020 - 05:48

Stranka SMC je tipična (moralna) podoba slovenske tranzicije:

Miro Cerar, ustanovitelj te levosredinske instant stranke "novih obrazov", ki je na parlamentarnih volitvah leta 2014 - na podlagi Cerarjevih televizijskih pridig o etiki in morali ter ob polni podpori večinskih medijev - dobila skoraj 35 odstotkov glasov in je potem vodila levosredinsko vlado, danes, jezen na vse in skoraj vsakogar okoli sebe, dobiva nadomestilo za ministrsko plačo in čaka na službo profesorja ljubljanske Pravne fakultete. Jani Möderndorfer, ki bi takrat, če bi mu nekdo slučajno rekel, da bo nekoč član Liste komika Marjana Šarca, prasnil v smeh, je danes - ko je SMC v desnosredinski vladi - točno tam, pri komiku Šarcu, in to skupaj z Damirjem Črnčecem, nekdanjim radikalnim sledilcem Janeza Janše. Bivši ljubljanski nogometaš Gregor Židan, ki je bil za poslanca SMC izvoljen v Mariboru in med dosedanjim poslanskim mandatom praktično ni rekel še niti besede ter zanj tudi nihče ni vedel, da je sploh poslanec, pa

Kako zamenjati koristnega idiota Kadunca in nova politična prevara - da tranzicijska levica spet zaklene RTV

Mon, 18/05/2020 - 05:53

Danes je na dnevnem redu prva seja programskega sveta RTV Slovenija v novi sestavi (vir), potem ko je državni zbor pred časom izvolil sedem novih programskih svetnikov (ne pa tudi osem, kot bi jih lahko, če se Franc Jurša, vodja poslanske skupine stranke DeSUS, menda ne bi zmotil pri tajnem glasovanju na seji mandatno-volilne komisije državnega zbora in oddal svojega glasu za Leona Oblaka, kandidata, ki ga je podpirala stranka NSi, zato kandidacijski postopek za volitve še enega programskega svetnika RTV ponavljajo) in se je tako posledično precej spremenila politična ekipiranost tega najvišjega organa javne RTV.

Hkrati so se razširile panične govorice, da naj bi nova vladna koalicija Janeza Janše že na današnji seji programskega sveta poskušala predčasno razrešiti (zamenjati) generalnega direktorja RTV Igorja Kadunca, ki mu mandat sicer poteče aprila prihodnje leto.

Za predčasno razrešitev generalnega direktorja Kadunca sicer obstajajo dovolj tehtni in resni razlogi, saj mu že za leto

Ta članek se res vrhunsko stara: Previdno, Cerar in SMC, še vsaka stranka, kjer je zraven Möderndorfer, klavrno propade!

Sat, 16/05/2020 - 05:49

Tisti torek, 8. septembra 2015, smo na tem portalu objavili članek z naslovom:

"Previdno, Cerar in SMC, še vsaka stranka, kjer je zraven Jani Möderndorfer, klavrno propade!"

Zato danes, skoraj pet let kasneje, ko nadomestni poslanec Jani Möderndorfer znova prestopa, tokrat iz Počivalškove SMC v Šarčevo LMŠ (več na tej povezavi), lahko samo zapišemo: Ta članek se pa res prekleto dobro stara.

Hja, zgodovina in vici se pišejo sami ...

Zmaga Pivčeve, klofuta Gantarju in hude ambicije njenega Prebila. Ni dovolj turizem, on bi vodil vse državne milijarde.

Fri, 15/05/2020 - 06:00

Razplet včerajšnje izredne seje sveta stranke DeSUS se je zgodil točno po scenariju, objavljenem na tem portalu (vir), in povsem drugače, kot so to v slogu wishful thinkinga napovedovali večinski mediji ali pa spletni portal Necenzurirano, ki ga obvladuje medijski tajkun Martin Odlazek. Kaj se je torej zgodilo:

- Zgodila se je etapna zmaga predsednice stranke in kmetijske ministrice Aleksandre Pivec, ki jo lahko Pivčeva izkoristi za krepitev svoje moči znotraj stranke.

- Tomaž Gantar, minister za zdravje in predsednik sveta stranke, je - kot vodja frakcije, ki je tokrat šla proti Pivčevi - fasal močno klofuto in se posledično znašel v zelo neprijetnem položaju. Ni izključeno, da utegne kot minister spet odstopiti, kar pa znotraj Desusa ne bi pomenilo praktično nič več, hkrati pa dokončno zapečatilo njegovo politično kariero - kot človeka, ki ne zdrži pritiskov.

- Pivčeva je dosegla zamenjavo generalne sekretarke Nine Stankovič in na njeno mesto postavila svojega človeka - Damjana Stano

Najnovejše: Erjavec se očitno vrača, Gantar 2-krat pri Janši, Pivčeva pa pri Prebilu ne popušča niti za milimeter

Thu, 14/05/2020 - 05:43

To so najnovejše informacije pred današnjo izredno sejo sveta stranke DeSUS (vir), kjer pa odhod iz vlade Janeza Janše (že) ni več na dnevnem redu:

- Comeback Karla Erjavca?! Nekdanji dolgoletni predsednik Desusa Karl Erjavec je menda med tistimi, ki znotraj Desusa "dobro kurijo iz ozadja" in se kakor vrača na sceno. Kdaj in kako se vrača, če se res vrača, še ni čisto jasno, šlo naj bi sicer za zanesljive informacije, ki - zanimivo - prihajajo tudi iz SMC, sinoči pa je govorice o vrnitvi Karla Erjavca med oddajo Faktor na TV3 (na tej povezavi) eksplicitno izpostavil Miran Videtič.

- Minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je kot predsednik sveta stranke tudi sklical današnjo izredno sejo sveta, naj bi bil med epidemijo vsaj dvakrat sam pri Janezu Janši, ki naj bi mu očital slabo dinamiko dela ministrstva za zdravje. Viri ne izključujejo, da se je Gantar ravno zato - že drugič - raje kot za odstop iz ministrske funkcije odločil na pritiske na vlado oziroma na Janšo, prek Desusa. Povedano d

DeSUS: Gantar, Stankovičeva in Pogačar proti Pivčevi in Prebilu. Toda iz vlade ne gredo, ker so tu Jurša in poslanci.

Wed, 13/05/2020 - 05:52

Napeti dnevi znotraj stranke DeSUS (o čemer na tem portalu poročamo že od prejšnjega četrtka - vir, ta teden pa so se - po napovedih - temu poročanju priključili še drugi mediji), ki navidezno grozijo celo z odhodom iz Janševe vlade, naj bi kulminirali ta četrtek, na izredni seji sveta stranke, ki jo je na hitro sklical Tomaž Gantar, predsednik sveta in minister za zdravje.

Čeprav so, kot rečeno, v zraku obvisele celo grožnje z odhodom iz Janševe koalicije, kar so sicer tudi mokre sanje oziroma wishful thinking večjega dela opozicije in večinskih medijev - slednji se proti Janševi vladi prejkone že odkrito vojskujejo (ne samo z novinarskim poročanjem, ampak tudi na družabnih omrežjih), pa gre v resnici bolj za frakcijski spopad na vrhu Desusa, no, gre predvsem za to, kdo bo tisti, ki bo kadroval.

In to so nekatere ključne podrobnosti:

- Spopadli sta se dve frakciji. Na eni strani so Tomaž Gantar, razvpiti poslovnež Igor Jurij Pogačar (*1) in generalna sekretarka Desusa Nina Stankovič,

Dokler se Janša giblje znotraj ustave, ostaja šef vlade, pa tudi če Damir in kompanija kolesarijo do onemoglosti

Tue, 12/05/2020 - 05:46

Piše: Aljuš Pertinač

Čez sedem let vse prav pride, pravi star slovenski pregovor. Več kot očitno tudi to, da je po sedmih letih spet na oblasti Janez Janša. In to dva cela meseca oziroma zgolj pičlih 60 dni. Zdi pa se, da gre že za celo večnost.

To je prva in morda celo najočitnejša razlika med njegovim vladanjem in vladanjem Marjana Šarca. Pod Janšo se je v 60 dneh zgodilo več kot pod Šarcem v letu in pol. Medtem ko je Janševa vladavina nepristranskemu opazovalcu videti kot napet politični triler, Šarčeva deluje kot turška telenovela. Vedno se nekaj dogaja, ampak nikoli se nič zares ne zgodi

No, številnim se tako ali tako zdi, da je Janša ves čas na oblasti. Delno je za to kriv Janša sam. Tudi ko je v opoziciji, kar je v zadnjih 20 letih tri četrt časa, je videti, kot da je na oblasti. Janša oblast preprosto precej bolje razume kot pa instant liderji instant strank novih obrazov za ene volitve. Ima precej boljše mednarodne povezave in ugled. Uporablja vzvode moči, ki niso vezani na fo

Padec Nine Stankovič že drugi poraz Šarca v boju za Pivčevo in Desus. Razkrivamo tudi, kje je zaposlil njenega očeta.

Mon, 11/05/2020 - 05:43

Uradno sicer še nepotrjeni petkov padec generalne sekretarke Desusa Nine Stankovič (vir - ožje vodstvo stranke DeSUS z Aleksandro Pivec na čelu, že tri dni - vsaj kar zadeva "domnevno zamenjavo" Stankovičeve, molči) pomeni že drugi poraz Marjana Šarca in Damirja Črnčeca v boju za obvladovanje Pivčeve in Desusa.

Spomnimo na prvi poraz: Zgodil se je tako, da je Pivčeva, čeprav jo je Šarec začasno zaščitil v aferi SRIPT in je bila kandidatka Marjana Šarca in Damirja Črnčeca - tega "najbolj morbidnega dvojca" zadnjih let slovenske politike - za novo predsednico Desusa, po Šarčevem odstopu s funkcije predsednika vlade gladko odšla v novo vladno koalicijo z Janezom Janšo.

Ne smemo namreč spregledati, da je Stankovičeva v pičlih nekaj letih prehodila neverjetno karierno pot od predsednice pomladka Golobičevega Zaresa do generalne sekretarke Desusa, vmes bila pomemben vir nekaterih novinark iz medijskega jedra trde tranzicijske levice, na primer Mete Roglič s časopisa Dnevnik, prihaja pa iz Ka

Po puču prve čistke Desusa?! Bodo Suzana Perman in kompanija, ki so molčali ob aferi Sript, kartelno napadli Pivčevo?!

Sun, 10/05/2020 - 05:46

Po neuradnih informacijah naj bi minuli petek, torej dva dni nazaj, razrešili generalno sekretarko stranke DeSUS Nino Stankovič, namesto nje pa kot začasnega generalnega sekretarja postavili Damjana Stanonika, sicer državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano:

Vir: twitter

Te informacije sicer še niso potrjene, vendar tudi ne zanikane, zamenjava, če je do nje res prišlo, pa se je zgodila dan po tem, ko smo na tem portalu objavili novice o znotrajstrankarskem puču (vir), ki ga je preživela predsednica Desusa in kmetijska ministrica Aleksandra Pivec, ter o vlogi Nine Stankovič.

POMENLJIVA ZGODOVINA NINE STANKOVIČ

Nina Stankovič, sprva samo tiskovna predstavnica in svetovalka Aleksandre Pivec, generalna sekretarka stranke DeSUS pa je postala 30. januarja letos, praktično takoj po zmagi Pivčeve na januarskem kongresu Desusa in padcu Karla Erjavca (vir), ima sicer dolgo, zanimivo in pomenljivo karierno zgodovino:

IN ZDAJ NASTOPI MEDIJSKI KARTEL?!

Zdaj

Sodni poraz frajerk, ki sta Janšo hoteli zje.... na sodišču. A to je njuna zasebna zadeva, to nima zveze z novinarstvom.

Sat, 09/05/2020 - 06:24

Tožbe so žal sestavni del medijske industrije in novinarskega posla. Niso prijetne, ravno nasprotno, so najmanj zelo mučne, lahko tudi eksistenčno nevarne, je pa pri nas v Sloveniji dodaten problem, ker slovenska kazenska zakonodaja še vedno izrecno dovoljuje tudi kazenski pregon novinarjev, kar pomeni, da je pri nas še vedno mogoče, da neki novinar zaradi novinarskega dela pristane v zaporu (*1).

Te določbe kazenske zakonodaje s pridom izkoriščajo oziroma pogosto zlorabljajo tudi številni zloglasni liki slovenske tranzicije, ki s kazenskimi tožbami čisto zares ustvarjajo določene pritiske na novinarje, da se o njih ne bi poročalo, saj tovrstne kazenske tožbe - pod grožnjo zapora de facto pomenijo pritiske na novinarsko delo. Da pri kazenskih tožbah prihaja do velikanskih zlorab, lepo priča cela vrsta kazenskih tožb ljubljanskega odvetnika Mira Senice, partnerja propadle političarke Katarine Kresal, vloženih zoper avtorja teh vrstic. Kar osem jih je bilo, trajale so celo vrsto let, in

V senci afere Maske: Kako je Aleksandra Pivec preživela tihi hišni državni udar in skrivnost njenega gospoda Prebila

Thu, 07/05/2020 - 05:54

V senci afere Maske se je - popolnoma stran od medijev - dogajalo znotraj stranke DeSUS. Predsednica Desusa Aleksandra Pivec, sicer ministrica za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo ter podpredsednica Janševe vlade, je namreč pravkar, dva tedna nazaj, doživela in preživela tihi hišni strankarski državni udar. To so nekatere podrobnosti:

- "Tihi hišni strankarski državni udar" se je v Desusu dogajal na tako imenovanem "terenu" stranke, kjer so nekateri hoteli na hitro zamenjati Pivčevo.

- Med nasprotniki predsednice Desusa, med tistimi, ki so hoteli zamenjati Pivčevo, naj bi bila med glavnimi Brigita Čokl iz celjskega Desusa, čeprav je bila Čoklova, spomnimo, na zadnjem kongresu stranke DeSUS, kjer je Pivčeva premagala Karla Erjavca, med najglasnejšimi kritiki - Erjavca.

- Pivčeva je med udarom dobila 90-odstotno podporo strankarskega vodstva, med drugim jo je podprl tudi podpredsednik Desusa Anton Balažek, ki sicer velja za kader Karla Erjavca. Kar pomeni, da se je na čelu stranke vsaj

Razštelanost novinarjev: Zakaj se iz Slovenije sliši samo zgaganje? Pa kaj so v Nemčiji tako neumni, pokvarjeni, nevedni?!

Thu, 07/05/2020 - 05:53

POLITIKI NE RAZUMEJO - NOVINARJI NE RAZUMEJO

Piše: Tino Mamić

Na medijskem področju je Slovenija v zadnjih dneh doživela svoje dno. Zdi se, da globlje ne more. Eden od najbolj politično opredeljenih in politično aktivnih novinarjev, ki novinarski kodeks krši že od začetka svoje kariere, dobi evropsko novinarsko nagrado za svobodo govora. Kako je to mogoče? Zakaj se iz Slovenije sliši samo zgaganje? Pa kaj so v Nemčiji tako neumni? Ali tako pokvarjeni? Pa saj v dobi interneta ne more biti res, da so samo tako neznansko – nevedni? O, pač.

RDEČI MONOLIT

Novinarje je dolga leta predstavljajo samo eno društvo. To je tisto, ki so ga ustanovili komunisti za svoje potrebe leta 1944 v Črnomlju. Društvo novinarjev Slovenije – DNS. Na to so v DNS še dandanes ponosni, saj rdeče rojstvo omenja celo njihov statut. Sicer je res, da jim je zaradi tega tudi malce nerodno, zato na svojih straneh poskušajo relativizirati partizanske korenine in trdijo, da so tudi nasledniki novinarskega društva iz leta

Zakaj ni več žvižgač, ampak skrivač? Ali tri velike težave za skesanca Galeta, ki očitno odhaja med politike.

Wed, 06/05/2020 - 05:51

Da se medijsko-kartelno nabildana zgodba z Ivanom Galetom, direktorjem skupnih služb Zavoda za blagovne rezerve (ZBR) ali tako imenovanim "žvižgačem" oziroma "skesancem" med afero Maske, dejansko približuje h koncu, daje slutiti tudi sinočnja oddaja 24ur na Pop TV, saj je bil Gale omenjen le še 1-krat, pa še to zgolj spotoma. Ta hip je namreč za medijski kartel že večja zvezda zdravnik iz Tarče Rihard Knafelj.

Toda hkrati ima očitno že precej izčrpani fenomen Gale vsaj tri velike in resne težave:

1 Jutri, v četrtek, minevata dva tedna od famozne prve Tarče na TV Slovenija na temo "maske", ki je slovenski javnosti prvič razkrila skesanca Ivana Galeta, toda Gale - nasprotno - v teh dveh tednih ni razkril niti enega samega dokumenta ali dokaza, ki bi lahko usodno potunkal kakšnega politika (tudi delni telefonski prisluh gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku (SMC) niso to - razlogi, zakaj je prvak SMC Počivalšek zelo verjetno res politično truplo, so namreč bistveno bolj kompleksni - v

Poslovne novice domačih časopisov in spletnih

portalov

Production by Sapiens, d.o.o.
Hosting by Sapiens, d.o.o.